SEDAŞ’tan Kocaeli’nin elektrik altyapısını güçlendirme mesaisine devam
Gündem, 15 Nisan 2024 13:25SEDAŞ, Kocaeli’nin kesintisiz enerji ihtiyacını karşılamak ve bölgenin gelişimine katkıda bulunmak adına kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyor. 2023 yılında Kocaeli’nin dağıtım şebekesindeki ihtiyaçlar için yaklaşık 717 milyon TL yatırım yapan SEDAŞ, 2024 yılı için 85 projede 1 milyar TL’nin üzerinde yatırım planlıyor.
20 bin kilometrekarelik alandaki 3,8 milyon nüfusa hizmet veren Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), Kocaeli’ndeki yatırım çalışmalarına kararlılıkla devam ediyor. Türkiye’nin sanayi ve nüfus yoğunluğu dolayısıyla enerji altyapısının güçlendirilmesi açısından stratejik bir konuma sahip Kocaeli’nin kesintisiz enerji ihtiyacını karşılamak için 2023 yılında dağıtım şebekesine yaklaşık 717 milyon TL yatırım yapan SEDAŞ, bu kapsamda bölgeye 96 adet yeni trafo tesis etti.
Yatırımlara hız kesmeden devam edileceğini belirten SEDAŞ İcra Başkanı Dr. Necmi Odyakmaz, “2024 yılında, Kocaeli’nde 85 farklı projede toplamda 1 milyar 53 milyon 700 bin TL değerinde yatırım planlıyoruz. Bu yatırımlarla birlikte yaklaşık 150 adet yeni trafo tesisi devreye alınacak ve bölgenin elektrik altyapısı daha da güçlendirilecektir. Özellikle Kartepe ve Başiskele ilçelerindeki elektrik dağıtım hatlarında yaşanacak olası enerji kesintilerinin önüne geçmek için başlattığımız çalışmalar önemli bir adım olacaktır. Kartepe Şevkatiye - Şirinsulhiye Alçak Gerilim-Orta Gerilim (AG-OG) yeraltı projesi, Suadiye Çepni caddesi şebeke yenileme projesi ve Kandıra 2 enerji nakil hattının yenilenmesi projesi gibi büyük ölçekli projelerle bölgedeki elektrik altyapısını modernize ediyoruz. Aynı zamanda bölgenin alternatif besleme hatlarının da tesis edilmesine öncelik veriyoruz. Bu kapsamda yoğun sanayi ve ticaret alanlarının bulunduğu Kullar Vezirçiftliği ve Karadenizliler bölgesindeki alternatif besleme ve şebeke düzenleme projesi ile enerji taleplerinin kesintisiz olarak sağlanmasını hedefliyoruz” şeklinde bilgi verdi.
.gif)
SEDAŞ’ın kaliteli hizmet ve kesintisiz enerji hedefiyle Kocaeli’nin en güncel ihtiyaçlarını araştırarak müşterilerin beklentilerini karşılayacak yatırım planlamasına ara vermeden devam ettiğinin altını çizen Odyakmaz, gerçekleştirdikleri yatırımlar ve planlanan bakım çalışmalarıyla, Kocaeli bölgesinin elektrik altyapısını daha da güçlendirerek kesintisiz bir elektrik dağıtım hizmeti sağlamayı hedeflediklerine dikkat çekti.
2024 yılının ilk iki aylık döneminde gerçekleştirilen bakım faaliyetlerinde ise yaklaşık 10 milyon TL harcandığını kaydeden Odyakmaz, “Yıl sonuna kadar planlanan bakım bütçesini 171 milyon TL civarında belirledik. Bu kapsamda 1.519 km hattın bakımı, 2.471 adet trafonun ve 1.583 adet saha dağıtım kutusunun (SDK) bakımı gerçekleştirilecek. Söz konusu bakım çalışmalarının ardından bölgedeki elektrik şebekesi yenilenerek beraberinde kesinti sayı ve sürelerinde azalışlar oluşacaktır” şeklinde sözlerini noktaladı.
Gündem, 15 Nisan 2024 13:25
Yorumlar (0)
Satılmadık kurum kalmadı, hesap verilmiyor!
Büyükşehir’in o tesisi örnek gösterildi
Dervişoğlu, Bahçeli'yi topa tuttu
Bilnet Okulları öğrencileri Vali Aktaş’la röportaj yaptı
Derince’de yine iş arayanlar ve işverenler bir araya gelecek
Araçlar bu yollar yüzünden mahvoluyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık sektöründe sorunlar KOTO’da masaya yatırıldı
İşsiz kalanların sayısı çığ gibi artıyor
Çayırova’da bilim şenlikleri başlıyor
Akaryakıta yine zam geliyor
Körfez Meclisi’nde neler konuşuldu?
Erdoğan yanlış bilgilendiriliyor!
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
