İlkokul mezunuydu, kitabının 2. baskısı yayınladı
Gündem, 18 Şubat 2024 21:19Darıca’da ikamet eden Yazar Nevriye Cura Gir’in yazdığı Zaide isimli roman, ikinci baskısını yaptı. Birinci baskısıyla ülke genelinde büyük ses getiren Zaide, okuyuculardan büyük bir beğeni kazanmıştı. İkinci baskısıyla okuyucusunu bekleyen Zaide, yeni mizanpaj ve yeni tasarımıyla daha büyük ilgi görmesi bekleniyor. 359 sayfadan oluşan Zaide isimli roman; yaşanmış gerçek hayat hikâyesini anlatıyor.
İLKOKUL MEZUNU ÇİFTİ KADIN; 359 SAYFA ROMAN ÇIKARDI
Çiftçilik yaparak geçimini sağlayan 2 çocuk annesi Nevriye Cura Gir, gerçek hayatta yaşanmış bir olayın kurgulanarak anlatıldığı Zaide isimli roman kitabının 2. baskısını yaptı.
Çiftçilik ve hayvancılık yaparak geçimini sağlayan, dönemin şartlarına rağmen ilkokul sonrası okula gitmeyen Nevriye Cura Gir, Zaide isimli kitabının 2. baskını yayımlanarak okuyucularıyla buluştu. Bulgaristan göçmeni olan yazar Gir, 70’li ve 80’li yıllarda yaşamış göçmen bir kızın yaşadığı zorlu bir hayatı anlatıyor. Kitabı temin etmek isteyenler; 90 538 296 28 11 telefonla irtibata geçebilirler.
ÇİFTÇİLİK YAPIYOR
Gerçek adı Hamiyet olan Nevriye Cura Gir Düzce Çilimli ilçesinin Yeni Vakıf köyünde doğdu. Üç erkek iki kız kardeşin en küçüğü olarak büyümüştür. 2000 yılında Edirne Keşanlı Mesut’la evlenerek Kocaeli Darıca’ya yerleşmiştir. Sıla ve Vatan adında iki çocuk annesidir ve şehirde yaşadığı halde köyüyle bağlantısını koparmamış, hala aktif çiftçilik yapmaktadır. Nevriye, tarlada tohum, gübre saçar, traktörle çift sürer, çapa yapar, inek sağar, yemek yapar, bulaşık, çamaşır yıkar… Şehire döndüğünde ise ev işlerinin yanı sıra aktif siyasetle ilgilenir, alır eline bayrağını sokaklarda dolaşır, halkla iç içedir ve sivil toplum örgütlerinde çalışır. Çocuklarının vatana, millete hayırlı, Cumhuriyetçi, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bireyler olarak yetiştirmek için mücadele veren Nevriye bunların yanı sıra daha kitaplaştırılmamış öyküler, denemeler yazarken hayali olan ilk romanı Zaide’yi yazmıştır.
.jpg)
Gündem, 18 Şubat 2024 21:19
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
