Büyükakın: Çevremize sahip çıkalım, dünyamızı yaşatalım
Gündem, 04 Haziran 2024 23:01Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Dünya Çevre Günü münasebetiyle bir basın mesajı yayınladı.
Dünya Çevre Günü dolayısı ile bir basın mesajı yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, çevreyi korumanın bir vatandaşlık görevi olduğunu ifade etti. Başkan Büyükakın, ”Sokağa atılan, denize bırakılan her çöp yarınlarımızı kirletecek. Boşa akıttığımız her su damlası geleceğimizi kurutacak. Geç olmadan çevremizin bize emanet verildiği bilinciyle, dünyamızı geri dönülmez karanlığa değil daha yaşanabilir bir hale çevirelim” dedi.
Son yıllarda tüm dünyada yaşanan sanayi ve teknolojik gelişmelerin, insanoğlu ile doğa arasındaki ilişkide ve anlayışta değişiklikleri beraberinde getirdiğini belirten Başkan Büyükakın, ”Biz insanoğlunun doyumsuzluğu, sorumsuzluğu; dünya genelinde kirlenen denizler, kuruyan su kaynakları, azalan orman varlığı verimsiz toprakları beraberinde getirdi. Bu nedenle daha yeşil, daha mavi bir dünya için tabiata, çevreye ve hayata bakış açımızı düzeltmemiz gerekiyor.
.gif)
Anadolu erenlerimizden Hacı Bektaş Veli’nin ‘Kendini temizlemeyen, başkasını temizleyemez’ sözünde de belirttiği üzere çevremizi korumamıza ilk önce kendimizden başlamalıyız. Önce önümüzü temizlemeliyiz. Bu söz ile hayatımıza yön verebilir ve önümüzdeki engelleri aşabiliriz.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak da kentimizi yarınlarımıza daha yaşanabilir halde bırakmak için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Körfez’imizin ucunda biriken 8,5 milyon ton çamurun bertarafı için 5 yıl sürecek 120 milyon dolarlık dev projeyi başlattık. Proje tamamlandığında dipte bir su sirkülasyonu sağlanacak, kötü koku kaybolacak, oksijen seviyesi artacak, böylelikle biyoçeşitlilik tekrar geri kazanılmış olacak. 23 adet arıtma tesisini hayata geçirdik.
8 modüler tesisi de rehabilite ederek ileri biyolojik deşarj parametrelerini sağlayacak hale getirdik. Biyolojik arıtmada yüzde 100, ileri biyolojik arıtmada da yüzde 75’lik başarı elde ederken, geri kazanım suyu ile de sanayi kuruluşlarının proses suyu ihtiyaçlarında alternatif bir çözüm kaynağı oluşturduk. Su tasarrufunda önemli yol kat ettik. Türkiye genelinde Sıfır Atık projesine model olacak çalışmalar yaptık. Eskiden kokudan geçilmeyen sahillerimizde mavi bayraklar dalgalanmaya başladı. 9 mavi bayraklı plajımızda vatandaşlarımız bu yaz da gönül rahatlığıyla İzmit Körfezi ve Kandıra sahillerinde kulaç atacak. 20 sahil parkını halkımızın kullanımına sunduk.
Yeşil alan miktarımız her geçen yıl arttı. 9 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Kocaeli yeşili ile mavisi ile anılmaya başlandı. Kocaeli'mize, ülkemize tertemiz bir çevre bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz. Dünya Çevre Günümüzü kutluyor, herkesi çevremizin ve doğal zenginliklerimizin korunmasında daha duyarlı olmaya davet ediyorum” ifadesini kullandı.
Gündem, 04 Haziran 2024 23:01
Yorumlar (0)
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
