Çiler: Cüruf Depolama Tesisi Gebze’nin doğasını yok edecek
Siyaset, 23 Mayıs 2024 15:06Gebze’nin Tavşanlı Mahallesinde yapılmak istenen Cüruf Depolama Tesisi ÇED Bilgilendirme Toplantısına CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, Harun Özgür Yıldızlı, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, CHP Darıca İlçe Başkanı Hüseyin Cihan Özaltan ve bölge sakinleri katıldı.
Kocaeli Gebze ilçesine bağlı Tavşanlı Mahallesinde yapılmak istenen Cüruf Depolama Tesisi ÇED Bilgilendirme Toplantısına CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, Harun Özgür Yıldızlı, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, CHP Darıca İlçe Başkanı Hüseyin Cihan Özaltan ve bölge sakinleri katıldı. Tavşanlı, Ballıkayalar ve Kirazpınar Mahallelerini olumsuz etkileyecek Kroman Çelik Fabrikasının Cüruf Depolama Tesisi ÇED Toplantısında bölge halkı projeye tepki gösterdi.
Geçen yıl Gebze Taş Ocakları bölgesinde Tehlikesiz Atık Geri Kazanım ve Düzenli Depolama tesisi yapmak için ÇED Raporunu hazırlayarak proje için başvuru yapılmış, proje için 99 bin 32 metrekarelik bir alan kullanılması öngörülmüştü. Yapılacak proje ile olumsuz etkileneceklerini dile getiren bölge sakinleri projeden vazgeçilmesi gerektiğini dile getirdi. Toplantıda 1. Derece Doğal Sit Alanı olan ve Türkiye’de kaya tırmanışının başladığı yer olarak bilinen, önemli bir karakovan bal merkezi olan, eşsiz bir doğaya sahip Ballıkayalar Kanyonu’nu yok edeceği vurgulandı.
ÇED Bilgilendirme Toplantısında konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, “Burada 1. Derece Doğal Sit Alanı olan, kentin yaşam alanı Ballıkayalar Kanyonu var. Bu proje oldu bittiye getirilemez. Burada bilgilendirme yapılmadı, Firma yetkilileri dersini çalışmamış. 3 dakikalık sunum olmaz. Biz bu ÇED toplantısının yapılmadığını kabul ediyoruz. Eğer kentimize faydalı bir projeyse zaten destekleriz ama bunun kentimize faydası yoksa karşınızda beton gibi duracağız” dedi.
Siyaset, 23 Mayıs 2024 15:06
Yorumlar (0)
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
