KHK zulmü emekçilerin haklarının gasp edilmesidir
Siyaset, 07 Mayıs 2024 21:20TBMM’de düzenlediği basın toplantısında konuşan DEM PARTİ Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, KHK zulmünün bir grup emekçinin haklarının gasp edilmesi olduğunu söyledi.
1 MAYIS’TA TAKSİM’DE KUTLANMALIYDI
1 Mayıs’ın geleneksel olarak kutlandığı yer olan Taksim’de kutlamalara izin verilse hiçbir sorun olmayacağını belirten Gergerlioğlu, “Öncesinde de AK Parti iktidarı 2010-11-12 yıllarında 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanmasına izin vermişti ve olağanüstü bir şey olmamıştı. Fakat daha sonra Taksim’den vazgeçti ve göstericiler de Taksim ısrarında devam etti. Bundan dolayı Saraçhane’de bir sürü olay yaşandı, bir sürü lüzumsuz gerginlik yaşandı. İtiş kakış yaşandı, bunları doğru bulmuyoruz. İktidar özgürlük alanlarını açmalı ve 1 Mayıs’ta Taksim’de kutlanmalıydı bu çok net! Bütün bunlar yapılmadığı için Saraçhane karıştı ve göstericiler ile polis çatıştı. Polis, göstericileri darp etti bununla kalmadı basın mensuplarını da darp etti! Görüntülere bakıyoruz; olayları kamuoyuna yansıtmaya çalışan basın mensupları da bu darptan nasibini aldı ve ağır bir şekilde darp edildiler. Basın mensupları medya özgürlüğüne istinaden işlerini yaparlar. Tarafsızdırlar ve yapılanlara aynı tutarlar, bunun karşılığında da bir polis darbı ile karşı karşıya kalmış durumdalar. Kabul edilecek bir durum değil. Oysa 1 Mayıs yurdun dört bir tarafında kutlandı ve göstericiler herhangi bir olumsuz olaya meydan vermediler, yol açmadılar.” ifadelerini kullandı.
HAKLAR KISITLANMAYINCA SORUN YAŞANMIYOR
1 Mayıs’ı Kocaeli’nde kutladığını söyleyen Gergerlioğlu, “Kadınlar, çocuklar hep birlikte 1 Mayıs’ta bir araya geldik ve işçinin emekçinin Uluslararası Birlik Ve Mücadele Günü İşçi Bayramı 1 Mayıs’ı kutladık. Burada bir sıkıntı yoktu hatta İzmit’te belediye iş hanı önünden Real otoparkına kadar bir alana izin verilmiyordu öncesinde daha sonra izin verildi. İzin verildi de olumsuz bir olay mı yaşandı? Hayır! Hiçbir şey yaşanmadı ve İzmit’te gayet güzel bir şekilde 1 Mayıs’ı kutladık. Vekil arkadaşlarımız ile belediye iş hanı önünden Real otoparkına kadar yürüyerek 1 Mayıs’ı kutladık hiçbir sıkıntı olmadı. Demek ki özgürlük olunca haklar kısıtlanmayınca bir sıkıntı olmuyor.” şeklinde konuştu.
HAKLARI GASP EDİLEN KOCAELİ KHK PLATFORMU DA ALANLARDAYDI
Kocaeli’ndeki 1 Mayıs kutlamasında birçok emekçinin olduğunu aktaran Gergerlioğlu, “Hakkı gasp edilen kişiler vardı, onların arasında KHK ile işlerinden atılan yüz binlerce işçi, emekçi, memur adına Kocaeli KHK Platformu da vardı, emeklerine sağlık. Onlar da alanda yerlerini aldılar ve uğradıkları haksızlığı tüm kamuoyuna beyan ettiler. Ben de yanlarındaydım, omuz verdim, destek verdim ve KHK zulmünün bitmesi için gayret etmeye sadece 1 Mayıs’ta değil her gün devam edeceğiz. Tüm KHK Platformları da buna devam edecekler, ellerine emeklerine sağlık. Arkadaşlarımız: “AİHM haksızlıklara dur.” dedi. “KHK zulmüne son” afişleri ile meydandaydı ve diğer tüm göstericiler gibi uğradıkları haksızlığa karşı tepkilerini beyan ettiler.” dedi.
