Hürriyet, kente değer katacak ikinci belgeselin müjdesini verdi
Gündem, 12 Şubat 2024 00:40Leyla Hanım film galasının ardından açıklamalarda bulunan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit’in tarihine ışık tutacak ikinci belgeselin müjdesini verdi.
Türkiye’de doğrudan halkın oylarıyla seçilen ilk kadın belediye başkanı Leyla Atakan’ın hayatını konu alan Leyla Hanım filmi gala yaptı. Birçok ünlü sanatçının katılım sağladığı gala programının ardından açıklamalarda bulunan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 16 Ocak Atatürk’ün ilk basın toplantısı temasıyla, İzmit’in tarihine ışık tutacak yeni bir belgeselin hazırlık sürecinde olduklarını ifade etti. Başkan Hürriyet, “Bu kent ilklerin ve müjdelerin şehri. Çok güzel bir belgeselimiz daha geliyor.” dedi.
“16 OCAK BASIN TOPLANTISI ANA TEMASIYLA”
“Cumhuriyet’in ilanından çok önce Cumhuriyet ile yönetileceğimizi ilk defa Atamız İzmit’te müjdelemişti” diyen Başkan Hürriyet, “Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verileceğini yıllar öncesinde yine bu kentte söylemişti. İlk ve tek basın toplantısını İzmit’te gerçekleştirmişti. Bu anlamda kıymetli bir şehirde yaşıyoruz. 3 bin yıllık Nikomedia tarihi, Osmanlı, Cumhuriyet tarihine ilişkin izler bırakmış ilkler yaşamış bir şehir. Biz de bu tarihi biraz daha anlamlandırmak için çok önemli belgesel yapımcısı Nebil Özgentürk ile çalışmalarımız devam ediyor. 16 Ocak basın toplantısı ana temasıyla çok güzel bir belgesel çok yakında İzmitlilerle buluşacak.
“YAKINDA İZMİTLİLERLE BULUŞACAK”
Ona da güzel bir gala yapacağız ve ardından Pera Müzesi’nde güzel bir gösterim yapacağız. Hazırlkarımız sürüyor. İkinci bir eseri kente armağan edeceğiz. Kenti tanıtacak, marka değerini yükseltecek bir eser olacak. Bu kent sanatın kalbi olması gereken, geçmişe sahip çıkıp geleceğe vizyon koyması gereken önemli yaşanmışlıkları olan bir kent. Biz kentlilik kimliği ve bu yaşanmışlıklarını çok önemsiyoruz. Mesele sadece belgesel çekmek değil, kente sahip çıkmak. İzmit unutmaz diyerek vefamızı göstermeye çalışıyoruz. O yüzden ikinci belgesel filmimiz yakında İzmitlilerle buluşacak.” ifadelerini kullandı.
Gündem, 12 Şubat 2024 00:40
Yorumlar (0)
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
