Körfez Ticaret Odası yöneticileri Kariyer Günü’nde öğrencilerle buluştu
İş Dünyası, 16 Mayıs 2024 04:12Körfez Ticaret Odas’nın 2018 yılından beri yürüttüğü "Meslek Lisesi Gelecek Garantisi" projesi kapsamında Oda’nın protokol okulu olan Körfez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen Kariyer Günü'nde 20'den fazla üye firma Meslek Lisesi öğrencileri ile buluştu.
Staj ve iş imkanları hakkında bilgi alan ve başvurularda bulunan öğrenciler, sektörün önde gelen isimleriyle de bir araya geldi. Okulun eski mezunlarından olan Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş. Endüstriyel Otomasyon ve Elektrik Yöneticisi Ali Kemal Ayar da tecrübelerini öğrenciler ile paylaşarak ilham kaynağı oldu.
Meslek Lisesi Gelecek Garantisi projesi ile gençlere Körfez Ticaret Odası üye işyerlerinde erken yaşta iş imkanı sunuluyor. Mezunların %65'i iş başı yaparken, geri kalanları ise akademik eğitimlerine devam ediyor.
KTO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk, işletmelerimizde staj yapan çocukların niteliğini takip ediyoruz, staj yaptığı yerde işe devam edip etmediğine varıncaya kadar tüm verileri tutuyoruz, Meslek Lisesi Gelecek Garantisi projesinin gençlere erken yaşta iş imkanı sunduğunu kaydeden Başkan Öztürk, "Mezun olan her 95 öğrencinin 65'i direkt iş başı yapıyor. gerisi ise akademik eğitimine devam ediyor. Okulumuza gelen öğrenci kalitesini artırmak ve öğrencilerin teorik eğitime de olan ilgilerini artırabilmek için 80 ayrı üye iş yerimizin destekleriyle 9, 10 ve 11'inci sınıflardaki 80 öğrencimize bu senelik aylık 500 TL burs verdik. Önümüzdeki yıl firma sayısını 120'ye çıkartıp, gelen öğrenci kalitesini ve öğrencilerin teorik ile pratik eğitimlerine odaklanmalarını artırmak istiyoruz" dedi.
Okul Müdürü Harun Künü, "Meslek liseleri, işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştirmek için önemli bir rol oynuyor. Öğrencilerimizi işverenlerle buluşturarak, 12. sınıfta işletmelerini bulmalarını sağlıyoruz." dedi.
12. sınıf öğrencisi Hamza Salih Cesur ise "Meslek lisesinin artılarını bildiğim için bu okula başlamıştım. Tahmin ettiğim gibi de oldu." diyerek meslek lisesini tercih etmenin faydalarını vurguladı.
İş Dünyası, 16 Mayıs 2024 04:12
Yorumlar (0)
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
Vali Aktaş o köydeki mevlit programına katıldı
Emekli bankacı Selma Duman Yavuz 51 yaşında vefat etti
Kocaeli Aydınlar Ocağı, Musa Ordu’yu andı
İzmit’te şehit yakınları ve gaziler için yeni merkez
Diyanet öğrenci yurtlarına da girdi
Gizli tanık beyanı ile ilgili dikkat çeken açıklamalar
Yürekleri ısıtan görüntüler
UlaşımPark, Berlin’deki fuarda uluslararası vitrine çıkıyor
Öcalan'ı, Bahçeli mi evlendirecek?
İki ilçede eğitim ve tahliye tatbikatı
Hacı Hasan Mahallesi’nde kadın kadına buluşma!
Kaldırım taşları ve parke kaplamalar yenileniyor
Gölcüklü genç kaza kurbanı oldu
Kayyum esprisi yaptı, savcı ifadeye çağırdı!
Körfez’den çıkarıldı, deniz canlılarına yuva oldu
Aile hekimlerinin yeni yazılımla ilgili tereddütleri var
Erbakan’ın halay performansı!
