Hizmet-İş ile Belediye-İş’in Karamürsel kapışması!
Gündem, 10 Mayıs 2024 20:59Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası el değişten Karamürsel Belediyesi’nde Belediye-İş ile iş birliği yapılarak işçilerin istifaya zorlandığı belirtildi.
Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanlığı, Karamürsel Belediyesi’nde işçilerin istifaya zorlanmasının ardından konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Şube Başkanlığından yapılan açıklamada, Karamürsel Belediyesi işverenin yandaş sendika ile işbirliği içerisinde işçilere mobbing uyguladığı işaret edildi.
Seçimlerin üzerinden henüz iki ay bile geçmeden işten çıkarılma endişesi ile mobbinge maruz bırakılan işçiler ile ilgili yapılan açıklamada “2009 yılından bugüne Karamürsel Belediyesi’nde yetkili sendika olarak üyelerimizin toplu iş sözleşmelerini en güzel ve etkili şekilde yaparak üyelerimiz nezdinde büyük memnuniyet oluşturduk. Ancak bu gün belediye ile birlikte işçilere operasyon yapan yandaş sendika ( Belediye İş ), 2009 yılından önce işverenle birlikte işçilerin toplu iş sözleşmesinde var olan parasal maddeleri tamamına yakını kaldırmıştı.
İŞVEREN EK PRTOKOLDEN RAHATSIZ OLMUŞ…
Bizler ise bugüne kadar verdiğimiz mücadeleler sonucu bu hakların bir çoğunu tekrar sözleşmeye koydurduk. Bunun yanı sıra belediye şirketinde çalışan üyelerimizin de ücretlerini toplu iş sözleşmeleri ve yıl başında gerçekleştirdiğimiz ek protokol anlaşması ile iyi bir noktaya taşıdık. Ancak 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından belediye yönetimi seçimden önce gerçekleştirilen ek protokol anlaşması konusunda büyük rahatsızlık duyduğunu görüşmelerimizde bizlere iletmiş, ödeme noktasında sıkıntı çekileceğini üstü kapalı olarak ifade etmiştir .
İŞÇİNİN HAKLARINA GÖZ DİKTİRLER
Bu noktadan görünen tabloda ise işçilerimiz bu zamana kadar kendileri için mücadelesini sürdüren Hizmet-İş Sendikası’dan zorla koparılmak istenmektedir. Yandaş sendika (Belediye İş),geçmiş dönemlerde yaptığı gibi işçilerimizin uzun yıllar süren mücadeleler sonucu elde edilen parasal haklarını, geriye döndürmek arzusundadır. İşçilerimizin var olan haklarını sözleşmeden kaldırmak için belediye yönetimiyle pazarlık yaptığı artık duyumdan öteye geçerek salt bir gerçekliğe dönüşmüş ve uygulamaya konulmuştur.
“İŞÇİLERİMİZ İÇİN DEMOKRATİK ZEMİNDE ÇARPIŞACAĞIZ”
Ancak bilinmelidir ki ne Hizmet-İş Sendikamız ne de üyeleri bu kirli zihniyetlerin operasyonlarına fırsat vermeyecek ve kazanılmış haklarından vazgeçmeyecektir. Tüm kamuoyu bilmelidir ki Karamürsel işçisi yandaş sendikanın kazanılmış haklarını sözleşmeden kaldırmasına geçit vermeyecektir. Bizler Hizmet-İş Sendikası olarak işçilerimizin haklarına kast eden bu anlayış ile demokratik zeminde en güçlü ve kararlı şekilde mücadelemizi vereceğiz.
BU ANLAYIŞIN SONU EYLEMDİR
Bir kez daha Karamürsel Belediyesi işverenine buradan sesleniyoruz. İşçilerimizin kazanılmış hakları üzerinden pazarlık yapmayın. Yandaş sendikanızla kirli oyunlara girmeyin. Eğer bu anlayış ile devam ederseniz Karamürsel Belediyesi önü bizler için eylem alanı olacaktır” ifadeleri kullanıldı.
Gündem, 10 Mayıs 2024 20:59
Yorumlar (0)
O kongreye Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi ritim grubu damga vurdu
Bu kul hakkıdır, hak gaspıdır
Celal Bayraktar’dan öğrencilere çarpıcı uyarı!
İzmit’in köylerindeki annelere sürpriz
Kocaelispor Başkanı Recep Durul, KOTO’da ağırlandı
Darıca’da Başkan Bıyık öğrencilerle sahili temizledi
Dilovası Meclisi’nde kararlar oy birliği ile alındı
Sürekli lafı çarpıtarak önüne gelene dil uzatanların son marifeti!
Satılmadık kurum kalmadı, hesap verilmiyor!
Büyükşehir’in o tesisi örnek gösterildi
Dervişoğlu, Bahçeli'yi topa tuttu
Bilnet Okulları öğrencileri Vali Aktaş’la röportaj yaptı
Derince’de yine iş arayanlar ve işverenler bir araya gelecek
Araçlar bu yollar yüzünden mahvoluyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık sektöründe sorunlar KOTO’da masaya yatırıldı
İşsiz kalanların sayısı çığ gibi artıyor
Çayırova’da bilim şenlikleri başlıyor
Akaryakıta yine zam geliyor
Körfez Meclisi’nde neler konuşuldu?
Erdoğan yanlış bilgilendiriliyor!
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
