65 yaş üstü vatandaşların teleferik heyecanı
Gündem, 26 Nisan 2024 05:57Büyükşehir Belediyesi, Hayatın İçindeyim projesi kapsamında büyüklerimize farklı bir deneyim yaşattı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hayatın İçindeyim projesiyle 65 yaş üstü vatandaşların hayatlarına dokunmaya devam ediyor. Bu kapsamda Kartepe Teleferiğini 65 yaş üstü vatandaşların deneyimlemesi için özel program hazırlandı. Programa İzmit bölgesinde yaşayan, Hayatın İçindeyim Projesi üyesi 65 yaş üstü 20 vatandaş katıldı. İlk deyimlerini yaşatan büyüklerimiz teleferiğin Kocaeli’de olmasından oldukça memnun olduklarını bildirdi.
HEYECAN DOLU BİR GÜN
Büyükşehir Belediyesi yaşlıların yaşam kalitesini artırmak ve topluma aktif katılımlarını sağlamak için birçok projeyi hayata geçiriyor. Hayat Dolusu Etkinlikler çerçevesinde "Hayatın İçindeyim" projesiyle sohbet toplantıları, geziler, el sanatları kursları, spor aktiviteleri ve sağlık taramaları gibi çeşitli etkinlikler düzenleyerek yaşlıların sosyalleşmeleri ve keyifli vakit geçirmeleri sağlanıyor. Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda düzenlediği etkinlikle 65 yaş üstü vatandaşların Derbent’ten Kuzuyayla’ya teleferikle çıkmalarını sağladı. Etkinliğe katılan yaşlılar oldukça heyecanlı ve dolu dolu bir gün geçirdi.
.gif)
“10 YAŞIMDAN BERİ DUYUYORDUM, GERÇEK OLDU”
Özellikle 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik gerçekleştirilen hizmetle sosyal hayatın içinde kalmaları sağlanıyor. Teleferik deneyimi yaşayan İsmail Meçkeli, “Uzun zamandır şehrimizin hasretle beklediği Kartepe Teleferik hattı harika olmuş. Etrafı seyrederek Kuzuyayla’ya çıkmak oldukça keyifli harika bir yolculuk sunuyor. Yapanların ellerine sağlık bizlere bu hizmeti veren Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi. Programa katılan İlknur Kaptan ise ‘’Teleferiği 10 yaşımdan beri duyuyordum Kocaeli’ye yapılmış olmasında dolayı çok mutluyum. Bu olağanüstü duyguyu, bu hayali bize yaşattığı için Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum” diyerek duygularını anlattı. Programa katılan Nesrin Akbin de heyecanını paylaştı. Nesrin Akbin, ‘’Bu yaşıma kadar ilk defa teleferiğe bindim, çok rahat bir şekilde buraya geldik. Bu etkinliği bize sunduğunuz için çok teşekkür ediyorum” dedi. Bu bağlamda projede yer almak isteyen 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait 153 Çağrı Merkezini arayarak detaylı bilgi alabilirler.
Gündem, 26 Nisan 2024 05:57
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
