Deprem yardımları seçim paketi olarak dağıtıldı
Gündem, 26 Mart 2024 07:31AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Iraklı Türkmenlerin depremzedelere gönderdiği yardımları seçim paketi olarak dağıttığı ortaya çıktı. Depremzedelere gönderilen battaniyelerin aylarca depoda tutulduktan sonra seçim yatırımı olarak dağıtılması dikkat çekti.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat 2023’teki deprem felaketinin ardından gönderilen yardımları seçime kısa bir süre kala dağıtmaya başladı.
Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Irak’taki Türkmen Milliyetçi Hareketi, 6 Şubat depreminden sonra Türkiye’ye yardım gönderdi. Üzerinden “Türkmen Milliyetçi Hareketi depremzedelere yardım” yazan battaniyeler yaklaşık 13 ay boyunca depolarda tutuldu.
Soğuk havalara rağmen ve iki kış mevsiminin geride kalmasının ardından AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yardımları “seçim malzemesine” dönüştürerek halka dağıtmaya başladı.
Battaniyelerin üzerine “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi” yazısı da yapıştırılırken yurttaşlar belediyeye tepki gösterdi. Vatandaşlar, “İki kış soğukta yattık. Bir battaniye almak için sabah gün doğmadan saatlerce sırada bekledik. Birçok depremzede battaniye bile bulamadı. Madem battaniye vardı da neden şimdiye kadar vermediniz? Bu millet soğukta titredi ve kış çıkarken battaniye verildi. Aynı şekilde erzak paketlerinde ev ev dağılmaya başladı. Bizler sosyal marketten boş raflardan boş dönüyoruz ama şimdi evimize kadar paketler gelmeye başladı. Demek ki varmış seçim bekleniyormuş” ifadelerini kullandı.
Şahinbey Belediye Meclisi’nin eski Meclis Üyesi CHP’li Uğur Kalkan ise BirGün’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Deprem döneminde şehrimize gelen yardımlar, AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından seçim döneminde dağıtılıyor. Ramazan kolilerinin yanında deprem yardımları da dağıtılıyor. O kadar rahatlar ki depremzedelere verildiğine dair üzerindeki kağıtları sökme zahmetinde bulunmuyorlar, hatta Gaziantep Büyükşehir Belediyesi logolu kağıtları da yardımların üzerine yapıştırıyorlar. Depremde vatandaşlarımız ekmeğe suya, barınacak battaniyeye muhtaç günler geçirdi. O günlerde neden bu kadar mağduriyet yaşadığımızı, bugün bir kez daha anlamış olduk. Bu işe imza atan kim varsa hepsine yazıklar olsun.”
Gündem, 26 Mart 2024 07:31
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
