Çocuklarımızı yalan ve iftira saçan tarikatlara mı teslim edeceğiz?
Gündem, 16 Şubat 2024 23:51Milli Eğitim Bakanlığı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı’yla imzaladığı “hafızlık” protokolünün ortaya çıkan detaylarında, ortaokul öğrencilerinin hafızlık dersleri için camilere ve Kuran kurslarına yönlendirildiği öğrenildi. Bilindiği gibi tarikatlarda vatanımızı kurtaran Atatürk'e aslı astarı olmayan sözlerle alçakça iftiralar atılıyor.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, tarikat ve cemaatlerle işbirliğinin süreceğine yönelik açıklamasının yankıları devam ederken dini dernek ve vakıfların faaliyetleri hakkında yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı İstanbul Sultangazi Recep Tayyip Erdoğan Kız İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrenim gören öğrencilere Mehmet Akif Ersoy Kuran Kursu’ndan kişilerin eğitim verdiği öğrenildi.
MEB ile Diyanet arasında 2019 yılında imzalanan “Okul-Kuran Kursu İşbirliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi Protokolü” kapsamında dini grupların, çocuklar üzernde etkisini arttırdığı görülmüştü. Söz konusu protokol, ortaokul çağındaki çocukların, 6. Sınıfa geldiklerinde okullarını dondurup hafızlık dersi alabilmelerine imkan tanıyor.
Protokol kapsamında giren okulların sayısının artış gösterdiği belirtilirken sayının 2023-2024 eğitim öğretim yılında bir önceki yıla göre 12 artarak 177’ye ulaştığı belirlendi.
ÜÇ YILDIR SÜRÜYOR
Protokol kapsamındaki okullardan biri olan Recep Tayyip Erdoğan Kız İmam Hatip Ortaokulu’ndaki hafızlık programı, protokolün eğitimde dini dernek ve vakıflara alan açıldığını bir kez daha kanıtladı. Okulun ilçe müftülüğü, ilçe milli eğitim müdürlüğü ile 1988’den beri dini dersler vermek amacıyla kurulan “Mehmet Akif Ersoy Kız Kuran Kursu” ile protokol imzalandı.
Kuran kursunun resmi sitesinde 2021 yılından bu yana protokolün sürdüğü açıklandı ve kız çocuklarına da “Babür Rahme İlim, İrfan ve Eğitim Merkezi” ile işbirliği çerçevesinde hafızlık eğitimi verildiği ortaya çıktı.
Gündem, 16 Şubat 2024 23:51
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
