Yıkılan vergi dairesinin yerine park yapılacak
Gündem, 06 Haziran 2024 13:34Başkan Büyükakın, yıkılan vergi dairesinin bulunduğu alana otopark yapılmayacağını, park olarak kullanılacağını, Sörler Okulu’nun restore edileceğini açıkladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Sörler Okulu’nun önünde bulunan ve yıkılan eski vergi dairesinden boşalan alanla ilgili alınan kararı açıkladı. Bölge esnafının otopark talebi olduğunu hatırlatan Başkan Büyükakın, “Ancak geldiğimiz noktada bu alanın otopark olarak değil de açık alan olan kullanılmasına karar verdik” dedi. Başkan Büyükakın, kamulaştırma ile bölgeye ayrıca otopark yapacaklarını, esnafın ve vatandaşların bu ihtiyacını karşılayacaklarını vurguladı. Tepecik Mahallesi’ndeki eski vergi dairesi binası, ağır hasarlı olduğu için 2022 yılında boşaltılmış ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkımı tamamlanmıştı.
.gif)
BÖLGE ESNAFI OTOPARK OLMASINI İSTEDİ
Kocaeli’nin önemli tarihi mekanlarından biri olan Sörler Okulu’nun kaderini belirleyecek açıklamayı da Başkan Büyükakın yaptı. Kent kamuoyunun merakla beklediği açıklamayı eski vergi dairesinin bulunduğu alanda yapan Başkan Büyükakın, binanın yıkılmasından bu yana alanla ilgili tartışmaların devam ettiğini söyledi. Özellikle bölge esnafının yoğun otopark talebinin olduğunu vurgulayan Başkan Büyükakın, “Yer altına inmenin bir takım zorlukları vardı. Tarihi mekan olması nedeniyle Anıtlar Kurulu ile görüşüldü. Anıtlar Kurulunun kabul edeceği bir proje yazıldı. Tarihi okulun da restore edilmesi ve kültür amaçlı fonksiyon yüklenmesini düşünüyoruz. Kütüphane olarak kullanılması için de Kültür Bakanlığının çalışması devam ediyor” dedi.
KADINLARIN TALEPLERİ DİKKATE ALINACAK
Başkan Büyükakın, “Arkadaşlarımız otoparkı başka bir alanda yapmaya çalışıyorlar. Burada ise bir açık alan bırakarak çalışma yapılacak. Çok büyük maliyetleri olmadan bir meydan olarak kullanılacak. Buraya gelecek insanlara hizmet edecek bir mekan haline gelecek. İmar değişikliğini askıya alacağız ve açık alan düzenlemesi yapacağız. Bu alan bölgeye hareketlilik getirecek, meydan, çay bahçesi olarak kullanılacak. Kadınların taleplerini dikkate alarak çalışma yapacağız. Biliyorsunuz hemen bir alt cadde Cumhuriyet Bulvarı. Biz burayı Cumhuriyet Bulvarı’nın devamı olacak bir mekan olarak planlayacağız” şeklinde konuştu.
Gündem, 06 Haziran 2024 13:34
Yorumlar (0)
Kocaeli’deki KÜDEP projesine her yazar bir eseri ile başvuruyor
Tanıklar görmemiş, duymuş ama İmamoğlu 1,5 yıldır hapiste!
Metin Doruklu'nun ismi Gölcük'teki bu parkta yaşayacak
En büyük kararsızlar!
Zeytinler ağaçlardan toplanıp yağ olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak
Kocaeli'de istihdam hamlesi
Kağıtsporlu sporcular önemli bir başarıya daha imza attı
Başkan Gökçe’den KOTO’ya hayırlı olsun ziyareti
Cezaevleri hukukun bittiği, keyfî uygulamaların başladığı yerler olamaz!
Körfez meclisi toplandı
Gergerlioğlu, Dilovası’ndaki yangında yakınlarını kaybedenlere verdiği sözü tuttu
Silahla şakalaşma ölüm getirdi
Gözler emekli düzenlemesinde!
Karlı günler kapıda!
Derince’de gece yarısı şok ölüm!
Kocaeli’de sahte hesaptan okullar tatil mesajı atıldı!
Santral Rampası’nda modern bir görünüm
A101 emekçileri eylemi: İnsani koşullar sağlansın
Uyarı üstüne uyarı: Fırtınaya dikkat!
Bahçeli'nin Ahmetler makama sözü ciddiye alınmadı!
Kartepe’de yenilenen Kanal Park, açık hava sergi alanı haline geldi
İzmit Belediyesi yöneticilerinden muhtarlara ziyaret
SEDAŞ’ta elektrik hatlarını zorlu kış koşullarına hazırlama mesaisi
KSO Başkanı Zeytinoğlu’ndan nefes kredisi yorumu
Olumsuz hava şartları trafikte yasak getirdi!
Binlerce kişinin borcu silinecek
Meteorolojiden bir uyarı daha!
İki ilçede daha Lokomotif Çocuk Köyleri inşa ediliyor
Konut kredisinin aylık taksitleri 60 bin TL’yi aşıyor
Çayırova’da kasım ayı etkinlikle dolu!
Yiğitlik midir, geçemediğin partiyi kayyumlamak?
Maaşlar eriyor, geçim sıkıntısı büyüyor!
Tramvayı görenler dönüp bir daha baktı!
Emekli aylıkları ile ilgili düzenlemenin detayları açıklandı
Kayyumdan usule aykırı yardım
Kocaeli Şehir Tiyatroları oyuncuları İstanbul’da ayakta alkışlandı
WhatsApp kullanıcılarına uyarı!
Devlet Bahçeli'nin kız kardeşi vefat etti
2027'de de zam yağacak!
