Başkan Söğüt’ten Miraç Kandili mesajı
Gündem, 06 Şubat 2024 22:41Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Söğüt, “Bu mübarek gecede elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız” dedi
Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, İslam tarihinin en anlamlı gecelerinden biri olan ve Peygamber Efendimizin Allah’ın huzuruna yükseldiği gece olan Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Söğüt mesajında, “Üç aylar içerisinde idrak ettiğimiz, içinde birçok ilahi hikmeti, sırrı ve bereketi barındıran Miraç Kandili’ne ulaşmanın gönül huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
MÜCİZEVİ BİR GECEDİR
Başkan Söğüt, “Miraç, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin ihsan ve hikmet yüklü yolculukla Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya oradan da Cenab-ı Allah'ın huzuruna yükseldiği mucizevî bir gecedir. Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gece vesilesiyle, Sevgili Peygamberimizin (sav) kutlu yolculuğunun anlamını kavramaya, insan olarak vazifelerimizi yerine getirmeye çalışmalıyız.
DEPREMİN ACISINI HALA HİSSEDİYORUZ
Yapacağımız ibadet ve dualarla, yüce dinimizin bizden istediği sevgi ve gönül huzuru ortamının kurulmasına, birlik-beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yeşermesine gayret göstermeliyiz. Bu vesileyle 6 Şubat Depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.
HER ZAMAN YANLARINDAYIZ
Başkan Söğüt, “Bu özel gece, aynı zamanda, Mescid-i Aksa'nın ve ilk kıblemizin bulunduğu topraklar başta olmak üzere tüm İslam coğrafyasında barış ve huzurun egemen olması için dua etme zamanıdır. Maalesef, Filistin topraklarında, Gazze'de yaşanan insanlık dışı olaylarda, büyük zulümde binlerce çocuk, kadın, genç demeden masumlar yaşamını yitirmektedir. Türkiye olarak Müslüman kardeşlerimizin her zaman yanındayız ve destekçisiyiz."
HUZUR VE BARIŞ GETİRSİN
Bu duygu ve düşüncelerle bütün hemşehrilerimizin kandillerini tebrik ediyor, bu güzel ülkemize, bütün insanlığa huzur, barış, kardeşlik, birlik ve dirlik getirmesini Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.
Gündem, 06 Şubat 2024 22:41
Yorumlar (0)
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
Yol üzerinde dev çukurlar var!
Başkan Hürriyet duyurdu: Az para çok iş
