Sağlık Bakanlığı Kocaeli’ye 4 ambulans gönderdi
Sağlık, 16 Şubat 2024 13:25Acil Sağlık Hizmetlerinin aksamadan devam edebilmesi, etkinliğinin arttırılması, mevcut ambulans filosunun gençleşmesi ve daha güçlü olması amacıyla Sağlık Bakanlığı’nın tahsis ettiği 4 adet ambulans, düzenlenen törenle İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edildi.
Valilik yerleşkesinde gerçekleşen törene; Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Soydabaş, Vali Yardımcısı Ali Ada, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Murat Bozkurt, İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Orhan Ahi, kurum idarecileri ve personel katıldı.
Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve Vali Seddar Yavuz’un açıklamalarıyla başlayan tören kurdele kesimi ile devam etti.
Vali Seddar Yavuz tören alanında basın mensuplarına yaptığı açıklamalarında: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu vizyon sayesinde her alanda olduğu gibi sağlık sisteminde de dünyada en iyiler arasında yer almamıza vesile olmuştur. Bu kapsamda hem ilimizde hem ülkemizin her bir tarafında modern hastaneler, tıbbi cihazlar, nitelikli ve fedakâr sağlık çalışanları ile fark yaratan bir sağlık hizmetini ortaya koyduğumuzu söyleyebiliriz. Özellikle Vekilimiz Sayın Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün hekim olması, uzun yıllar ilimize çok önemli hizmetler yapmış olması, bu dönemde de ilimizi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil etmesi vesilesiyle katkılarını her daim hissediyoruz. Bir kez daha katkı ve destekleri için çok teşekkür ediyorum.”
.gif)
Acil Sağlık Hizmetlerinde kullanılan ambulansların her geçen gün güçlendiğine, gençleştiğine vurgu yapan Vali Yavuz: “Bugün itibariyle ilave edilen dört ambulansla birlikte 90 ambulansa ulaşmış olacağız. Bu ambulanslarımızla 2023 yılında 152 bin 57 vakaya müdahale edilmiş ve 2 milyon 821 bin 916 kilometre mesafe kat etmiştir. Arkadaşlarımız, vatandaşlarımızın en yakın sağlık kuruluşlarına iletilmesi için yoğun bir mesai harcıyorlar. Emek veren tüm arkadaşlarımıza, sağlık çalışanlarımıza huzurlarınız da teşekkür ediyor, her birini ayrı ayrı kutluyor ve tebrik ediyorum.”
2024 yılında birçok sağlık yatırımının hizmete alınacağını belirten Vali Yavuz: “Sayın Vekilimizin de ifade ettiği gibi ilimizdeki sağlık yatırımları hız kesmeden devam ediyor. 2024 yılında birçok sağlık hizmetinin kurdelesini hep beraber kesip, hizmete almış olacağız inşallah. Bu vesileyle özellikle ilimize her daim ilgi ve desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, çok kıymetli Bakanlarımıza ve milletvekillerimize bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyor, şükranlarımızı arz ediyoruz.” ifadelerini kullanarak ambulansların ilimize hayırlı olması temennisinde bulundu.
Sağlık Bakanlığımız tarafından ilimize tahsis edilen ambulansları beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte inceleyen Vali Seddar Yavuz, ilimizin ambulans filosuna ilave edilen 4 ambulansı hayırlı olsun dilekleriyle İl Sağlık Müdürlüğüne teslim etti. Tören; katılımcılar ve sağlık personelleriyle beraber günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile sonlandırıldı.
Sağlık, 16 Şubat 2024 13:25
Yorumlar (0)
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
Büyükakın’dan şehit ailesine bayram ziyareti
Tavuk fiyatları da aldı başını giti
Vali Aktaş sürücüleri uyardı!
Başkan Ömeroğlu’ndan birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu
Gebze Ticaret Odası yöneticileri vatandaşlara bayram çöreği ikram etti
Körfez Belediyesi’nde bayramlaşma: Başkan Söğüt personele teşekkür etti
Antikkapı, binlerce kişiyi doyurdu
Hürriyet: Mutluluk dolu bir bayram diliyorum
