İYİ Parti Kocaeli’den kurultay mesajı
Siyaset, 15 Nisan 2024 16:59İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur, 27 Nisan’da yapılacak kurultayla ilgili açıklama yaptı. Baskı yapılmayacağı ve delegelerin hür iradeleriyle oy kullanacaklarının altını çizdi.
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur’un yazılı açıklamasının içeriği şöyle:
İYİ Parti, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerine, daha önce alınan karar sonucu ülkemizin her seçim bölgesinde tek başına girmiş ve partimiz herhangi bir siyasi parti yada organizasyon ile ilişkilendirmeden seçmen karşısına çıkmıştır. Öncelikle ifade etmek isteriz ki; seçimlere hür ve müstakil olarak girme kararı, siyasi bir galibiyetten ziyade, parti kimliğini ve benliğini ön planda tutan bir siyasi anlayış ve bakışın tezahürüdür.
Bu bağlamda yapılan seçimlerin neticesi de herkesce malumdur. Seçim sonucunda partimizin lideri ve kurucu Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener; yine her zaman olduğu gibi tüm seçim sorunluluğunu üzerine alarak “Olağanüstü kongreyi toplama ve aday olmama” kararı almış bulunmaktadır.
İlave etmek isterim ki bir genel başkan aday olmaz, aday gösterilir. Bu cümleyi şimdilik virgül koyarak burada noktalıyorum. Kongre karar ve sürecine gelirsek; İYİ Parti üye ve delegeleri daha doğrusu mensupları, hiçbir siyasi güç, kişi kurum ya da hatır çerçevesinde hareket edebilecek veya birilerinin baskısına boyun eğecek karakterde değildir.
Partimizin her mensubu ve delegeleri Türkiye’de ki en özgür iradeye sahip bireylerdir. Partimiz birey hak ve özgürlükleri konusunda son derece şeffaf ve demokratiktir. Bu bağlamda her kongre delegemiz bu seçimde aday olacak kıymetli arkadaşlarımızdan kimin bu görevi daha iyi yapacaklarına inanıyor iseler, kanaatlerini de o doğrultuda kullanacaklardır. İl başkanı sıfatı ile şahsıma gelince şunları ifade etmek isterim.
Ben kıymetli genel başkanımızın da yaşadığı Kocaeli ilinin il başkanıyım. Benim payıma düşen, genel başkanımızın görüşleri doğrultusunda hareket etmek ve şahsımın bilgisine başvuran Kocaeli delegesi arkadaşlarıma da bu doğrultuda hareket etmelerini önermek olacaktır.
İlgili-ilgisiz, yetkili-yetkisiz kişilerin delege arkadaşlarımızı aramaları pek tabi doğaldır ancak bir yönlendirme hiç bir arkadaşımız için söz konusu olmayacaktır. Her delege kendi hür iradesini o sandığa yansıtacaktır. Kıymetli genel başkanımızın da arzu ve talebi elbette bu yöndedir. Yapılması planlanan Olağanüstü Kongrenin şimdiden partimize hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm camiamıza saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Siyaset, 15 Nisan 2024 16:59
Yorumlar (0)
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
