Türk vatandaşlığının parayla satılması kabul edilemez
Siyaset, 10 Mayıs 2024 19:37BTP lideri Hüseyin Baş, Sinan Ateş suikastı ve sığınmacı sorununu değerlendirdi.
Türkiye'deki temel sorun, siyasetin ve siyasetçilerin bu tür üzücü olayların her zaman içinde olması. Bu da Türkiye'yi ne yazık ki her zaman daha da düşük liglere doğru çeken bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. İnşallah Sinan Ateş'in de, rahmetlinin de ruhunu şad edecek, sorumlularının bulunduğu bir sürece hızlıca girilmesini diliyoruz ama Türkiye'deki bu siyasi ortam buna çok müsaade etmemiş oluyor. İnşallah bir an önce bundan kurtuluruz” dedi.
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, kişisel Youtube kanalında uzun süredir Türkiye gündeminden düşmeyen Sinan Ateş suikastı ve sığınmacı sorunu üzerine dikkat çekici açıklamalar yaptı.
BTP lideri, “Önce tekrar Allah'tan rahmet dileyelim. Çok üzücü bir saldırı sonucu bir Türk genci hayatını kaybetmiş oldu. Daha önce Ülke Ocakları Başkanlığı yapmış olması ve istikbal vaat eden bir genç olması da kamuoyunda, gündem de yer tuttu” ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE’DE TEMEL SORUN HER OLAYIN İÇİNDE SİYASİLERİN ADININ GEÇMESİ
İddianamenin açıklanmasının ardından Sinan Ateş’in eşinin yaptığı açıklamalara dikkat çeken Hüseyin Baş, “Kendisinin, ‘benim açıklamalarım iddianamede yer bulmadı çünkü benim verdiğim ifadelerde bazı siyasilerin isimleri geçiyordu’ diye bir açıklaması oldu. Şimdi bu söz Türkiye'de çokça rastladığımız durumlardan biri. Mesela FETÖ dosyalarında, ‘sen sohbetlere katılmışsın’ diyor, iddianamede böyle geçiyor. Vatandaş da, ‘tamam ben yoldan geçerken katılmıştım ama o sohbette şu AK Parti vekili, şu AK Parti bilmem ne daire başkanı da vardı’ deyince hiçbir şekilde bunlar iddianameye girmemiş oluyordu. Türkiye'de ne yazık ki hangi olay olursa olsun bu olayın iddianamesi hazırlanırken kişilerin ifadesine başvurulduğunda, bu kişiler ifadelerinde siyasetçilerin isimlerini kullanmamış olsun. Futbolda şike davası diyorsun siyasetçilerin ismi geçiyor, bir gencin veya bir işte siyasi figürün suikasti konuşulsun burada siyasetçinin ismi geçiyor veya başka bir dava olsun, başka bir dosya olsun, terör olsun, siyasetçinin ismi geçiyor, bazı farklı yapılanmalar gündeme gelsin, siyasetçilerin ismi geçiyor. Türkiye'deki temel sorun, siyasetin ve siyasetçilerin bu tür üzücü olayların her zaman içinde olması. Bu da Türkiye'yi ne yazık ki her zaman daha da düşük liglere doğru çeken bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. İnşallah Sinan Ateş'in de, rahmetlinin de ruhunu şad edecek, sorumlularının bulunduğu bir sürece hızlıca girilmesini diliyoruz ama Türkiye'deki bu siyasi ortam buna çok müsaade etmemiş oluyor. İnşallah bir an önce bundan kurtuluruz” dedi.
IRAKLI ÖĞRENCİNİN OKUL MÜDÜRÜNÜ VURMASI
Iraklı bir öğrencinin İstanbul Alibeyköy’de okul müdürünü vurması de BTP liderinin gündemindeydi. Türkiye'nin sığınmacılarla doldurulmasının oluşturabileceği tehlikeleri yıllardır anlattıklarını belirten Hüseyin Baş, “Bunun herkes farkında ama bunun bir tek siyaset farkında değil” dedi.
“ASLINDA BEDAVAYA VATANDAŞLIK VERİLİYOR”
İktidarın bu konuda ısrarcı olmasının sebebinin ekonomik olduğunu belirten BTP lideri, “Şimdi bakıyorsun o yabancı öğrenci dediğimiz kişi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, yani vatandaşlık satın almışlar. Biz çokça ‘400 bin dolara vatandaşlık satıyoruz’ diyoruz. Aslında 400 bin dolara vatandaşlık satmıyoruz bile! O vatandaşlık 400 bin dolara gelmiyor. 10 kişilik bir aile olabilir ve bir kişi vatandaşlık aldığında bütün ailesini vatandaş yapıyor. Vatandaşlık 40 bin dolara geliyor, bedavaya vatandaşlık satıyor, yani o zat gayrimenkul alınca vatandaşlık alıyor. Zaten gayrimenkul alıyor, sonra o gayrimenkulü de satıyor ve bedavaya vatandaş olmuş oluyor. Bunun ne bir araştırma, ne bir soruşturma aşaması var, ne düzgün bir şekilde işte denetleme mekanizması var. Geliyor kişi vatandaş oluyor ve artık senin eğitiminden, sağlığından her türlü imkanından, ülkenin oluşturduğu, bizim vergilerimizle, yıllardır kan dökerek elde ettiğimiz coğrafyada oluşturduğumuz tüm imkanlardan aynı senin benim gibi faydalanmaya başlıyor” dedi.
“TÜRK VATANDAŞLIĞININ PARAYLA SATILMASI KABUL EDİLEBİLİR BİR DURUM DEĞİL”
Türk vatandaşlığının parayla satılmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade eden Hüseyin Baş şöyle devam etti; “Buraları ne olduğu belirsiz insanlar gelip doldurunca öğretmenlerimizi kaybediyoruz. Bir öğretmenin yetişmesi için yıllar veriyor bu ülke. Bu ülkenin insanları yıllarını feda ediyorlar bir öğretmen yetişsin ve nesiller yetiştirsin diye. Ama biz, yabancı uyruklu bir şahsın kalkıp O’nu öldürmesini oluşturabilecek sürecin oluşmasına sebep olabilecek şeyleri yapmaktan geri duramıyoruz, çünkü siyaset böyle istiyor. Bu da çok ciddi toplumsal bir probleme dönüşüyor. Bu sadece haberlere çıkan bir tane mesele, bunun gibi binlerce mesele Türkiye'de her gün yaşanıyor. Tek sebebi de hükümetin bu konudaki geri adım atmaz tutumundan kaynaklanıyor. Bu da ülkemiz için çok üzücü bir durum. Yapılması gereken çok basit bir şey var, bedavaya vatandaşlık satmayacaksın. Onu geçtim, parayla vatandaşlık satmayacaksın. Parayla vatandaşlık satılmaz, kanla elde edilmiş topraklar parayla ölçülmez. Biz burada ortak değerleri olan, ortak idealleri olan insanlar olarak, ülkemizi paylaşıyoruz ve bu ülkede bir gelecek oluşturmaya çalışıyoruz. Bu geleceği paylaşmak istemeyen, bu ideallere, bu ruha, bu medeniyete, bu geçmişe, bu kültüre, bu köklü tarihe sahip olmayan hiç kimsenin bundan faydalanma hakkı olmamalı.”
Siyaset, 10 Mayıs 2024 19:37
Yorumlar (0)
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
