Büyükşehir Türk Dini Musikisi Bölümü’nden 20. yıl konseri
Gündem, 22 Mayıs 2024 22:21Şef. Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi yönetimindeki Büyükşehir Konservatuvarı Dini Musikisi Bölümü 20. Yıl konseri’nde unutulmaz bir musiki ziyafeti sundu
Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Türk Dini Musikisi Bölümü, 20. Yıl Konseri verdi. Şef Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi yönetimindeki konserde izleyenlere unutulmaz bir musiki ziyafeti sunuldu. Aynı zamanda Amasya Üniversitesi Rektörü olan koro şefi Prof. Dr. Turabi, kendilerini yıllardır yalnız bırakmayan dinleyicilerine teşekkür etti.
HÜSEYNİ VE HİCAZ ESERLER
Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konseri çok sayıda vatandaş izledi. Konser “Milki Bekadan Gelmişem” adlı hicaz eserle başladı. Ardından sırasıyla, “Âşk Bezirganı, Mestü Hayranım, Elhamdülillah, Hak Hak Diyen Âşıklar, Ey Aşıkan, Gönül Hayran Olupdur, Ehl-i Hakka Nice Ağlamayı, Can-ü Dilde Hane,El Açanlar, Aşkın Meyine, Aşkınla Daim Uçarız ve Derman Arardım” gibi Türk Tasavvuf Musikisinin Hüseyni ve Hicaz makamlarındaki en güzel eserleri seslendirildi.
.gif)
AYASOFYA CAMİİ BAŞMÜEZZİNİ
Konserin ikinci bölümüne Ayasofya Camii Başmüezzini Hadi Duran konuk sanatçı olarak katıldı. Duran, Prof. Dr. Turabi yönetimindeki koro ile birlikte suzinak, nikriz ve rast makamlarına ait sekiz eser icra etti. Büyükşehir Belediyesi Türk Dini Musikisi Bölümü, 20. Yıl konseri ile dinleyicilerine yıllarca unutulmayacak bir musiki ziyafeti sundu. Koronun ve Hadi Duran’ın başarılı performansı da konuklar tarafından alkışlarla karşılandı.
TURABİ’DEN DİNLEYİCİLERE TEŞEKKÜR
Konserin sonunda Amasya Üniversitesi Rektörü ve koro şefi Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi konuklara yönelik bir konuşma yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türk Dini Musikisi Bölümü’nün bu yıl 20. yılını kutladığını hatırlatan Turabi, “20 yıldır siz Kocaelili sevenlerimizle buluşuyoruz. 40’ı aşkın konserimiz oldu ve siz tüm konserlerimizde yanımızda oldunuz, bizi hiç yalnız bırakmadınız. Bu anlamlı gecemizde de bizlerle birliktesiniz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Ayaklarınıza sağlık” dedi.
Gündem, 22 Mayıs 2024 22:21
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
