Şair Orhan Veli Kanık Kandıra’da anıldı
Gündem, 28 Nisan 2024 16:03Bizkandırayız Şiir Topluluğu Nisan ayı programında Türk şiirinde çığır açan şair “Orhan Veli Kanık”ı anma gecesi düzenledi.
Kandıra Yelken Sinemasında gerçekleşen ve Devlet Planlama Teşkilatı emekli Genel Müdürlerinden İsmail Sarıca’nın anlatımını yaptığı program topluluk üyelerinden Arda Akın’ın okuduğu “Anlatamıyorum” şiiri ile başladı.
Topluluk sözcüsü Aygün Aynagöz’ün “Ben Orhan Veli” şiirini okumasından sonra İsmail Sarıca şair’in Yaşam öyküsü ve edebi kişiliği ile ilgili bilgiler verdi. Aynı zaman da dönemin ülkemizdeki durumu, o süre içinde yaşanan kültürel, sosyal ve edebi hayattaki gelişmeleri anlattı. Birinci bölümün sonunda topluluk üyeleri Orhan Veli’nin şiirlerinden örnekler verdi. Aynı zamanda şiir okuyanlar ve izleyicilerde şair hakkında bildiklerini paylaştı.
İsmail Sarıca ikinci bölümde Orhan Veli’nin yakın arkadaşı olarak bilinen ve Haydarpaşa Lisesinde edebiyat öğretmeni olan Nahit Hanım ile olan ilişkisinden bahsetti. Sarıca şairin ölümü hakkındaki bilgilerden sonra topluluk üyeleri şairin kendi şiirlerinden ve ölümünden sonra arkadaşları tarafından yazılmış şiirlerini okudu.
GRUP DO DİYEZ KONSERİ VE PLAKET
Son bölümde Cura’da Derya Demirel, Bağlama’da Çetin Yeşilli ve ritm’de Emre Kavukçu’dan oluşan Grup Do Diyez güzel bir konser verdi. Altı parça seslendiren Grup Do Diyez’e plaketini Topluluk sözcüsü Aygün Aynagöz, Anlatıcı İsmail Sarıca, Ç.Y.D.D Kandıra Şubesi Yönetim Kurulu üyesi emekli edebiyat öğretmeni İpek Sümer ve Nizamettin Yılmaz birlikte verdi.
.gif)
İsmail Sarıca’ya ise plaketini eşi Çocuk Sağlığı uzmanı Dr. Süheyla Sarıca, emekli Edebiyat öğretmeni, Satranç hocası Mustafa Yıldız, Grup Do Diyez üyeleri Doç. Dr. Çetin Yeşilli ve Derya Demirel ile grup sözcüsü Aygün Aynagöz birlikte verdi.
ŞİİR OKUYANLAR
Olcay Tokdemir, “Derdim Başka ve Gün Doğuyor”, Nizamettin Yılmaz “Sucu’nun Türküsü”, Zafer Tokdemir “Dedikodu ve Pireli Şiir”, Müfide Ecevit, “Dalga ve Otopsi”, Sabahat Ulutaş, “Aşk Resmi Geçidi ve Denizkızı”, Mustafa Yıldız, “Tenezzüh”, Nebahat Yılmazoğlu,” İstanbul Türküsü”, Hamza Güdük “Hürriyete Doğru”, Arda Akın “Bayram” şiirini okudular.
BÜYÜK İLGİ
Katılımcılar arasında önceki dönem CHP ilçe başkanlarından Recep Şenol ve Volkan Bulgurcu, Dr. Süheyla Sarıca, Ç.Y.D.D Kandıra şubesi yönetim kurulu üyesi İpek Sümer, emekli öğretmen Satranç eğitmeni Mustafa Yıldız, Nizamettin Yılmaz, emekli bankacı Levent Açıkgöz, Metalurji Mühendisi Bertuğ Aynagöz, Olcay - Zafer Tokdemir, Ressam Aytaç Kürekçioğlu, Öğretmen Sabahat Ulutaş, Tarihçi Cem Ulutaş, Ayşe Vural, Celil Sağlam, Füsun Aykutluca, Nur Baran, Aliye - Halil Erdoğmuş, Ayfer Aynagöz, Leyla - Adem Çetin, Mehmet Demirel ve eşi, Yüksel Koca, Naziker Sazoğlu, Gülay Çevil, Oya Ersoy, Ergün Temel, Günay Çölmek, Sevim Yılmaz, Aylin - Ahmet Güdük, Kemal Günay, Nurşen Aynagöz ve çok sayıda katılımcı vardıe.
Gündem, 28 Nisan 2024 16:03
Yorumlar (0)
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
