İzmit’te o okulun müdürünü kim kolluyor?
Eğitim, 16 Nisan 2024 09:04İzmit Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaşanan huzursuzlukların eğitim ve öğretimi olumsuz etkilediği iddia edilirken, yaşanan olumsuzluklara karşın Okul Müdürü Atalay Can’ın kollandığı belirtiliyor.
FARKLI UYGULAMALAR MI YAPILIYOR?
Okul Müdürü Atalay Can’ın iki bloktan oluşan okulda A Blok ve B Blok arasında okul imkanlarını eşit kullandırmamasının tepkilere yol açtığı ifade ediliyor. A Blokta 2 adet fotokopi makinası bulunmasına karşın B Blokta hiç fotokopi makinası olmaması ve öğretmen ile idarecilerin A Bloğa gelmelerinin istenmesi, A Bloğun her gün temizlenirken B Bloğun haftada bir gün temizlenmesinin olumsuzluk yarattığı belirtiliyor.
SORUŞTURMA SONUÇLARI NEDEN UYGULANMIYOR?
Bu gibi olumsuzluklardan dolayı okulda meslek ve kültür öğretmeni ayrımının adeta okulu ikiye böldüğü iddia edilirken Okul müdürü Atalay Can’ın daha önce müdürlüğünü yaptığı Derince Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinde asılsız sebeplerle bir öğrenciye okuldan uzaklaştırma verdirdiği, ancak üst disiplin kurulunca iptal edilen cezaya bir süre sonra yeniden işlem yapmış ve bu yanlış uygulama nedeniyle de soruşturma geçirdiği, bu tür olayların Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğüne yansıdığı, yapılan soruşturmalar neticesinde eğitim müfettişlerince 3 defa müdürlük görevinin üzerinden alınması ve çeşitli disiplin cezaları teklif edildiği ancak bir güç tarafından bu cezaların uygulanmasının engellendiği ve dosyaların sümenatlı edilmesinin sağlandığı iddia ediliyor.
Bu okul müdürünün daha önce görev yaptığı okulunda yaşanan birçok huzursuzluğun şimdi görev yaptığı okulda da yaşanıyor olmasına karşın hakkında sonuçlanan soruşturmaların niçin uygulanmadığı da kamuoyunda merak konusu oldu.
Eğitim, 16 Nisan 2024 09:04
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
