DEM Parti'nin kapatılması kaçınılmaz olur
Siyaset, 23 Nisan 2024 12:21TBMM'de yapılan 23 Nisan Resepsiyonu'na katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a Bahçeli’nin “DEM Parti kapatılsın” sözleri soruldu. Tunç, “DEM Parti terör örgütü ile arasına mesafe koyamadı, böyle giderse bu kaçınılmaz olur" ifadelerini kullandı.
TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu'na katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, önemli açıklamalarda bulundu.
"DEM PARTİ TERÖR ÖRGÜTÜ İLE ARASINA MESAFE KOYAMADI"
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tunç’a Bahçeli’nin ‘DEM Parti Kapatılsın’ çağrısı soruldu. Tunç, "DEM Parti terör örgütü ile arasına mesafe koyamadı, böyle giderse bu kaçınılmaz olur" ifadelerini kullandı.
NE OLMUŞTU?
31 Mart Yerel Seçimleri’nde Diyarbakır ve Mardin olmak üzere Doğu ve Güneydoğu bölgesi’nde il, ilçe ve beldeler kazanan DEM Parti, kazandıkları bölgelerde belediye binalara Kürtçe kelimeler asmaya başladı.
Bunun yanında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bulunan Türk bayrağının kaldırılması, Mardin Büyükşehir Belediye Meclis konuşmasında İstiklal Marşı’nın da okunmaması büyük tepki toplamıştı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi resmi X hesabının tamamen Kürtçe paylaşımlar yapması da bardağı taşıran son damla olmuştu.
MHP lideri Devlet Bahçeli, yaşanan olay sonrası DEM Parti’nin kapanması gerektiğini belirterek, "Türk bayrağını kabullenemeyen şerefsizlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından derhal çıkarılması, mallarına-mülklerine el konulması, bunun yanında DEM Parti hakkında kapatma davasının açılarak bölücü milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması, müfettiş görevlendirilmesiyle oyalanmaktan ve zamana oynamaktan vazgeçilmesi tarihe, ecdada, vatana ve millete namus borcudur” ifadelerini kullanmıştı.
Siyaset, 23 Nisan 2024 12:21
Yorumlar (0)
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
Büyükakın’dan şehit ailesine bayram ziyareti
Tavuk fiyatları da aldı başını giti
Vali Aktaş sürücüleri uyardı!
Başkan Ömeroğlu’ndan birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu
Gebze Ticaret Odası yöneticileri vatandaşlara bayram çöreği ikram etti
Körfez Belediyesi’nde bayramlaşma: Başkan Söğüt personele teşekkür etti
Antikkapı, binlerce kişiyi doyurdu
Hürriyet: Mutluluk dolu bir bayram diliyorum
SEDAŞ’ta bayramlaşma heyecanı
Bülent Sarı: Adaletten yana ve özgür nice bayramlar
Bakan Gürlek buna ne diyecek?
