Kira verirse ölür vermezse aç kalır
Siyaset, 23 Mart 2024 05:42Kütahya’ya vatandaşlarla bir araya gelen İYİ Parti lideri Meral Akşener, yerel seçime dair dair vaat ve projelerini açıklayarak, vatandaşlardan partisine ve adaylarına destek istedi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçim çalışmaları kapsamında Kütahya’daydı. Kütahya genelinde il ve ilçelerde esnaf ve vatandaş ile bir araya gelmek için burada bulunan Akşener, ziyaret sırasında esnafı ve caddedeki dükkanları dolaşarak vatandaşların sıkıntılarını dinledi.
İl Başkanı Nurhan Sunel, belediye başkan adayı ve partililer kendisine eşlik ederken; yerel seçimlerde partisine ve belediye başkan adaylarına destek istedi. Daha sonrasında Afyonkarahisar’da programına devam etmek ve iftara katılmak için şehirden ayrıldı.
Akşener’in konuşmasındaki satır başları şöyle;
BU BİR SAVAŞ DEĞİL
Belediye başkan adayımıza dedim ki; Kütahyalılara yapacağın projeleri anlatacaksın. Kimseyi kötüleyerek, kimsenin vebalini alarak, iftira atarak, dedikodu yaparak yol yürümeyeceksin. Elbette bugünün ahireti var dedim. Bu bir savaş değil. Savaş Gazze’de, savaş Doğu Türkistan’da. Kütahya’da bir savaş yok. Kütahya’da seçmenin düğünü var. Seçmenin bayramı var. Pek çok aday arasında onları yarıştıracaksınız, bir arkadaşımızı seçeceksiniz. Benim sizden talebim; Ahmet Başkanımı seçmenizdir.
Emeklilerin sorunlarını dile getirmesini talep eden bir vatandaşın serzenişi üzerine Akşener; “Onu seçime kadar her gün söyleyeceğim, söyleyeceğim ki belki birileri yapar” ifadelerini kullandı.
ÇİFÇTİNİN YANINDA OLMADILAR
Kendisine iletilen notu okuyan Akşener;
Milletimizin derdi ne? Siyasetçiler ne konuşuyor? Şimdi diyor ki; “Altıntaş ovasındaki çiftçilerimizin size iletmemizi istedikleri bir ton pancarın maliyeti 2 bin 100 TL’dir. Çiftçi batmıştır. Yeni ekilecek pancar kotasını %15 düşürdüler. Çiftçi ne ekeceğini şaşırdı. Buğday 5 lira, arpa 5 lira. Çiftçi odaları, pancar ekiciler kooperatifi ne ekimde ne satımda çiftçinin yanında olmadılar. Bu feryada Genel Başkanım siz cevap verin. Çiftçinin sesi olun diyor çiftçiler.” Bunu hepinizin huzurunda, basınımızın eliyle inşallah Sn Erdoğan’a duyuracağız.
"KİRA VERİRSE ÖLÜR, KİRA VERMEZSE DE AÇ KALIR"
Ben bu seçime girerken 3 konuyu devamlı konuştum. Birincisi emekliler. Emekliler aç. 10 bin TL emekli maaşı alan bir insan bir evi geçindiremez. Kira verse ölür, kira vermese de aç kalır.
MÜLAKATI DERHAL KALDIRACAKSIN.
İkinci sırada atanamayan öğretmenler var. Türkiye’de pek çok okul açıldı. Çocuklarımız kazandılar gittiler. Aileler rızıklarından kestiler ve o çocukları okuttular. Mezun oldular çocuklar; neymiş öğretmen fazlasıymış. Kim yetiştirdi? Sen yetiştirdin kardeşim. 2023 seçimlerine giderken Cumhuriyet’in 100.yılında 100 bin öğretmen tayin edeceğiz dedik. Seçimi kazandı abiler, derhal unuttular. Bu 100 bin öğretmeni derhal tayin edeceksin.
Üçüncüsü mülakatın kaldırılması. Bunu da herkes söyledi. Her şehirde görüyorum. Şu an aramızda da var. 87 puanlı çocuğu mülakatta elenmiş 73 puanlı arkadaş mülakatta tayin etmiş. Bu mülakat meselesini derhal kaldıracaksın.
"ENGELLİLERİN MAAŞLARI 7 BİN 500 TL’YE ÇIKARILMALIDIR"
Bir de engellilerin durumu. Engellilerin evde bakımına yönelik maaşlar 12 bin 500 TL’ye çıkarılmalıdır. Engelli maaşları 7 bin 500 TL’ye, evde bakım ücretleri 12 bin 500 TL’ye çıkarılmalıdır. Biz bunları konuşacağız, konuşmalıyız. Onun dışında; o şucu bu bucu deyip sizi birbirine düşürüp, çırak çıkarıyorlar. O nedenle; siz veli nimetsiniz. Seçmen, millet veli nimettir. En iyi hizmet edecek partiye, en iyi hizmet edecek adaya oy vermenizi sizden istirham ediyorum.
Siyaset, 23 Mart 2024 05:42
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
