Kına Gecesi geleneği konserle yaşatıldı
Gündem, 04 Mayıs 2024 19:32Büyükşehir THM Korosu’nun Anadolu’nun en güzel türkülerini seslendirdiği “Bugün Kına Gecesi Var” konseri büyük ilgi gördü. Kınaya uygun kıyafetler, sahne dekorları ve ritüeller ise konsere renk kattı.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Türk Halk Müziği Korosu, “Bugün Kına Gecesi Var” konseptiyle muhteşem bir konsere imza attı. Büyük ilgi gören konserde yurdun her yöresinde yüz yıllardır söylenen kına türküleri seslendirildi. Sahnede kına yakma ritüelinin gerçekleştirildiği konserin sonunda yine geleneklerimize uygun olarak vatandaşlara keseler içinde kına ve çerez dağıtıldı.
HER YÖREDEN KINA TÜRKÜLERİ SESLENDİRİLDİ
Kocaeli Kongre Merkezi’nde Cuma akşamı gerçekleştirilen “Bugün Kına Gecesi Var” konserine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Konseri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Türk Halk Müziği Bölüm Eğitmenlerinden Şef Nuray Polat Gündoğan yönetti. Büyük Sahne kına gecesi konseptine uygun olarak dekore edilirken, Şef Nuray Polat Gündoğan ve koro üyeleri kına gecesi kostümleriyle sahne aldı. Konserde Türkiye’nin tüm yörelerinde seslendirilen kına türküleri icra edildi. Erzurum türküsü “Hani Yaylam Hani Senin Ezelin” ile başlayan konserde 17 eser seslendirildi. Ayrıca solo performanslara yer verildi. THM Korosu’nun üyeleri başarılarıyla göz doldurdu. Kostümler, sahne dekorları ve içeriği ile farklı bir anlam kazanan konserde kına gecelerinin olmazsa olmaz adetlerine yer verildi.
DAKİKALARCA SÜREN ALKIŞLAR KORO İÇİN
Konserin sonunda vatandaşlar beğenilerini dakikalarca süren alkışlarıyla ortaya koydu. Şef Nuray Polat Gündoğan’ın başarılı yönetimi ile büyük beğeni toplayan THM Korosu, uzun yıllar unutulmayacak bir konsere imza attı. Konserin sonunda vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi tarafından anlamlı bir sürpriz yapıldı. Konseptin kına gecesi olmasından yola çıkan Büyükşehir Belediyesi konsere katılan tüm konuklarına Kongre Merkezi Fuayesi’nde kırmızı keseler içinde kına hediye etti. Ayrıca yine kına gecelerinin önemli ikramlarından olan çerez de vatandaşlara dağıtıldı. Vatandaşlar, böylesine güzel bir konsere katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Büyükşehir Belediyesi’ne geleneklerimizi yaşattığı için teşekkür etti.
.gif)
Gündem, 04 Mayıs 2024 19:32
Yorumlar (0)
Sepetçi TOKİ konutları arasındaki ulaşım sorununa çözüm!
AKP'nin 25'inci yıl kutlamasında bu mu olacak?
Erdoğan, Yavaş'ın gerisinde kalıyor
Dilovası’nda DEM Parti yöneticileri Enver Yıldırım’ın kapısını çaldı
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
