Erdoğan seçim yenilgisiyle ilgili kendisi dışında herkesi suçluyor!
Siyaset, 15 Mayıs 2024 23:57Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığında AKP il başkanları toplantısı gerçekleştirildi. Erdoğan’ın toplantıda, Ankara, İstanbul ve Eskişehir il başkanlarına başarısız oldukları için kızdığı iddia edildi. Oysa vatandaşların kötü yönetim nedeniyle doğrudan Erdoğan'a tepki göstermeleri nedeniyle seçimin kaybedildiği gün gibi ortada. Hal böyleyken başkalarını suçlamak niye?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde AKP il başkanları ile bir toplantı gerçekleştirdi. AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, yapılan toplantıda 31 Mart tarihinde gerçekleşen yerel seçimleri öncesinde ve sonrasında genel merkez olarak yaptıkları çalışmaları Erdoğan’a anlattı.
"İSRAFTAN, ŞATAFATTAN, GEREKSİZ KORUMALARDAN UZAK DURUN"
Haziranda seçimlerin yenileneceği ilçe ve belde belediye başkanlıkları ile ilgili de Erdoğan’a bilgiler veren Yılmaz’ın, il başkanlarına, Belediye başkanlarının artık faaliyetlerini içselleştirerek yapmak zorunda olduğunu, israftan, şatafattan, gereksiz korumalardan, çakarlı araçlardan uzak durmaları gerektiğini, belediyenin kaynaklarını doğru ve açık şekilde kullanılmalarını, ancak bu şekilde olunursa yeniden vatandaşın gönlünü alabileceklerini ifade etti.
Yılmaz’ın uyarısının ardından bazı il başkanlarının Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın duyurduğu kamuda tasarruf tedbirlerinin belediyelerde nasıl uygulanacağı ve belediyelere nasıl yansıyacağını sorduğu belirtilirken, bu soruya da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın yanıt verdiği ve Tasarruf tedbirlerinin üm kamu kurumlarını kapsamak üzere hazırlandığını herkesin harfi harfine uyacağını ifade ederek, “Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz” dediği ifade edildi.
“ÇALIŞMIYORSUNUZ”
Yapılan toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, seçimin hezimetle sonuçlandığı Eskişehir, Çorum, Ankara ve İstanbul il teşkilatlarına kızdığı ve tepki gösterdiği iddia edildi.
Erdoğan il başkanlarına çalışmadıklarını belirterek, “Çorum tren istemiş. Bu işler sadece yatırımla olmuyor, biraz gayret gösterin. Çorum’a geldiğimde kalabalıktı ama siz çalışmamışsınız. Tren yatırımlarını Eskişehir, Ankara ve İstanbul illerine yaptık, sonuç ne oldu? (Eski Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen için) ‘Eskişehir yaşlı’ diyordunuz. O gitti, bir hanımefendi geldi. Eskişehir’den Ankara’ya hızlı tren hattı getirdik. Karşılığı da yok. Çalışmıyorsunuz” ifadelerini kullandığı öne sürüldü.
"BİR DE TREN Mİ VERECEĞİZ"
Erdoğan’ın bu sözleri sonrası toplantıda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun, hızlı tren hatları için “Hatta bakalım” dediği, Erdoğan’ın ise Uraloğlu’nun bu sözlerine de kızarak, “Ne bakacaksın hatta, 4-5 merkez ilçe kaybetmişiz, bir de tren mi vereceğiz?” tepkisini gösterdiği iddia edildi. Öte yandan Erdoğan’ın Yeniden Refah Partisi’nin kazandığı Yozgat ve Şanlıurfa illerine ilişkin de “yanlış aday tercihinde bulunulduğu” eleştirisini getirdiği de öne sürüldü.
Siyaset, 15 Mayıs 2024 23:57
Yorumlar (0)
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
