İsraftan, lüksten uzak duramayan Ali Erbaş bakın ne dedi!
Gündem, 26 Mayıs 2024 04:26Lüks harcamalarıyla gündemden düşmeyen ve eleştiri oklarının hedefi olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Aşırılıklara bulaşmış, insanları tekfir etmeye yönelik oluşmuş din anlayışından uzak durun" ifadelerini kullandı.
Diyanet İlleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Kuzey Ankara Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Diyanet Bursları Mezuniyet Programı’na katıldı. Programda konuşma yapan Erbaş, "İşlerin en hayırlısı, orta halli olanıdır" hadisini anımsattı ve "Gittiğiniz yerlerde insanları tekfir etmekten uzak durun. Hurafelerden ve hurafelere bulaşmış din anlayışından uzak durun. Aşırılıklara bulaşmış, insanları tekfir etmeye yönelik oluşmuş din anlayışından uzak durun.” ifadelerini kullandı.
Peygamberin böyle bir din anlayışı tavsiye ettiğini ifade eden Erbaş, her koşulda orta olanı tavsiye edeceklerini iletti.
Diyanet’in en çok önem verdiği alanın eğitim olduğunu kaydeden Erbaş, "Eğitim bizim olmazsa olmazımızdır. Çünkü medeniyetimizin temeli ilme, bilgiye, hikmete, irfana dayanmaktadır. Toplumların gelişmesi, ilmi ve irfani noktada iyi olursa arkasından diğerleri gelir.” açıklamasını yaptı.
Allah’ın İslam’ı tüm insanlığa nimet olarak gönderdiğini ifade eden Erbaş, “Hz. Adem’den, Hz. Muhammed Mustafa Efendimize (s.a.s.) kadar bütün peygamberlere Allah’ın gönderdiği dinin adıdır İslam. Cenab-ı Hak İslam’ın dışında başka bir din göndermemiştir. İslam, yeryüzünde iyiliğin gerçekleşebilmesi için Cenab-ı Hakkın gönderdiği en büyük nimettir.” ifadelerini kaydetti.
"İslam reçetesini bizim yeryüzünde iyi bir şekilde uygulamamız lazım. Bunun için doğru dini bilgiye, sahih din eğitimine ihtiyaç var.” ifadelerini ileten Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın nünün için çok çalıştığını söyledi.
DİYANET’İN YEMEK LİSTESİ DİKKATLERİ ÇEKMİŞTİ
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın aday din görevlileri için hazırladığı yemek listesi eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Sık sık et yemekleri hazırlanmasını isteyen Diyanet, “Sebze yemekleri bile bol etli olsun” derken yemek listesine tepkiler çığ gibi büyümüştü.
Söz konusu yemek listesinde, “Haftanın dört gününde biftek, bonfile, et haşlama, et kızartma, rosto, tavuk, ciğer, kebap türleri, rosto, kuru köfte, İzmir köfte, kadınbudu köfte, dalyan köfte, iskender kebap vb. gibi etin hakim olduğu yemekler ana yemek olarak verilecek.” ifadeleri yer almıştı.
DİYANET’İN KİRALANANLAR HARİCİNDE 408 ARACI OLDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTI
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın envanterinde, kiralanan araçlar haricinde 408 aracın daha bulunduğu ortaya çıkmış ve bu olay, israf tartışmalarını da beraberinde getirmişti. Lüks harcamalarıyla gündemden düşmeyen Diyanet, 91,8 milyar TL’lik dev bütçesiyle birçok bakanlığı geride bırakıyor.
ALİ ERBAŞ 10 GÜNDE 3 ÜLKE GEZMİŞTİ
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve beraberindeki heyet, 12 Nisan ile 23 Nisan arasındaki 10 günlük sürede üç farklı ülkeyi ziyaret etmişti. İlk olarak İtalya’ya giden Erbaş, daha sonra Irak’ı ziyaret etmiş, en son olarak da Suudi Arabistan'a geçmişti.
Gündem, 26 Mayıs 2024 04:26
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