“KANUN HÜKMÜ” BELGESELİ BİR GRUP EMEKÇİNİN UĞRADIĞI ZULMÜ ANLATIYOR
“Kanun Hükmü” belgeselinin KHK zulmünü anlattığı için Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yasaklandığını hatırlatan Gergerlioğlu, “Belediye Başkanı Muhittin Böcek bu filmin gösteriminden kaçınmıştı ve Cumhurbaşkanı da Meclis açılışında bu filmin gösterilmeyeceğini beyan etmişti. Biz bunları kabul etmiyoruz, bir sanat filmidir. Ben filmin ham halini seyrettim, yaşananları anlatmış, zulmen yargısız infaz ile ihraç edilen biri doktor, biri öğretmen iki kamu emekçisinin durumunu yansıtmış. Hepimizin hayatta yaşadıklarını yansıtmış, yanlış bir şey yok kesinlikle yaşananları anlatmış. Kanun Hükmü’nde zulümler ile atılan yüz binlerce emekçi kamu memurunun derdini sıkıntısını anlatıyor. Ankara’da Kuğulu Park’ta filmin gösterileceği festival için sanat yürüyüşü yapılacaktı fakat buna müsaade edilmedi. 1 Mayıs sonrasında işçinin emekçinin hakkının hukukunun korunması için büyük gayret sarf edilen ve tüm engellemelere rağmen 1 Mayıs bayramının kutlandığı günlerde 1 emekçi grubunun uğradığı zulmü uğratan bir film yasaklanıyor. 1 Mayıs’ta işçi bayramı kutluyorsanız sonrasında da bir grup emekçinin uğradığı zulmü anlatan filme bu tutumu sergileyemezsiniz. Bunun altını çiziyorum. Sadece bir bayram kutlamak ile olmaz bu iş, emekçinin yanında durmak, emekçinin uğradığı zulmü engellemeye karşı durmak ile de olur aynı zamanda. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz; “Kanun Hükmü” belgeseli yönetmeni Sn. Nejla Demirci’nin yanındayız, kendisini sanal medya programımız ÖFG TV’de konuk ettik. Şimdi sıra kamuoyunda mağdurlarda ve bu filme destek vermede. Büyük bir bedel ödedi, yurt dışında gösterimleri yapıldı ama zulmün yapıldığı Türkiye’de bu film halen yasaklanıyor. Son derece önemli, çok değerli ve bu yüzden “Kanun Hükmü” belgeseline destek vermemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.
MERSEN İŞÇİLERİNİN SENDİKAL HAKLARI VERİLMELİ
1 Mayıs’ta bayram yapmak yerine grevde olan işçilerin olduğunu hatırlatan Gergerlioğlu, “Gebze’de Mersen işçileri! Biz onları ziyaret ettik, onların dertlerini dinledik, 15 işçi şu anda grevde çünkü sendikal hakları verilmek istenmiyor. Aslında yargı da onların lehine karar vermiş ama fabrika Fransa menşeili bir fabrika, gelmiş Gebze’de güzel para kazanıyor ama işçinin hakkını vermiyor. Mersen fabrikasına buradan sesleniyorum; bu zulmü bırak, işçinin hakkı olan sendikalaşma hakkının önüne set çekme ve işçiye ucuz vaatler, popülist vaatler ile bir kandırma yoluna gitme diyorum. Olayı takip edeceğiz, Çalışma Bakanlığı’na götürdük, basın toplantısında anacağımı söyledim, sözümde durdum. Yazılı soru önergesi verdik, konuyu basına yansıttık Mersen fabrikası daha fazla mahcup olmamak için bu direniş karşısında hakkaniyete sarılmalı ve gerekeni yapmalı. İşçinin, hakkını vermeli.” ifadelerini kullandı.
Siyaset, 07 Mayıs 2024 21:20
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
