Körfez Ticaret Odası yöneticileri Kariyer Günü’nde öğrencilerle buluştu
İş Dünyası, 16 Mayıs 2024 18:53Körfez Ticaret Odas’nın 2018 yılından beri yürüttüğü "Meslek Lisesi Gelecek Garantisi" projesi kapsamında Oda’nın protokol okulu olan Körfez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen Kariyer Günü'nde 20'den fazla üye firma Meslek Lisesi öğrencileri ile buluştu.
Staj ve iş imkanları hakkında bilgi alan ve başvurularda bulunan öğrenciler, sektörün önde gelen isimleriyle de bir araya geldi. Okulun eski mezunlarından olan Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş. Endüstriyel Otomasyon ve Elektrik Yöneticisi Ali Kemal Ayar da tecrübelerini öğrenciler ile paylaşarak ilham kaynağı oldu.
Meslek Lisesi Gelecek Garantisi projesi ile gençlere Körfez Ticaret Odası üye işyerlerinde erken yaşta iş imkanı sunuluyor. Mezunların %65'i iş başı yaparken, geri kalanları ise akademik eğitimlerine devam ediyor.
KTO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk, işletmelerimizde staj yapan çocukların niteliğini takip ediyoruz, staj yaptığı yerde işe devam edip etmediğine varıncaya kadar tüm verileri tutuyoruz, Meslek Lisesi Gelecek Garantisi projesinin gençlere erken yaşta iş imkanı sunduğunu kaydeden Başkan Öztürk, "Mezun olan her 95 öğrencinin 65'i direkt iş başı yapıyor. gerisi ise akademik eğitimine devam ediyor. Okulumuza gelen öğrenci kalitesini artırmak ve öğrencilerin teorik eğitime de olan ilgilerini artırabilmek için 80 ayrı üye iş yerimizin destekleriyle 9, 10 ve 11'inci sınıflardaki 80 öğrencimize bu senelik aylık 500 TL burs verdik. Önümüzdeki yıl firma sayısını 120'ye çıkartıp, gelen öğrenci kalitesini ve öğrencilerin teorik ile pratik eğitimlerine odaklanmalarını artırmak istiyoruz" dedi.
Okul Müdürü Harun Künü, "Meslek liseleri, işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştirmek için önemli bir rol oynuyor. Öğrencilerimizi işverenlerle buluşturarak, 12. sınıfta işletmelerini bulmalarını sağlıyoruz." dedi.
12. sınıf öğrencisi Hamza Salih Cesur ise "Meslek lisesinin artılarını bildiğim için bu okula başlamıştım. Tahmin ettiğim gibi de oldu." diyerek meslek lisesini tercih etmenin faydalarını vurguladı.
İş Dünyası, 16 Mayıs 2024 18:53
Yorumlar (0)
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
