Yıkılan vergi dairesinin yerine park yapılacak
Gündem, 06 Haziran 2024 20:14Başkan Büyükakın, yıkılan vergi dairesinin bulunduğu alana otopark yapılmayacağını, park olarak kullanılacağını, Sörler Okulu’nun restore edileceğini açıkladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Sörler Okulu’nun önünde bulunan ve yıkılan eski vergi dairesinden boşalan alanla ilgili alınan kararı açıkladı. Bölge esnafının otopark talebi olduğunu hatırlatan Başkan Büyükakın, “Ancak geldiğimiz noktada bu alanın otopark olarak değil de açık alan olan kullanılmasına karar verdik” dedi. Başkan Büyükakın, kamulaştırma ile bölgeye ayrıca otopark yapacaklarını, esnafın ve vatandaşların bu ihtiyacını karşılayacaklarını vurguladı. Tepecik Mahallesi’ndeki eski vergi dairesi binası, ağır hasarlı olduğu için 2022 yılında boşaltılmış ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkımı tamamlanmıştı.
.gif)
BÖLGE ESNAFI OTOPARK OLMASINI İSTEDİ
Kocaeli’nin önemli tarihi mekanlarından biri olan Sörler Okulu’nun kaderini belirleyecek açıklamayı da Başkan Büyükakın yaptı. Kent kamuoyunun merakla beklediği açıklamayı eski vergi dairesinin bulunduğu alanda yapan Başkan Büyükakın, binanın yıkılmasından bu yana alanla ilgili tartışmaların devam ettiğini söyledi. Özellikle bölge esnafının yoğun otopark talebinin olduğunu vurgulayan Başkan Büyükakın, “Yer altına inmenin bir takım zorlukları vardı. Tarihi mekan olması nedeniyle Anıtlar Kurulu ile görüşüldü. Anıtlar Kurulunun kabul edeceği bir proje yazıldı. Tarihi okulun da restore edilmesi ve kültür amaçlı fonksiyon yüklenmesini düşünüyoruz. Kütüphane olarak kullanılması için de Kültür Bakanlığının çalışması devam ediyor” dedi.
KADINLARIN TALEPLERİ DİKKATE ALINACAK
Başkan Büyükakın, “Arkadaşlarımız otoparkı başka bir alanda yapmaya çalışıyorlar. Burada ise bir açık alan bırakarak çalışma yapılacak. Çok büyük maliyetleri olmadan bir meydan olarak kullanılacak. Buraya gelecek insanlara hizmet edecek bir mekan haline gelecek. İmar değişikliğini askıya alacağız ve açık alan düzenlemesi yapacağız. Bu alan bölgeye hareketlilik getirecek, meydan, çay bahçesi olarak kullanılacak. Kadınların taleplerini dikkate alarak çalışma yapacağız. Biliyorsunuz hemen bir alt cadde Cumhuriyet Bulvarı. Biz burayı Cumhuriyet Bulvarı’nın devamı olacak bir mekan olarak planlayacağız” şeklinde konuştu.
Gündem, 06 Haziran 2024 20:14
Yorumlar (0)
Dip çamurundan yapay resif üretildi
Başkan Gökçe Bilim Şenliği’nde çocuklara böyle seslendi!
Halk Ekmek büfelerinde uygun fiyata tam buğday satılıyor
Bıçkıdere Göleti’ndeki balık restoran ve Gülümse Kafe açılışa hazırlanıyor
Subaşı: Körfez belediyesi işçisinin tercihine saygı duyulmalı
O okuldaki öğretmen hayatını kaybetti
Alzheimer Yaşam Evi sakinleri Sarısı Kampı’nda keyifli bir gün geçirdi
Kocaeli Turizm ve Bisiklet Festivali geride kaldı, yankıları sürüyor!
Çayırova Belediyesi’nden öğrencilere kırtasiye desteği
Vatandaşa yolunacak kaz muamelesi yapılıyor!
Kapanan ve kurulan şirket sayısında durum ne?
Kocaeli Aydınlar Ocağı’nda vefa İstanbul’da bir semt değil!
Kocaeli Büyükşehir, tarımda yapay zekadan faydalanacak
Sepaş Enerji’den indirimli elektrik
Gölcük’te ücretsiz halk oyunları kursu kayıtları başlıyor
İzmit’te Tekno Garaj Teknoloji Geliştirme Merkezi hizmete açıldı!
Önce bindirim, sonra indirim!
KTO Başkan Adayı Akova’dan Körfez Sanayi Sitesi’ne ziyaret
Yine ünlüler, yine uyuşturucu operasyonu!
Kocaeli’ye, Gaziantep’ten yeni İl Emniyet Müdürü geliyor!
Bülent Arınç'a şok suçlama!
Değirmendere’de kütüphaneye dönüştürülecek tarihî binanın rekonstrüksiyonu başladı
KSO 6. Proses Emniyeti Sempozyumu ve Sergisi’ne yoğun katılım
Avukat Bora Yıldız vefat etti
Açlık sınırının altında ücretle öğretmen çalıştırılamaz
GTO üyelerine özel indirim
Yıldızlar Yatırım Holding çalışanlarına yönelik yeni program
Erken seçim mi, baskın seçim mi?
Vinsan Spor Kampüsü Projesi için ilk adım atıldı
Büyükşehir Belediyesi biberiye yetiştirdi
KOTO’da Başkan Bulut üye listelerinin askıya çıktığını duyurdu
Çayırova Devlet Hastanesi kat kat yükseliyor
MHP İl Başkanı Emengen ekibiyle Dilovası teşkilatını ziyaret etti
Vali Aktaş muhtarları dinledi
Körfez Belediyesi, 60+ Kulübü üyelerini gezdirdi
Kartepe Ulus Pazarı’nda özensiz çalışma
Kaçak hafriyat döken firmaya 3 milyon 128 bin TL ceza
KOSKEM ekipleri sahillerden çekildi
Kartepe tramvayında bu eksiklik giderilsin!
