Bir önceki nesillere göre çok daha mutsuzlar
Gündem, 11 Nisan 2024 06:16Daha az mutlular, bir amaçları olduğunu hissetmiyorlar, fark yaratıp yaratamayacaklarını sorguluyorlar... Z kuşağı, bir önceki nesillere göre çok daha mutsuz.
Yeni bir anket, yaşları 12 ila 26 arasında olan 2 binden fazla Amerikalıdan veri toplayarak hazırladığı çalışmada Z kuşağının mutluluk tanımıyla ilgili diğer nesillerden farklı olduğunu ortaya çıkardı.
Gallup ve Walton Aile Vakfı'nın yakın zamanda yaptığı bir ankete göre, 12 ila 26 yaş arasındaki kişilerin yüzde 73'ü kendilerini çok mutlu veya biraz mutlu olarak tanımlıyor. Ancak Z kuşağının neredeyse üçte ikisi mutlu olarak tanımlansa da bu yüzde, yetişkinliğe ulaştıkça (18 ila 26 yaş arası) önemli ölçüde düşüyor.
Araştırmacılar, bu nesil için mutluluğun en etkili itici gücünün işlerinde veya okullarında bir amaç duygusu olduğunu buldu.
ÖNEMLİ OLDUKLARINI DÜŞÜNMÜYORLAR
Araştırmanın yazarlarından Zach Hrynowski, ulaştıkları sonuçları analiz ederek şunları söyledi: "Z Kuşağı için önemli olan, 'çok para kazanarak mı çalışacak, büyük bir terfi mi alacak' gibi şeylerden çok, hayatlarının önemli olduğunu hissedip hissetmedikleri ve bir fark yaratıp yaratmadıkları."
Ancak ankete göre Z kuşağının yüzde 43 ila yüzde 49'u her gün yaptıkları şeyin ilginç, önemli veya motive edici olduğunu düşünmediklerini söyledi.
Çalışma, Z kuşağının mutluluğa ulaşmak için hayatlarının önemli olduğunu hissetmeleri gerektiğini ve belki de bu gereklilik nedeniyle, bu yaş grubundaki insanların hayatları hakkında olumlu duygulara sahip olma ihtimalinin daha yaşlı nesillere göre daha az olduğunu ortaya çıkardı.
UYKU VE DİNLENME İKİNCİ SIRADA
Bunların yanında yeterli miktarda uyku ve dinlenme gibi temel ihtiyaçların da Z kuşağının mutluluğuna katkıda bulunan faktörler arasında ikinci sırada yer aldığı görüldü. Araştırmaya göre, her gece yeterince uyuyanların kendilerini mutlu olarak tanımlama olasılıkları iki kat daha fazla.
Aynı zamanda neslin en mutlu üyelerinin yakınlarının sevgisini ve desteğini en çok hissedenler olduğu görüldü.
Anket aynı zamanda kendisini LGBTQ+ olarak tanımlayan Z kuşağı üyelerinin mutlu olduklarını söyleme olasılıklarının yüzde 16 daha az olduğunu ortaya çıkardı.
Gündem, 11 Nisan 2024 06:16
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
