Zafer Partisi'nde istifa şoku!
Siyaset, 25 Nisan 2024 14:24Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nilgün Sadıkoğlu, Danışman ve Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Alptürk Kaya, Zafer Partisi’nden istifa ettiklerini duyurdu.
Zafer Partisi Kadın, Aile ve Çocuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nilgün Sadıkoğlu Danışman ve Genel İdare Kurulu Üyesi Alptürk Kaya, partiden istifa ettiklerini açıkladı. Partide yönetim düzeyindeki istifaların süreceği öne sürüldü.
Genel Başkan Yardımcısı Sadıkoğlu Danışman, parti içerisinde kurumsal yapının temin edilemediğini ve bunun ısrarlı bir hâl aldığı, partinin kuruluş felsefesinden zamanla uzaklaşıldığı ve liyakat ve nitelik gözetilmeyen bir teşkilât yapısıyla devam edileceği gibi başlıca sebeplerden istifa ettiğini duyurdu.
Alptürk Kaya ise istifasıyla ilgili yaptığı konuşmada, "Tek ve değişmez önder olarak Atatürk’ü takibe ant içen bir Türk gencinin inanç ve kanaatinin gereklerinde çekinseme göstermeyeceği, bu yöntemlerle şahsımın hiç ilgi duymadığı kişisel menfaatlerinin kaygısını taşıyan kimselerin belki sindirilebileceği, ancak sırası geldiğinde ihtilâl hukuku işleterek Padişah ve Halife devirmiş adamların geleneğini izleyen gerçek Türk ulusçularının yıldırılamayacağı açıktır” ifadelerini kullandı.
Kaya açıklamalarının devamında, “Kişiliklerini İttihat ve Cumhuriyet geleneğinde bulan Türkçüler, büyük adamların en ağır koşullar altında bile kendilerini eleştirmekten geri durmayacak bir meclisten ayrı hareket etmediklerini iyi bilirler. Bu olay, Atatürkçü ve Türk ulusçusu görüşlerin bugünkü yapısı itibarıyla Zafer Partisi’nde fiilen uygulanma olanağı bulamayacağını kanıtlamış, bu nedenle Zafer Partisi’ndeki bütün görev ve sıfatlardan ve parti üyeliğinden ayrılma zorunluluğu görülmüştür” ifadelerini kullandı.
NE OLMUŞTU?
Geçtiğimiz aylarda Zafer Partisi Ankara İl Başkanı Bilal Katar, il yönetimi, ilçe belediye başkan adayı, 3 ilçe başkanı ve yöneticilerinin de olduğu çok sayıda kişiye partiden istifa ettiklerini açıklamıştı.
Öte yandan 31 Mart Yerel Seçimleri’nde seçimin sürpriz partileri arasında gösterilen Zafer Partisi, beklentilerin altında kalarak, %1,73 oranında oy aldı.
Siyaset, 25 Nisan 2024 14:24
Yorumlar (0)
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
Büyükakın’dan şehit ailesine bayram ziyareti
Tavuk fiyatları da aldı başını giti
Vali Aktaş sürücüleri uyardı!
Başkan Ömeroğlu’ndan birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu
Gebze Ticaret Odası yöneticileri vatandaşlara bayram çöreği ikram etti
