Özel'den Bahçeli'ye Sinan Ateş cinayeti soruları
Siyaset, 21 Mayıs 2024 22:12CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Grup Toplantısı'nda konuştu. Bahçeli'nin sabah saatlerinde kendisine yönelttiği soruları karşılık Özel, MHP liderine dört soru yöneltti. CHP lideri, Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruları sıraladı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Kobani davasına yönelik değerlendirmesi üzerinden kendisine yönelttiği eleştirilere yanıt veren Özel, MHP liderine dört soru yöneltti.
Özel, çok tartışılan 'etki ajanlığı' düzenlemesi için de Cumhur İttifakı'na seslenerek "Bu yasayı geri çekmezseniz dünya siyasi tarihinin kara sayfasında yerinizi alırsınız" ifadesini kullandı.
Özel ayrıca konuşmasının son bölümünde, anketlere değinerek "Anketlerde yine birinci partiyiz, mülakatı kaldırmayanlar ilk kez yüzde 30'un altında" dedi ve iktidarın 31 Mart'ta ders almadığı görüşünü yineledi.
Özel, Cumartesi Anneleri'ne yönelik ise "Cumartesi Anneleri ile görüştük. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya randevu vereceğini söyledi. Cumartesi Anneleri'nin bininci haftasında anayasal hakkın kullanımına şahitlik etmek istiyoruz. Cumartesi Anneleri'nin etrafındaki utanç bariyerini kaldırın. Bu ülkedeki bu ayıbı ortadan kaldırın. Orada olacağız, arkalarında duracağız" ifadelerini kullandı. Özel, şunları söyledi:
KOBANİ YANITI
- (Kobani davasında verilen karar) Hukuki değil siyasi karar verildi. Kobani davasının iddianamesini siyasiler dikte etti. AYM Kobani kararlarını bal gibi bozacak. Erdoğan'ın 'Yatsın' dediklerini yatırdılar.
- (Bahçeli'ye Kobani yanıtı) Bana dört soru sormuş, okumaya utanırım. Dönmüş bunları Prompter'dan okumuş... Bunları kimlerin yazdığını biliyorum. O meşhur ikili var ya... Gerçek MHP'lilerin tüylerini diken diken eden ikili... O ikisi dört soru yazmışlar, Bahçeli'ye 'Oku bakalım, Özel cevap versin.' Bu soruları yazan o arsız metin yazarları şu dört soruya cevap versin:
"KİMSE CİNAYETLERE SAHİP ÇIKMAYACAK"
1- Bu iki kişinin isimleri Sinan Ateş iddianamesinden nasıl ve kimler tarafından ayıklandı?
2- Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmış birisinin sokak ortasında ölümünden sonra 'Kimse tweet atmayacak, cenazeye gitmeyecek' diyen hangi ikisidir? Bu talimatı bütün partiye hangi ikisi yaymıştır?
3- Tetikçiyi kaçıran aracın fotoğrafları açığa çıkıp, Ülkü Ocakları Genel Başkanı'na bu aracı ceza yemeyecek, trafikte durdurulmayacak statüye kavuşmasına hangi ikisi ya da ikisinden hangisi katkı sağlamıştır?
4- "İran Cumhurbaşkanı'nın ölümünün üzerindeki sis perdesi aralanmalı" diye Prompter'a yazanlar Sinan Ateş davasının üzerine sis çöktürürken bu ikisinin bu sisteki payı nedir? Yoksa bu sisin kendisi bizatihi kendisi midir?
- Koskoca parti iki meczuba teslim edildi. Normalleşeceksek kimse cinayetlere sahip çıkmayacak. Bu ayıptan MHP de Türkiye de kurtulacak.
MOTOKURYE DÜZENLEMESİ
-Balıkesir Üniversitesi'nde 20 yaşında Ata Emre Akman, motokuryelik yapıyor. Önüne bir araç geçiyor ve 23 yerinden bıçaklanarak hayatını kaybediyor. Babası Albay Erol Akman'ı aradım. Babası 'Ben yandım, başka babalar yanmasın' diyor.
- 2022'de 58, 2023'te 68 motokurye hayatını kaybetmiş. İşçi sağlığı ve güvenliği, eğitimleri yeterince yapılmalıdır. Kuryelik tehlikeli meslekler arasına alınmalıdır. Motokuryelik mesleğine dair yasal düzenleme hazırlanmalıdır.
Siyaset, 21 Mayıs 2024 22:12
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
