Kocaeli’de çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum ve gübre desteği
Gündem, 07 Şubat 2024 17:41Büyükşehir, çiftçilere % 50 hibeli yem bitkisi tohumu ve katı organomineral taban gübresi desteği sağlayacak. Projeyle 50 bin dekar mısır tarlası desteklenecek
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, çiftçilerin gelir düzeyini artırmak ve tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi için mazot, gübre, tohum, meyve fidanı, doğal salma yumurta tavukçuluğu, modern sera desteği başta olmak üzere hayata geçirdiği onlarca projeyle üreticilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Büyükşehir, tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla hayata geçirdiği, “2024 Yılı İlkbahar Yem Bitkisi Tohumu ve Gübre Destek Projesi” kapsamında, çiftçilere tohum ve katı organomineral taban gübresi desteğinde bulunacak. Yüzde 50 hibeli destek doğrultusunda üreticilerden talepler alınmaya başlandı.
50 BİN DEKAR MISIR TARLASI
Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce il genelinde yürütülen yem bitkisi tohumu destekleme projesi kapsamında, yaklaşık 2 bin çiftçiye yüzde 50 hibeli 1200 ton katı organomineral taban gübresi ile 100 ton (6500 paket) dane mısır ve silajlık mısır tohumu desteği verilecek. Proje doğrultusunda, Kocaeli genelinde yaklaşık 50 bin dekar mısır tarlasının desteklenmesi hedefleniyor. Destek kapsamda, üreticilerden talepler alınmaya başlandı. Tohum desteğinden yararlanmak isteyen üreticiler, 2024 Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi ile belirlenen yerlere talepte bulunabilecek.
.gif)
TALEPLER ALINMAYA BAŞLANDI
İzmit, Derince, Körfez, Başiskele, Kartepe, Gölcük ilçelerindeki çiftçiler müracaatlarını, Büyükşehir Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Hizmet Binasında, 7-16 Şubat tarihleri arasında yapabilecek. Gebze, Dilovası, Darıca ve Çayırova ilçesindeki üreticiler taleplerini 7-9 Şubat tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi Gebze Hizmet binasında gerçekleştirebilecek. Kandıra ilçesindeki çiftçiler ise Kandıra Belediyesi Yeni Hizmet Binasında 7-16 Şubat tarihleri arasında başvuruda bulunabilecek. Karamürsel ilçesindeki üreticiler de müracaatlarını, Karamürsel Belediyesinde 9 Şubat Cuma günü yapabilecek.
DESTEK İÇİN İSTENENLER
Üreticilerin, 1 paket tohum için en az 7 dekar alana sahip olmaları gerekiyor. Bir paket tohum talebinde bulunan çiftçilere 7 paket organomineral gübre desteği sağlanacak. Gübre desteği, mısır tohumu talebinde bulunanlara verilecek.
Gündem, 07 Şubat 2024 17:41
Yorumlar (0)
Sepetçi TOKİ konutları arasındaki ulaşım sorununa çözüm!
AKP'nin 25'inci yıl kutlamasında bu mu olacak?
Erdoğan, Yavaş'ın gerisinde kalıyor
Dilovası’nda DEM Parti yöneticileri Enver Yıldırım’ın kapısını çaldı
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
