23 Nisan Reels Yarışması’na başvuru uzatıldı
Gündem, 16 Nisan 2024 05:43“Ormanın Sesi-Dünyaya Yeşil Bir Mesaj” konulu yarışmanın başvuru süresi 18 Nisan Perşembe gününe kadar uzatıldı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında çevre duyarlılığına yönelik açtığı Reels Yarışması’nın başvuru süresi 18 Nisan Perşembe gününe kadar uzatıldı. “Ormanın Sesi-Dünyaya Yeşil Bir Mesaj” sloganının kullanılacağı yarışma çocuklarda doğa bilinci ve doğal yaşam farkındalığını arttırmayı amaçlıyor. Videoları dereceye girecek olan çocuklar, aileleri ile birlikte Ormanya’da 2 gece karavan kampı yapacak.
YARIŞMAYA NASIL KATILIRIM?
Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan gibi son derece anlamlı ve özel bir gün için açtığı yarışma çevre duyarlılığı ve doğa bilincini geliştirmek açısından önem taşıyor. Yarışmaya katılmak ise oldukça kolay. “Ormanın Sesi-Dünyaya Yeşil Bir Mesaj” Reels Yarışmasına 9-14 yaş arasındaki tüm çocuklar katılabilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler, ilk olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sayfası olan www.kocaeli.bel.tr adresindeki şartnameyi okuyarak başvuru formunu doldurulacak. Videolar dikey formatta (1080x1920px) çekilecek. Videoların süresi, jenerik dahil olmak üzere, en az 15 en fazla 120 saniye olacak. Hazırlanan reels videoları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin “kocaelikultursanat” instagram hesabına mesaj yoluyla gönderilecek. Yarışmaya yalnızca bir reels videosu kabul edilecek.
İÇERİK NASIL OLMALI?
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi çocuklara örnek olması kapsamında yarışmanın şartnamesinde içerik ile ilgili örnek başlıklar verdi. Bu çerçevede çocuklar, doğaya saygı, hayvan sevgisi, çevre bilinci, denizlerin kirletilmemesi, geri dönüşüm, sıfır atık, kompost yapımı, atık yağların toplanması, su tasarrufu, yağmur suyunun kullanımı gibi konuları kendilerine baz alabilecek. Ayrıca, doğal malzemelerden oyuncaklar, doğanın sesi, hayvanlara su/mama kabı yapma, geri dönüşüm ürünlerinden yapılan eserler de fikir olarak yarışmacılara sunuldu. Şartnamede tarım ve toprak ile ilgili öneriler de yer aldı. Bu öneriler kapsamında; turşu, tarhana yapımı, yerli tohum biriktirme/çoğaltma, ağaç ekimi, bitki çeşitliliğini çoğaltma gibi başlıklar yer aldı.
SONUÇLAR 19 NİSAN CUMA GÜNÜ AÇIKLANACAK
Yarışmanın sonuçları 19 Nisan Cuma günü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesapları üzerinden açıklanacak. Gönderilen videolar, yarışma bitimi ile Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesaplarından paylaşılacak. Değerlendirme yapılırken, özgünlük, tema ile uyum, kurgu ve Kocaeli öğelerini içerme kriterleri ön planda tutulacak.
.jpeg)
Gündem, 16 Nisan 2024 05:43
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
