Depremzedeler için toplanan bağışlar bankada bekliyor!
Gündem, 12 Nisan 2024 16:40CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, depremzedeler için toplanan bağışların bankada bekletildiğini açıkladı.
Depremzedeler için halkımızın yaptığı 129 milyar 92 milyon 97 bin 136 TL’nin 47 milyar 307 milyon 263 bin 101 TL’sinin bankalarda bekletildiğini açıklayan CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, “Hala çadırda kalan depremzedeler varken halkımızın depremzedeler için bağışladığı rakamın önemli bir kısmının bankalarda bekletilmesi kabul edilemez. Bu para ile kaç yurttaşımız çadırdan kurtulurdu” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi depremzedeler için AFAD’a yapılan bağışların akıbetini bilgi edime ile sordu. Dr. Akkuş İlgezdi’ye yanıt veren AFAD, “Bağış hesabında 129.092.097.136 TL. toplanmış olup 81.784.834.035 TL’si harcanmıştır. Kampanya hesaplarında bulunan 47.307.263.101 TL. kamu bankalarında AFAD adına açılan hesaplarda değerlendirilmekte olup, afetzedelere yapılacak nakdi yardım ödemeleri, konteyner kent kurulumu ve sosyal donatı çalışmaları kapsamında kullanılacaktır” dendi.
YARDIMLARIN YÜZDE 36’SI BANKADA BEKLETİLİYOR
Depremin üzerinden bir yılı aşkın süre geçmesine rağmen hala çadırlarda kalmak zorunda bırakılan afetzedelere dikkat çeken CHP’li Dr. Akkuş İlgezdi, “Milletimizin depremzedeler için bağışladığı paranın yüzde 36’sını bankada bekleten AFAD yöneticileri çadırlarda yaşamak zorunda kalan yurttaşlarımızı hiç mi görmüyor? Şubat ayında yine AFAD’ın Yeşilköy yerleşkesinde depremzedeler için toplanan yardımların çürümeye terk edildiğini ortaya çıkarmıştım. Depremzedeler kışı kendi imkanları ile geçirmek zorunda bırakılırken, en çok ihtiyaç duyulan erkek, kadın ve çocuk giysileri depoda bekletiliyordu. Yardımların da 3’te birinden fazla kısmının dağıtılmaması da tam bir rezalettir” açıklamasında bulundu.
Gündem, 12 Nisan 2024 16:40
Yorumlar (0)
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
