Emekli ikramiyesine zam meclis gündeminde
Siyaset, 09 Şubat 2024 14:44Muhalefet partileri emekli ikramiyelerine yapılması tasarlanan zammı Meclis gündemine getirdi. CHP'nin "Emekliye asgari ücret oranında bir ikramiye verelim" teklifine AKP'den yanıt geldi.
TBMM Genel Kurulunda, grup başkanvekilleri söz alarak gündeme dair açıklamalarda bulundu.
MUHALEFETTEN EMEKLİ İKRAMİYESİ TALEBİ
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, emeklilerin geçim sıkıntısı altında yaşama mücadelesi verdiklerini ifade etti.
Emeklilerin "bayram ikramiyelerinde" iyileştirme beklediğini dile getiren Dervişoğlu, "Hükümetin verdiği 2 bin liralık emekli ikramiyesi, yüksek enflasyon karşısında bugünden erimiştir. Bu kapsamda önümüzdeki bayramda ödenecek ikramiye miktarı için emeklilerimizin ihtiyaç ve talepleri iyi değerlendirilmeli, sorunları görmezden, sesleri de duyulmazdan gelinmemelidir." diye konuştu.
CHP: ASGARİ ÜCRET ORANINDA İKRAMİYE VERELİM
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Türkiye'de zenginin daha zengin, fakirin de daha fakirleştiğinin altını çizdi.
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın açıklamalarına değinen Başarır, "Merkez Bankası Başkanı, 'Enflasyon tahminlerimiz aynı, seçime kadar sadece doğalgaz ve elektriği baz almadık' dedi. Demek ki seçimden hemen sonra doğal gaz ve elektriğe büyük zam geliyor. Seçimden hemen sonra zam yağmuru olacak. Bu Merkez Bankası Başkanının da sonunu iyi görmüyoruz." değerlendirmesini yaptı.
Emeklilere verilen bayram ikramiyelerini anımsatan Başarır, şunları kaydetti:
"Gelin, emekliye asgari ücret oranında bir ikramiye verelim. Bunu veremiyorsanız, emekli maaşı oranında verelim. 3 bin lira gibi bu çağın gerisinde kalmış miktarları tartışmayın. Sokağa çıkın, insanlarla, emekliyle görüşün. Gelin 81 ilden 81 emekliyi buraya çağıralım dinleyelim. Ne diyorlarsa, ne şartlarda geçiniyorlarsa karar versinler. Meclisin, bir parça halkın isteklerine, sorunlarına ses vermesini istiyorum."
AKP'DEN EMEKLİLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA
AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, 2024 yılının "Emekliler Yılı" ilan edildiğine vurgu yaparak, "Emeklilerimizin alım gücünü artıracak, onların mutluluğunu, sevincini yükseltecek adımları atmaya devam edeceğiz." dedi.
Siyaset, 09 Şubat 2024 14:44
Yorumlar (0)
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
