İYİ Parti Kocaeli’den kurultay mesajı
Siyaset, 15 Nisan 2024 13:51İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur, 27 Nisan’da yapılacak kurultayla ilgili açıklama yaptı. Baskı yapılmayacağı ve delegelerin hür iradeleriyle oy kullanacaklarının altını çizdi.
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur’un yazılı açıklamasının içeriği şöyle:
İYİ Parti, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerine, daha önce alınan karar sonucu ülkemizin her seçim bölgesinde tek başına girmiş ve partimiz herhangi bir siyasi parti yada organizasyon ile ilişkilendirmeden seçmen karşısına çıkmıştır. Öncelikle ifade etmek isteriz ki; seçimlere hür ve müstakil olarak girme kararı, siyasi bir galibiyetten ziyade, parti kimliğini ve benliğini ön planda tutan bir siyasi anlayış ve bakışın tezahürüdür.
Bu bağlamda yapılan seçimlerin neticesi de herkesce malumdur. Seçim sonucunda partimizin lideri ve kurucu Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener; yine her zaman olduğu gibi tüm seçim sorunluluğunu üzerine alarak “Olağanüstü kongreyi toplama ve aday olmama” kararı almış bulunmaktadır.
İlave etmek isterim ki bir genel başkan aday olmaz, aday gösterilir. Bu cümleyi şimdilik virgül koyarak burada noktalıyorum. Kongre karar ve sürecine gelirsek; İYİ Parti üye ve delegeleri daha doğrusu mensupları, hiçbir siyasi güç, kişi kurum ya da hatır çerçevesinde hareket edebilecek veya birilerinin baskısına boyun eğecek karakterde değildir.
Partimizin her mensubu ve delegeleri Türkiye’de ki en özgür iradeye sahip bireylerdir. Partimiz birey hak ve özgürlükleri konusunda son derece şeffaf ve demokratiktir. Bu bağlamda her kongre delegemiz bu seçimde aday olacak kıymetli arkadaşlarımızdan kimin bu görevi daha iyi yapacaklarına inanıyor iseler, kanaatlerini de o doğrultuda kullanacaklardır. İl başkanı sıfatı ile şahsıma gelince şunları ifade etmek isterim.
Ben kıymetli genel başkanımızın da yaşadığı Kocaeli ilinin il başkanıyım. Benim payıma düşen, genel başkanımızın görüşleri doğrultusunda hareket etmek ve şahsımın bilgisine başvuran Kocaeli delegesi arkadaşlarıma da bu doğrultuda hareket etmelerini önermek olacaktır.
İlgili-ilgisiz, yetkili-yetkisiz kişilerin delege arkadaşlarımızı aramaları pek tabi doğaldır ancak bir yönlendirme hiç bir arkadaşımız için söz konusu olmayacaktır. Her delege kendi hür iradesini o sandığa yansıtacaktır. Kıymetli genel başkanımızın da arzu ve talebi elbette bu yöndedir. Yapılması planlanan Olağanüstü Kongrenin şimdiden partimize hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm camiamıza saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Siyaset, 15 Nisan 2024 13:51
Yorumlar (0)
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
