Darıca’nın mezarlık sorunu çözülmeli
Siyaset, 09 Mart 2024 04:10DEM PARTİ Darıca Belediye Eş Başkan adayı Erkan Şık ve Belediye Meclis Üyesi Adaylarıyla Nenehatun Mezarlığına giderek açıklamalarda bulunan DEM PARTİ Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Darıca’nın mezarlık sorununun biran önce çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı.
Darıca Nenehatun mezarlığının önünden açıklamalarda bulunan Gergerlioğlu, “Atalarımızın, dedelerimizin, babalarımızın, annelerimizin tüm akrabalarımızın yattığı yerlerdir mezarlıklar ve bizim için son derece değerlidir. Korunması gereken, kutsal yerlerdir ve tabii ki zamanla biz de oralara gideriz ve yer ararız fakat Darıca’da artık Nenehatun mezarlığında yer bulunmuyor! Annenizin babanızın yanına gömülmek istiyorsunuz fakat artık yer yok. Onun üstüne ancak gömülme durumu olabiliyor bunlar da büyük sıkıntılar doğuruyor. Darıca halkı bu durumdan muzdarip. Bu durumu çözmek için mezarlığın yerini Gebze Balçık Köyü’ne taşımışlar. Fakat Darıca halkı Balçık Köyü’ndeki mezarlığın iyi olmadığını söylüyor. Mezar için kazdığınız zaman altından su çıkıyor. Uygun bir yer değil. Bu meselenin çözülmesi lazım. Önemli bir mesele haline geldi. Artık ihtiyaca cevap vermiyor.” ifadelerini kullandı.
DARICA MEZARLIĞI PİRİ REİS MAHALLESİNE TAŞINABİLİR
Nenehatun Mahallesi’nin yanında Piri Reis Mahallesi’nde uygun yerler olduğunu vurgulayan Gergerlioğlu, “Bu alanlar satın alınırsa o bölgede yeni mezarlık yapılabilir. Böyle bir ihtimal var. Bunun değerlendirilmesi lazım. İnsanların burada cenazesi oluyor Gebze Balçık Köyü’ne gitmek zorunda kalıyor. Cenaze için gidecek zaten hüzünlü, bir sürü sıkıntı çekip Balçık mezarlığına gidiyor. Bunun yanı sıra sevdiklerinin mezarına gidip bir dua okumak istiyorlar bu seferde ulaşım sıkıntı. Darıcalının yanı başındaki bir mezarlık seçeneği varken, buradan 20 km ötede bir mezarlık neden kullanılsın. Piri Reis Mahallesinde bazı hisseli araziler olduğu söylendi. Oraya mezarlık yapılabilir.” şeklinde konuştu.
SORUNU ÇÖZECEĞİZ
DEM PARTİ Darıca Belediye Eş Başkan Adayı Erkan Şık, “Muhtarlık ile yaptığımız görüşmeler sonucu Piri Reis Mahallesi’nde hisseli tarlalar var bunları belediye irtibata geçip kamulaştırıp mezarlığı buraya taşıyabiliriz. Biz de seçilirsek birinci önceliğimiz mezar yeri sorununun bir an önce çözülmesidir bunun için çaba sarf edip çalışacağız.” dedi.
DARICA’NIN SORUNLARI DEM PARTİ BELEDİYECİLİĞİ İLE ÇÖZÜLECEK
Erkan Şık ve DEM Partili meclis üyeleri seçildiği taktirde bu sorunların çözüleceğini belirten Gergerlioğlu, “Başkanımız ve üyelerimize oy verin. Umarım bu konuda da önemli bir adım atacaklar. Bunun sözünü veriyorlar. Biz cenaze üstüne cenaze gömülmesi yerine bir alternatif arıyoruz. Biz bu konuda bir alternatif bulmuş durumdayız. Konunun Darıca Halkının gündemine gelmesini istiyoruz.” dedi.
Siyaset, 09 Mart 2024 04:10
Yorumlar (0)
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
