Emekli maaşı ile ilgili yeni bir iddia daha
Gündem, 23 Mayıs 2024 02:15Gazeteci Fatih Portakal, en düşük emekli maaşının 15 - 16 bin TL'ye yükseleceğinin söylendiğini fakat bunun mümkün olmadığını belirterek, merak edilen o rakamı 'Söylendi bana' diyerek açıkladı.
Milyonlarca emekli vatandaşın gözü kulağı emekli maaşının Temmuz ayında ne kadar olacağında. Yaptığı açıklamalarla sık sık gündem olan gazeteci Fatih Portakal, emekli zammı ile ilgili YouTube kanalından paylaştığı videoda önemli açıklamalarda bulundu.
Aşağı yukarı Türkiye'de 15 milyon emekli olduğunu belirten Portakal, emekli, ölüm aylığı, dul ve yetim aylığı alanların temmuzu beklediğini, 1 Temmuz olduğunda bu insanların maaşlarının zamlı yatacağını ifade etti.
EMEKLİ MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK?
Emeklinin temmuz ayında enflasyon farkını beklediğini ifade eden Portakal, enflasyonun Yüzde 25 civarında olacağını belirterek,“'Refah payı da buna eklenecek mi?' veya 'Kök maaş uygulaması da bunun içerisinde olacak mı?' Benim kulağıma gelenler yüzde 25'in üstünde bir refah payının olmayacağı yönünde” ifadelerini kullandı.
Portakal, refah payı verdiklerini düşündüğümüzde ise 25 olan enflasyon oranına yüzde 5 refah payı ekleneceğini belirterek, vatandaşlara her ihtimale karşı hesaplarını yüzde 25 üzerinden yapmaları gerektiğini söyledi.
EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?
Refah payının olmayacağını tahmin ettiğini belirten Portakal, konuştuğu kişilerin kendisine söylediğini iddia etti. İkinci bir merak edilen konunun 'En düşük maaş ne kadar olacak?' sorusu olduğunu ifade eden Portakal, emekli maaşının 15 - 16 bin TL'ye yükseleceğinin söylendiğini yüzde 50'lik, yüzde 60'lık bir zamdan bahsedildiğini ama bunun mümkün olmadığını söyledi.
“EMEKLİ MAAŞI EN DÜŞÜK 12 BİN 500, 13 BİN TL CİVARINDA OLACAK”
Emekli maaşının kendisine söylendiğini iddia eden Portakal bu rakamın en düşük 12 bin 500 TL olduğunu, veya en fazla 13 Bin TL’ye çıkacağını söyledi. Portakal, “Bu artık az bir zaman kaldı, bir ay sonra zaten bu netleşmiş olacak. Hele ki Mayıs zammını da öğrendikten sonra bunu daha da net bir şekilde öğreneceğiz ve ne olduğunu da anlayacağız” ifadelerini kullandı.
Gündem, 23 Mayıs 2024 02:15
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
