Muhtar adayı Hasan Atik mahallelilerle kahvaltıda buluştu
Gündem, 11 Şubat 2024 10:03Darıca Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtar Adayı Hasan Atik, mahallelilerle kahvaltıda buluştu: "Anlayışımız dört duvar arasında bir muhtarlık değil"
Darıca Fevzi Çakmak Mahallesinde bulunan Konak Kafe'de mahalleliyle bir araya gelen Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtar Adayı Hasan Atik, mahalleyi halk ile birlikte yöneteceklerini söyledi. Mahallenin sorunlarından ve çözüm önerilerinden bahseden Atik, "Biz dört duvar arasında bir muhtarlık değil, her gününü sokakta geçiren, halkla birlikte yan yana olan, sorunların çözümünü birlikte üreten bir muhtarlık anlayışıyla göreve talip olduk" dedi.
"KREŞ CİDDİ BİR SORUN"
Mahallede kreş sorununun varlığından söz eden Atik, "Mahallemiz yoksulluğun had safhad olduğu yerlerden, bir işçi mahallesi. İşçilerin çocuklarını bırakabileceği bir kreş yok. Yerel yönetimlerin de buna dair bir planlaması yok. Bu ciddi bir sorun. Mahallemizde işçi ailelerin çocuklarını bırakabileceği bir kreşin inşa edilmesi gerekiyor. Bugüne kadar seçilen muhtarlar bu sorunları yerel yönetimlere taşıdılar mı, bu bir soru işareti" dedi.
"TOPLANMA ALANLARI YETERSİZ"
Deprem gerçeğine değinen Atik, "Diğer bir sorun ise deprem. Bölgemiz deprem bölgesi ama burada var olan toplanma alanları sadece parklardan ibaret. Parklarda yeterli alt yapı yok. Toplanma alanı içerisinde tuvaletlerden duş alanlarına kadar, hijyen maddelerinin depolanmasından çamaşırhanelere kadar bir bütün olarak dizayn edilmeli bu alanlar. Bunların hiçbiri yok, yerel yönetimler de bu ihtiyaçları görmezden gelmektedir" diye konuştu.
"1 ÖĞÜN ÜCRETSİZ YEMEK HER ÖĞRENCİNİN HAKKI"
Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneğinin başlattığı "Okullarda 1 Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek" kampanyasına değinen Atik, "Geçen yıldan bu yan çokça gündemde olan '1 Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek' kampanyası her aile için elzemdir. Bulunduğumuz bölgedeki belediyelerin bütçeleri buna uygun. Her öğrenciye 1 öğün ücretsiz sağlıklı yemeği rahatlıkla sağlayabilirler. Onların her 5 yılda bir kaldırım değiştirmekten başka dertleri olmadığı için böyle bir şey gündemlerinde yok" dedi.
"MAHALLEMİZ KAZANACAK, HALKIMIZ KAZANACAK"
"Mahallemizin bir kısmı denizi görüyor ama buralarda insanlarımızın oturabileceği, kullanışlı park alanları yok. Neden? Oralarda ciddi rant var, halk için kullanılabilir bir alana çevirmelerinin önünde engel var. Onlar için oraları satmak daha önemli" diyen Atik, "Biz seçildiğimizde Mahalle Meclislerimiz ile birlikte bütün bu sorunları konuşarak, tartışarak, yerel yönetimleri de zorlayarak sorunlarımızın çözümü için adım atılmasını sağlayacağız. Biz Mahalle Meclisimiz ve azalarımızla birlikte bu sorunları gündeme getirecek, belediyelere ileteceğiz. Biz dört duvar arasında bir muhtarlık değil, her gününü sokakta geçiren, halkla birlikte yan yana olan, sorunların çözümünü birlikte üreten bir muhtarlık anlayışıyla göreve talip olduk. Bunun olabilmesi için de halkımızın vereceği destek çok önemli. Biz kazanacağız, mahallemiz kazanacak, halkımız kazanacak" diye konuştu.
Gündem, 11 Şubat 2024 10:03
Yorumlar (0)
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
Büyükakın’dan şehit ailesine bayram ziyareti
Tavuk fiyatları da aldı başını giti
Vali Aktaş sürücüleri uyardı!
Başkan Ömeroğlu’ndan birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu
Gebze Ticaret Odası yöneticileri vatandaşlara bayram çöreği ikram etti
Körfez Belediyesi’nde bayramlaşma: Başkan Söğüt personele teşekkür etti
Antikkapı, binlerce kişiyi doyurdu
Hürriyet: Mutluluk dolu bir bayram diliyorum
SEDAŞ’ta bayramlaşma heyecanı
Bülent Sarı: Adaletten yana ve özgür nice bayramlar
Bakan Gürlek buna ne diyecek?
Gebze’de trafiği rahatlatacak proje yoğun tempoda sürüyor
Büyükakın’dan bayram mesajı
Kocaeli’de bayramda trafik tedbirleri: O araçlara kısıtlama
Başkan Gökçe’den hoşgörü ve dayanışma vurgusu
Kocaeli Valiliği uyardı: Sağanak yağışlara dikkat!
Bayramda o şekerlere dikkat!
