Ford Otosan, döngüsel ekonomiye katkı sağlayacak FO&US projesini başlattı
İş Dünyası, 07 Haziran 2024 11:10Ford Otosan, “Gelecek Şimdi” vizyonuyla ortaya koyduğu uzun dönem sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlayacak kurum içi girişimcilik projesi FO&US'u hayata geçiriyor. Sunduğu teknolojiler ve elektrikli dönüşümdeki öncü rolüyle yakın gelecekte araç portföyünü sıfır emisyon hedefine yönlendiren şirket, FO&US projesiyle birlikte döngüsel ekonomiye de katkı sağlayarak sektörün geleceğini şekillendirmeyi hedefliyor.
Türkiye otomotiv sektörünün öncü gücü ve teknoloji lideri Ford Otosan, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda döngüsel ekonomiye katkı sağlayacak yeni projesi FO&US’u hayata geçirdiğini açıkladı. Kurulduğu günden bu yana tüm faaliyetlerini çevreye ve topluma fayda sağlayan ürün ve hizmet sunma amacıyla yürüten Ford Otosan, sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarında daha fazla fayda yaratmak için çalışmalarını sürdürüyor. Pomega Enerji Depolama Teknolojileri A.Ş. ile yürütülmesine karar verilen FO&US projesi, Ford Otosan'ın atık bataryalarını enerji depolama sistemlerinde kullanarak çevresel ve ekonomik açıdan değer yaratmayı amaçlıyor.
FORD OTOSAN’DAN YİNE BİR İLK: FO&US İLE ATIK BATARYALARI DÖNÜŞTÜRECEK
Ford Otosan için ilk ömrü tamamlanan araç bataryalarından ilk ikincil yaşam projesi olma özelliği taşıyan FO&US projesi, atık bataryaların döngüsel ekonomiye katkı sağlayacak şekilde yeniden değerlendirilmesini hedefliyor. FO&US, atık bataryaların enerji depolama sistemi olarak kullanılması üzerine kurulu bir çalışma olma özelliği taşıyor. Atık statüsünde olan bataryalar, gerekli performans testlerinden geçirilerek dönüşüm sürecine alınıyor. Bu süreçte State-of-Health Testi, Şarj/Deşarj Testleri ve Maksimum Voltaj/Akım Testleri gibi testler bataryaların yeniden kullanıma uygunluğunu belirlemek amacıyla uygulanıyor. Proje aynı zamanda kurum içi girişimcilik programı kapsamında tasarım odaklı düşünme ve yalın girişimcilik metotlarının kullanıldığı bir inovasyon projesi olma özelliği de taşıyor.
.gif)
ATIK BATARYALAR HIZLA BÜYÜYEN ELEKTRİKLİ ARAÇ EKOSİSTEMİ İÇİN CİDDİ BİR TEHDİT OLUŞTURUYOR
FO&US projesinin sağladığı faydalar arasında atık bataryaların ürün yaşam döngüsüne tekrar kazandırılması ile döngüsel ekonomi modelinin desteklenmesi, çevresel ve ekonomik anlamda şirkete katkı sağlaması amaçlanıyor. FO&US projesinin, elektrikli araç üreticileri, elektrikli araç müşterileri ve enerji depolama sistemi üreticileri ve müşterileri için fayda sağlaması bekleniyor. FO&US projesi, hurda bataryalardan elektrikli araç şarj istasyonlarını destekleyen enerji depolama sistemleri üretmeyi amaçlıyor. Bu sayede hurda bataryalar, katma değerli ürünlere dönüştürülürken aynı zamanda elektrikli araçların şarj altyapısının güçlendirilmesine katkıda bulunması hedefleniyor.
FORD OTOSAN “GELECEK ŞİMDİ” HEDEFLERİNİ YERİNE GETİRMEYİ SÜRDÜRÜYOR
FO&US projesi, Ford Otosan'ın sürdürülebilirlik alanındaki taahhütlerinin bir göstergesi olarak ön plana çıkmaktadır. Şirket, sadece üretim süreçlerinde değil, ürünlerin hayat döngüsü boyunca da çevresel etkileri azaltmayı hedeflemekte ve yenilikçi projelerle bu amacını desteklemektedir. Ford Otosan, FO&US projesiyle atık bataryaların geri dönüştürülmesi ve enerji depolama sistemlerine dönüştürülmesi konusunda önemli bir adım atmaktadır. Şirket, sürdürülebilirlik odaklı projelerle inovasyonu desteklemeye devam ederken, çevresel sorumluluğunu da yerine getirmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda Ford Otosan Türkiye’deki üretim tesislerinde ve Ar-Ge merkezinde 2030’da karbon nötr olmayı amaçlıyor. Ayrıca tedarik zincirinin yanı sıra şirket lojistik operasyonlarını da 2035 senesinde karbon nötr hale getirmeyi hedefliyor. Döngüsel ekonomi ve sıfır atık alanındaki taahhütleri arasında; 2030 yılına kadar operasyonlarındaki düzenli depolama alanlarında sıfır atık politikası ile ilerlemek, tek kullanımlık plastikleri kişisel kullanımdan tamamen kaldırmak, 2030 sonrası yeni tasarlanacak araçlarda geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir plastik oranını yüzde 30’a çıkarmayı hedefliyor, tesislerinde araç başı temiz su kullanımını 2030’a kadar yüzde 40 oranında azaltmak bulunuyor.
İş Dünyası, 07 Haziran 2024 11:10
Yorumlar (0)
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
