Emekli ve memura enflasyonun altında zam
Ekonomi, 04 Mayıs 2024 00:53Temmuz ayında gerçekleşmesi beklenen emekli maaşı zammıyla ilgili yeni bir ayrıntı ortaya çıktı. Büyük tehlikeyi açıklayan çalışma uzmanı memur ve memur emeklilerinin enflasyon oranının altında zam alacağını söyledi.
TÜİK’in açıkladığı verilere göre nisan ayında enflasyon aylık bazda yüzde 3,18 artarken yıllık enflasyon ise yüzde 69,80 seviyesinde gerçekleşti.
Bağımsız araştırmacılardan oluşan ENAG ise enflasyonun yıllık yüzde 124,35 olarak duyurdu.
TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine göre emekli maaşlarına yapılacak zamlar da netleşiyor. Buna göre 2024 yılının 3 aylık periyodunda zam yüzde 18,70 olarak belirlendi. Ancak bu oranın temmuz ayına kadar değişmesi hatta artması bekleniyor. Emekli maaşlarına yapılacak zam için mayıs, haziran ve temmuz ayı enflasyon rakamlarının ortaya çıkması bekleniyor.
Öte yandan memur maaşları ile memur emeklisinin aylıklarına 2024'ün ilk 6 ayında yüzde 15, ikinci 6 ayında yüzde 10 olarak belirlenmişti. Bu zam oranları enflasyonun altında kalırsa gerçekleşecek. Enflasyon zam oranlarından yüksek kalırsa memur ve memur emeklileri enflasyon farkını da zam olarak maaşlarında görecek.
UZMAN İSİM BÜYÜK TEHLİKEYİ AÇIKLADI
Çalışma uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik memur ve memur emeklilerin maaşlarına yapılacak zamla ilgili büyük tehlikeyi açıkladı. Çelik, temmuz ayında zammın enflasyon oranının altında kalabileceğini vurguladı.
Dört aylık enflasyon rakamına göre memurlara ve memur emeklilerine yapılacak zammın yüzde 13,5 olduğunu belirten Çelik, bu rakamın enflasyonun 5,2 puan altında olduğunu vurguladı. Çelik, işçi ve Bağkur emeklilerinin ayını dönemdeki zam oranının yüzde 18,7 olduğunun altını çizerek, “Görüldüğü gibi memurlar ve memur emeklileri Memur-Sen, Hükümet ve Hakem Kurulu marifetiyle sonuçlanan toplu sözleşme nedeniyle resmi enflasyon kadar bile zam alamayacak” dedi.
Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 6 aylık enflasyonun yüzde 25 olabileceğini vurgulayarak, memur ve memur emeklilerin alabileceği zammın yüzde 19,4 ile enflasyonun 5,4 puan altında olabileceğini söyledi. Çelik, işçi ve Bağkur emeklilerinin alacağı zammın ise yüzde 25 ile resmi enflasyon kadar olabileceğini sözlerine ekledi.
İşte Prof. Dr. Aziz Çelik’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım:
Ekonomi, 04 Mayıs 2024 00:53
Yorumlar (0)
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
