Kadın çiftçiler traktörleriyle konvoy yaptı
Gündem, 14 Mayıs 2024 00:53Büyükşehir’in Dünya Çiftçiler Günü etkinliğinde kadın çiftçiler traktörleriyle konvoy yaptı, meyve ve sebze fidesiyle pişmaniye dağıtıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin “14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü” dolayısıyla düzenlediği “9. Çiftçi Şenliği”, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın katılımıyla pazar günü panayır havasında çeşitli etkinliklerle coşkulu bir şekilde yapılmıştı. Etkinliklerin son gününde ise İzmit Cumhuriyet Bulvarında düzenlenen programda, vatandaşlara fide dağıtıldı, pişmaniye ikram edildi. Büyükşehir’in destekleriyle son yıllarda ‘’Tarım da artık biz de varız’’ diyen kadın çiftçiler, traktörleriyle konvoy yaptı.
ATA TOHUMU DAĞITILDI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İzmit Ziraat Odası iş birliği ile Cumhuriyet Bulvarı mevkiindeki İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin önünde kurulan iki ayrı stantta düzenlenen etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Numan Balaban, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, çiftçiler, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’ın selamlarını ileten Balaban, çiftçilerin gününü tebrik etti. Daha sonra vatandaşlara, ziraat odası üyesi kadın çiftçilerin yetiştirdiği ata tohumundan üretilen sebze ve meyve ile Tıbbi ve Aromatik Bitki fidesi dağıtıldı, pişmaniye ikram edildi. Büyükşehir’in iştiraklerinden Sekapark A.Ş.’nin standında aromatik bitkilerden elde edilen esans, yağ, sabun, kolonya, şampuan, diş macunu, pişmaniye gibi ürünler sergilendi.
KADIN ÇİFTÇİLERDEN KONVOY
Büyükşehir Belediyesi’nin tarım ve hayvancılık alanında yaptığı desteklerle Kocaeli’de son yıllarda sayıları artan kadın çiftçiler de şenlikte yerlerini aldı.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte kadın çiftçiler, İzmit Ziraat Odası’nda pasta keserek, Çiftçiler Günü’nü kutladı. Türk bayraklarıyla süsledikleri traktörleriyle hareket ederek konvoy oluşturan kadın çiftçiler, Cumhuriyet Bulvarından tören alanında kadar korna çalarak geçiş yaptı. Vatandaşlar, çiftçilere alkışlarıyla sevgi gösterisinde bulundu. Anneler Gününü de unutmayan kadın çiftçiler, vatandaşlara karanfil dağıttı.
.gif)
Gündem, 14 Mayıs 2024 00:53
Yorumlar (0)
ÇAYKUR fiyatları güncelledi
Sepetçi TOKİ konutları arasındaki ulaşım sorununa çözüm!
AKP'nin 25'inci yıl kutlamasında bu mu olacak?
Erdoğan, Yavaş'ın gerisinde kalıyor
Dilovası’nda DEM Parti yöneticileri Enver Yıldırım’ın kapısını çaldı
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
