Büyükşehir’den üreticilere damızlık koç ve teke
Gündem, 25 Şubat 2024 22:24Büyükşehir Belediyesi, küçükbaş hayvancılığın gelişmesi adına Damızlık Koç ve Teke Desteği Projesiyle üreticilere koç ve teke dağıtımı gerçekleştiriyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kırsal kalkınmaya da büyük önem veriyor. Hibe projeleriyle çiftçinin yanında olan Büyükşehir, bu kez de damızlık koç ve tekeleri yetiştiricilere verdi. İlk etapta dün düzenlenen programda 75 yetiştiriciye 75 adet merinos ırkı koç yüzde 50 hibeli olarak teslim edildi. Önümüzdeki günlerde düzenlenecek programlarla Kocaeli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine üye olan yetiştiricilere toplamda 500 koç ve 150 teke verilecek. Küçükbaş Hayvancılığın Geliştirilmesi Amaçlı Damızlık Koç ve Teke Desteği Projesi, verim artışının sağlanması ve çiftçilerin gelir kaynaklarını artırmayı amaçlıyor.
ÜRETİCİ MUTLU, KOCAELİ MUTLU
Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Hayvancılığın Geliştirilmesi Amaçlı Damızlık Koç ve Teke Desteği Projesi programı Muhtarlık Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlendi. Programa Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, Veterinerler Odası Genel Sekreteri Cüneyt Özer, Kocaeli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Mustafa Çakır, Kocaeli Kasaplar Odası Başkanı İsmail Şalgam, Gebze Ziraat Odası Başkanı Ayhan Pekşen ve üreticiler katıldı. Proje kapsamında Kocaeli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine üye olan yetiştiricilere, toplamda 250 baş Merinos koç, 250 baş kıvırcık koç ve 150 baş kıl keçisi teke teslim edilecek.
.gif)
“DESTEKLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK”
Programda konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Aydınlık, “Son beş yılda yaşadığımız salgın sürecini dikkate aldığımızda Büyükşehir Belediyemizin tarım ve hayvancılığa olan desteğinin önemi daha çok anlaşılmakta. Büyükşehir olarak bitkisel üretimde hem bitkilerin tohumu anlamında, seracılık anlamında, fide anlamında özellikle girdileri rahatlatıp üretimi arttırmak için gübre ve mazot desteği anlamında çok sayıda başlıkta desteğimiz var. Hayvancılıkta ise daha önce mandada damızlık dağıttık. Bugün de koyun projemizin damızlığını dağıtıyoruz” dedi. Arıcılıkta da aynı projenin devam edeceğini söyleyen Aydınlık, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Günümüzdeki koşullar dikkate alındığında üretimin artıyor olması, üretimi yapan çiftçi sayımızın artıyor olması verdiğimiz desteklerin üretmeye devam eden çiftçimize adeta can suyu olduğu ortaya koyuyor. Sizlere Başkanımız Tahir Büyükakın’ın selamlarını iletiyorum. Tarım ve hayvancılıkta üreticilerimizi birer vatanperver olarak görüyoruz. Yaptığınız işlerin ne kadar önemli ve stratejik olduğunu biliyoruz. Üretimlerin desteklenmesi sadece girdili değil, üretim esnasındaki mekanizasyonu artarak devam edecek. Yine köydeki üretimin pazara ulaşmasındaki kolaylaştırıcı işlemlere devam edeceğiz, desteklerimiz artarak sürecek.”
Gündem, 25 Şubat 2024 22:24
Yorumlar (0)
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
Sarsıntılar büyük depremin habercisi mi?
İzmitli iş kadını kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
Millî birliğimizi tehdit edecek bu senaryodan uzak durun
Hadi çocuklar Fuar Park’a! Karneval coşkusu başladı
Başkan Ömeroğlu sınava geç kalan öğrencileri makam aracıyla sınava yetiştirdi
Dev akvaryuma koştular!
Çocuk edebiyatının sevilen ismi Orhan okurları ile bir araya geldi
İzgaz, Körfez’de doğalgaz borusu patladı iddialarını yalanladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş’tan müjde
İçki satışlarında yeni yasak!
Bir babanın kırık kalbi, evladın iki cihandaki en büyük hüsranıdır
Yusuf Mamik Taziye Evi’nin temel atma töreni muhalefeti buluşturdu!
KOTO’da Kadın İşletme Destek Kredileri ile ilgili kapsamlı bilgilendirme
Kocaeli vekiline hakaret eden Gökhan Akkaya’ya hapis cezası!
İzmit’teki bu sanat müziği ziyafetine herkes davetli!
Körfez Belediyesi 23 okulda stant kurdu
Üretmeyen şirketlere milyon dolarlar aktarıldı
Araç sahiplerine iyi haber!
Teğmenlerin komutanı görevine iade edildi
Eski fuar alanındaki dev akvaryum açılıyor! 2 gün ücretsiz
