Milletin sırtından her ilde bir saray! Osmanlı'yı şatafat çökertmişti
Gündem, 12 Nisan 2024 04:2131 Mart’ta el değiştiren belediyelerin ihtişamlı binaları, iktidarın “İtibardan tasarruf edilmez” diyerek Ankara, Muğla ve Bitlis’te yaptırdığı sarayların yerel yöneticiler tarafından da örnek alındığını ortaya koydu. Belediyelerin, hizmet verdiği nüfusa bakmaksızın milyonlarca liraya yaptırdığı dev binalar, “Vergilerimizi bu şatafata mı harcamışlar” sorusunu gündeme getirdi.
Kamuda tasarruf tedbirleri tartışılırken, kemer sıkan sadece vatandaş oldu. 31 Mart sonrası yaşanan devir teslimler, AKP’li yerel yöneticilerin lüks ve şatafatta sınır tanımadığını, Cumhurbaşkanlığına ait dev binalara benzer belediye sarayları yaptırdığını bir kez daha gözler önüne serdi. İşte o saraylardan bazıları:
Bunlar da Cumhur belediyelerinin iktidara özenip yaptırdığı saraylar
.jpg)
SADECE HİZMET BİNASI
Adıyaman’da AKP’li yönetim 184 milyona saray gibi bina yapmak için imza attı ama 31 Mart’ta seçim kaybetti. Kocaeli Derince’de AKP’li Başkan 204 milyon 913 bin liraya hizmet binası yaptırdı, o da sandıktan çıkamadı. Görkemli binası için 2011’de 55 milyon lira ödeyen Bursa Büyükşehir Belediyesi de CHP’ye geçti. AKP’li İstanbul Eyüpsultan Belediyesi de yeni bina için 36 milyon 750 bin TL harcadı.
MHP’DEN CHP’YE GEÇTİ
Seçimde belediye AKP’den CHP’ye geçti.Yerel seçimde MHP’den CHP’ye geçen Kütahya Belediyesi ise AKP yönetimindeyken 2018’de belediye binası için 66 Milyon 740 bin TL ödedi. MHP’den CHP’ye geçen Polatlı’da ise bina için 2018’de MHP döneminde 24 milyon 580 bin TL, 2020’de 8 milyon 767 bin TL, 2021’de de 32 milyon 666 bin TL ödendi. MHP’den CHP’ye geçen Mersin Silifke Belediyesi binası için de 2023 yılında 147 milyon 500 bin TL harcandı.
SANCAKTEPE VE BAĞCILAR ...
Yerel seçimlerde AKP’nin kazandığı Ankara Sincan Belediyesi 2023’te yeni hizmet binası ve kültür merkezi için 349 milyon 900 bin TL ödedi. AKP’li İstanbul Pendik Belediyesi, 2021’de yeni yaptıracağı saray görünümlü hizmet binası ve otoparkı için 136 milyon 250 bin TL ödedi. Ümraniye Belediye binası için 2011’de 22 milyon 949 bin 859 TL ödendi. AKP’li Bağcılar Belediye binası da 2017’de 62 milyon 270 bin liraya mal oldu. Sancaktepe Belediye Başkanlığı binasına da 2012’de AKP döneminde 29 milyon 930 bin TL harcandı. AKP’li Başakşehir Belediyesi’nin hizmet binasına da 2022’de 130 milyon TL ödendi.
Bir saray da Kuzey Kıbrıs’ta yapılıyor!
İktidar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla 2 milyar 285 milyon TL harcanarak Kuzey Kıbrıs’a da Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Meclis binası inşa ediyor. KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın oğlu eski bakan Serdar Denktaş ile bir çok kesimin “Bizim Külliye’ye değil hastaneye, okula ihtiyacımız” var diyerek karşı çıktığı Lefkoşa yakınlarındaki sarayın inşası devam ederken geçen ay çevre yolları için de 883 milyon liraya yeni bir ihale düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2021’deki KKTC ziyareti sırasında “Burada Cumhurbaşkanlığı’nın doğru dürüst bir binası yok. Mevcut Cumhurbaşkanlığı binası İngilizlerden kalma bir gecekondu” demişti. Temmuz 2022’de başlayan KKTC’deki Saray inşaatının bu yıl sonunda bitmesi bekleniyor.
Gündem, 12 Nisan 2024 04:21
Yorumlar (0)
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
Sarsıntılar büyük depremin habercisi mi?
İzmitli iş kadını kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
Millî birliğimizi tehdit edecek bu senaryodan uzak durun
Hadi çocuklar Fuar Park’a! Karneval coşkusu başladı
Başkan Ömeroğlu sınava geç kalan öğrencileri makam aracıyla sınava yetiştirdi
Dev akvaryuma koştular!
Çocuk edebiyatının sevilen ismi Orhan okurları ile bir araya geldi
İzgaz, Körfez’de doğalgaz borusu patladı iddialarını yalanladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş’tan müjde
İçki satışlarında yeni yasak!
Bir babanın kırık kalbi, evladın iki cihandaki en büyük hüsranıdır
Yusuf Mamik Taziye Evi’nin temel atma töreni muhalefeti buluşturdu!
KOTO’da Kadın İşletme Destek Kredileri ile ilgili kapsamlı bilgilendirme
Kocaeli vekiline hakaret eden Gökhan Akkaya’ya hapis cezası!
İzmit’teki bu sanat müziği ziyafetine herkes davetli!
Körfez Belediyesi 23 okulda stant kurdu
Üretmeyen şirketlere milyon dolarlar aktarıldı
Araç sahiplerine iyi haber!
Teğmenlerin komutanı görevine iade edildi
Eski fuar alanındaki dev akvaryum açılıyor! 2 gün ücretsiz
Erdoğan'dan CHP'ye gönderme
Makine sektöründe Türkiye genelinde kapasite kaybı, Kocaeli’de artış oldu
İşte MHP’nin yeni Kocaeli il yönetimi
Başkan Ömeroğlu, Diliskelesi’nde de soruları cevapladı
Derince’de Afet Mutfağı ve Lojistik Deposu için ilk kazma vuruldu
Abdullah Gül 3 partinin ortak adayı mı?
Başkan Büyükakın sınava girecek öğrencileri unutmadı
15 Temmuz öncesi şehitlikte bir araya geldiler
Meydanlarda maç izlemek yasak!
İş insanı Altınay’ın kızı Merve Sude Uçar mezun oldu
Gölcük'te El Sanatları Festivali için başvurular başladı
KOTO’dan Alman Ticaret Odası ile iş birliği protokolü
76 vekil adına sahte imza verildi
Her an seçim gündeme gelebilir!
Çınar Akademi’de sınav öğrencisi öğrencilere moral dopingi!
Plajlar hazır!
