Ford Otosan, döngüsel ekonomiye katkı sağlayacak FO&US projesini başlattı
İş Dünyası, 07 Haziran 2024 21:06Ford Otosan, “Gelecek Şimdi” vizyonuyla ortaya koyduğu uzun dönem sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlayacak kurum içi girişimcilik projesi FO&US'u hayata geçiriyor. Sunduğu teknolojiler ve elektrikli dönüşümdeki öncü rolüyle yakın gelecekte araç portföyünü sıfır emisyon hedefine yönlendiren şirket, FO&US projesiyle birlikte döngüsel ekonomiye de katkı sağlayarak sektörün geleceğini şekillendirmeyi hedefliyor.
Türkiye otomotiv sektörünün öncü gücü ve teknoloji lideri Ford Otosan, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda döngüsel ekonomiye katkı sağlayacak yeni projesi FO&US’u hayata geçirdiğini açıkladı. Kurulduğu günden bu yana tüm faaliyetlerini çevreye ve topluma fayda sağlayan ürün ve hizmet sunma amacıyla yürüten Ford Otosan, sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarında daha fazla fayda yaratmak için çalışmalarını sürdürüyor. Pomega Enerji Depolama Teknolojileri A.Ş. ile yürütülmesine karar verilen FO&US projesi, Ford Otosan'ın atık bataryalarını enerji depolama sistemlerinde kullanarak çevresel ve ekonomik açıdan değer yaratmayı amaçlıyor.
FORD OTOSAN’DAN YİNE BİR İLK: FO&US İLE ATIK BATARYALARI DÖNÜŞTÜRECEK
Ford Otosan için ilk ömrü tamamlanan araç bataryalarından ilk ikincil yaşam projesi olma özelliği taşıyan FO&US projesi, atık bataryaların döngüsel ekonomiye katkı sağlayacak şekilde yeniden değerlendirilmesini hedefliyor. FO&US, atık bataryaların enerji depolama sistemi olarak kullanılması üzerine kurulu bir çalışma olma özelliği taşıyor. Atık statüsünde olan bataryalar, gerekli performans testlerinden geçirilerek dönüşüm sürecine alınıyor. Bu süreçte State-of-Health Testi, Şarj/Deşarj Testleri ve Maksimum Voltaj/Akım Testleri gibi testler bataryaların yeniden kullanıma uygunluğunu belirlemek amacıyla uygulanıyor. Proje aynı zamanda kurum içi girişimcilik programı kapsamında tasarım odaklı düşünme ve yalın girişimcilik metotlarının kullanıldığı bir inovasyon projesi olma özelliği de taşıyor.
.gif)
ATIK BATARYALAR HIZLA BÜYÜYEN ELEKTRİKLİ ARAÇ EKOSİSTEMİ İÇİN CİDDİ BİR TEHDİT OLUŞTURUYOR
FO&US projesinin sağladığı faydalar arasında atık bataryaların ürün yaşam döngüsüne tekrar kazandırılması ile döngüsel ekonomi modelinin desteklenmesi, çevresel ve ekonomik anlamda şirkete katkı sağlaması amaçlanıyor. FO&US projesinin, elektrikli araç üreticileri, elektrikli araç müşterileri ve enerji depolama sistemi üreticileri ve müşterileri için fayda sağlaması bekleniyor. FO&US projesi, hurda bataryalardan elektrikli araç şarj istasyonlarını destekleyen enerji depolama sistemleri üretmeyi amaçlıyor. Bu sayede hurda bataryalar, katma değerli ürünlere dönüştürülürken aynı zamanda elektrikli araçların şarj altyapısının güçlendirilmesine katkıda bulunması hedefleniyor.
FORD OTOSAN “GELECEK ŞİMDİ” HEDEFLERİNİ YERİNE GETİRMEYİ SÜRDÜRÜYOR
FO&US projesi, Ford Otosan'ın sürdürülebilirlik alanındaki taahhütlerinin bir göstergesi olarak ön plana çıkmaktadır. Şirket, sadece üretim süreçlerinde değil, ürünlerin hayat döngüsü boyunca da çevresel etkileri azaltmayı hedeflemekte ve yenilikçi projelerle bu amacını desteklemektedir. Ford Otosan, FO&US projesiyle atık bataryaların geri dönüştürülmesi ve enerji depolama sistemlerine dönüştürülmesi konusunda önemli bir adım atmaktadır. Şirket, sürdürülebilirlik odaklı projelerle inovasyonu desteklemeye devam ederken, çevresel sorumluluğunu da yerine getirmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda Ford Otosan Türkiye’deki üretim tesislerinde ve Ar-Ge merkezinde 2030’da karbon nötr olmayı amaçlıyor. Ayrıca tedarik zincirinin yanı sıra şirket lojistik operasyonlarını da 2035 senesinde karbon nötr hale getirmeyi hedefliyor. Döngüsel ekonomi ve sıfır atık alanındaki taahhütleri arasında; 2030 yılına kadar operasyonlarındaki düzenli depolama alanlarında sıfır atık politikası ile ilerlemek, tek kullanımlık plastikleri kişisel kullanımdan tamamen kaldırmak, 2030 sonrası yeni tasarlanacak araçlarda geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir plastik oranını yüzde 30’a çıkarmayı hedefliyor, tesislerinde araç başı temiz su kullanımını 2030’a kadar yüzde 40 oranında azaltmak bulunuyor.
İş Dünyası, 07 Haziran 2024 21:06
Yorumlar (0)
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor
