Neden hep Müslümanlar katlediliyor?
Siyaset, 28 Mayıs 2024 10:50İsrail’in arkasındaki gücün ABD olduğunu belirten BTP lideri Hüseyin Baş, İslam ülkeleri liderlerinin sessizliğine tepki gösterdi.
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş İsrail’in Gazze ve Refah’da devam eden saldırılarını değerlendirdi. İsrail’in arkasındaki gücün ABD olduğunu belirten Hüseyin Baş İslam ülkelerinin liderlerinin etkisizliğine tepki gösterdi.
Hüseyin Baş, “Bu kadar Müslüman devlet var, Arap birliği var hiçbiri kalkıp bir şey yapamıyor. Niye yapamıyorlar biliyor musun; Saraylarından, konforlarından taviz vermek istemiyorlar. Aslında oturdukları tahtlar, bindikleri arabalar, yedikleri yemekler, giydikleri kıyafetler hepsinin içinde bir Müslüman kanı var. Müslüman’ın kanını peşkeş çekiyorlar, bununla birlikte konfor satın alıyorlar” dedi.
BTP lideri Hüseyin Baş’ın kişisel Youtube kanalından yaptığı açıklamalar şöyle;
“DÜNYANIN VAY HALİNE…”
“İsrail başından beri sivilleri hedef alıyor, şu anda da değişen bir durum yok her zaman sivilleri hedef aldı. İsrail Hamas'ı yok etmek adına Gazze'ye operasyon yaptığını söylüyor da ortada bir Hamas üyesi yok ki. Orada dağı taşı bombalıyor, evleri bombalıyor, insanları öldürüyor. Öldürdüklerinin yüzde 99.9 zaten sivil insan. Nitekim Gazze'nin bir askeri varlığı da yok, Gazede bir devlet de tanımıyor İsrail. Bu katliam, gerçekten böyle buramıza kadar geldi diyebileceğimiz bir katliam. Ne yapılabilir? Buna devletler bir şey yapılabilir. Yani senin benim yapabileceğimiz şeylerin aslında İsrail'e dokunmayacağını biliyoruz. Burada enteresan olan Uluslararası Adalet Divanı dediğimiz aslında uluslararası olarak en yüksek, en güçlü merci. Uluslararası Adalet Divanı bir devlete bir yaptırım uygulayamıyorsa, sözünü geçiremiyorsa dünyanın vay haline diyebiliriz. İsrail'in Gazze’de ki operasyonları, ‘Dünyada yarın olabilecek bir sorunda kim araya girecek, hangi istişare mekanizması, hangi akıl mekanizması çalışacak?’ sorusunun bir cevabının şu anda kalmadığının ispatı.
“İSRAİL’İN ARKASINDAKİ GÜÇ ABD”
Uluslararası Ceza Mahkemesi bireysel olarak Netanyahu'yu savaş suçlusu ilan ediyor. Bunu da takan yok ki! Bunu başta İsrail takmıyor. Aslında kim ki İsrail, ne ki, toprağının metrekaresinden ne olur, askeri gücünden ne olur, nüfusundan ne olur! İsrail'i güçlü tutan aslında arkasındaki ABD, dolayısıyla Amerika bunları takmıyor ve dünyaya da şu mesajı veriyor; benden güçlü hiçbir irade yoktur, ya benim yandaşım olursun ya da benim karşımda olur ezer geçerim!
“NEDEN HEP MÜSLÜMANLAR KATLEDİLİYOR?”
İsrail, en son Refah’ta Birleşmiş Milletler kampını vuruyor. Bunu biz, bundan 30 sene önce aslında izledik. Nerede izledik? Balkanlarda izledik. Boşnaklar, Arnavutlar ve Türklere Sırpların yaptığı zulümde izledik. Kısa bir süre önce bunun bir soykırım olarak tanınmasını Birleşmiş Milletler de kabul ettiler. O sırada Sırbistan Başbakanının yüzünü düşürdüğü bir sahne var, aslında birçok şeyi anlatan bir sahne. Balkanların göbeğinde, aslında Avrupa'nın göbeğinde Müslümanlar katledildi. Şimdi şu soruyu da sormak lazım; Niye hep bu karmaşa Müslümanların olduğu yerde oluyor? Ben Balkanlara seyahat ettiğimde Arnavutlar, Türkler ‘Burada Müslümansın kötüsün, Müslüman değilsin iyisin’ diyordu. Dolayısıyla mesele burada, bu olayların hep Müslüman başına gelmesi de bana sorarsan bir tesadüf de değil.
“BİZ DE SIRADA OLABİLİRİZ”
Uzakdoğu'da da yaşanan yine aynı Müslüman’ın başına geliyor. Myanmar’da böyle, Ortadoğu’da böyle, Balkanlar’da böyle. Dolayısıyla bunu biz de şu manada anlamamız lazım; biz de Müslümanların çok yoğun olarak yaşadığı bir ülkeyiz. Müslümanların yaşadığı bir ülke olarak o zaman sen de sırada olabilirsin. Bunu da bir yere not etmek lazım ve buna göre ahvalini hesap etmek lazım, olayın nereye gittiğini görmek lazım.
“MÜSLÜMAN’IN KANINI PEŞKEŞ ÇEKİP KONFOR SATIN ALIYORLAR”
İsrail'in yaptığı çok büyük katliam, çok büyük bir soykırım Bunun bedelini bu devletler ödetemiyor. Bu kadar Müslüman devlet var, Arap birliği var, bu kadar bilmem ne var hiçbiri kalkıp bir şey yapamıyor. Niye yapamıyorlar biliyor musunuz; Sarayları var. Saraylarından taviz vermek istemiyorlar. Konforları var, konforlarından taviz vermek istemiyorlar. Aslında oturdukları tahtlar, bindikleri arabalar, gezdikleri yerler yedikleri yemekler, giydikleri kıyafetler hepsinin içinde bir Müslüman kanı var. İşin özeti de bu, buna peşkeş çekiyorlar. Müslüman’ın kanını peşkeş çekiyorlar, bununla birlikte konfor satın alıyorlar. Bu düzeni de değişmek inşallah bize nasip olur, bizim neslimize nasip olur. Ben dünyaya adaleti Türk'ün getirebileceğine inanıyorum. Türkler bu konuda tarih boyu kendini ispat etmiş bir millet. İnşallah dünyada adaleti yeniden tesis etmek bizim milletimize nasip olur demekten başka da elimden bir şey gelmiyor.”
Siyaset, 28 Mayıs 2024 10:50
Yorumlar (0)
Şehri geliştiren fikirler ödüllendirildi
Terörist başına umut hakkı vermek kabul edilemez
Saadetliler Gebze’de toplandı: Sesleri gür çıkacak!
Büyükakın: Gençler bizim en kıymetlilerimiz
Vali Aktaş, AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar’ı işyerinde ziyaret etti
Kocaeli’de Sevgililer Günü’ne özel sıra gecesi
Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?
Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
