Büyükşehir adayı Arzu Erkan güne Pulver işçileriyle başladı
Siyaset, 31 Ocak 2024 21:40Emek Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Arzu Erkan, güne Gebze'de Pulver Kimya işçilerini ziyaret ederek başladı. Fabrika önünde vardiya değişiminde işçilerle sohbet eden Erkan, "Gelin hep birlikte bu kentin işçilerinin ihtiyaçlarına uygun kararlar alan, patronlara değil, işçilere hizmet eden bir yerel yönetim anlayışı için mücadele edelim" dedi.
Gece vardiyasından çıkan işçilere seslenen Erkan, "Gece vardiyasından çıktınız. Ben de sizler gibi işçi kökenli bir arkadaşınızım, gece vardiyasının ne demek olduğunu, hangi koşullarda çalıştığınızı gayet iyi biliyorum" dedi.
"KENTİ YÖNETENLER İŞÇİNİN YANINDA OLMALI"
Pulver Kimya işçilerinin sendikalaşma mücadelesine değinen Erkan, yerel yönetimlerin emekçiden yana bir tutum alması gerektiğini söyledi. Belediyelerin görevlerine değinen Erkan, "Siz burada 161 gün boyunca direndiniz, o dönem ben Emek Partisi Kocaeli İl Başkanıydım. Direnişinize çok geldik, yanınızda olduk. O dönem de konuşuyorduk sizlerle, işçiyle işveren arasında eşit bir ilişki olmadığını biliyoruz. Siz şimdi sendikalı bile olsanız, toplu sözleşme bile imzalasınız işverenle eşit bir ilişkinizin olması mümkün değil. İşçiler ekmeğini büyütmek, insanca koşullarda çalışmak için sendikalaşır ve örgütlenir. Siz örgütlendiğinizde işten atılmayla karşı karşıya kaldınız. Bu kenti yönetenlerden beklenen de eşitsiz koşullarda mücadele yürüten işçinin yanında olmak. Büyükşehir Belediyesi de, Gebze Belediyesi de işçinin burada beklediği süre boyunca yemeğini vermek, çayını vermek, ulaşımını sağlamak gibi temel görevleri vardı ama yapmadılar" diye konuştu.
.gif)
"İŞÇİLERE HİZMET EDEN YEREL YÖNETİM"
İşçilere hizmet eden bir yönetim anlayışı için aday olduklarını aktaran Erkan, "Burası bir emek kenti, biz diyoruz ki bu kent işçilerin emeğiyle var olmuş, o zaman siz bu kentte işçileri yok sayamazsınız. İşçiler bu kentteki bütün kararlarda, bütün uygulamalarda söz sahibi olmalılar. Bu kentte demokratik bir yönetim anlayışı tesis edilmeli, biz bu yüzden yola çıktık. Dedik ki burası emek kenti, emek kenti Kocaeli'yi emekçiler yönetecek, birlikte yöneteceğiz. Daha demokratik, emekten yana, halkçı bir yerel yönetim için sizlerden destek bekliyoruz. Gelin hep birlikte bu kentin işçilerinin ihtiyaçlarına uygun kararlar alan, patronlara değil, işçilere hizmet eden bir yerel yönetim anlayışı için mücadele edelim" dedi.
Siyaset, 31 Ocak 2024 21:40
Yorumlar (0)
Sürücüler dikkat! D-130 İzmit istikameti 22 Mayıs’a kadar trafiğe kapalı
O kongreye Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi ritim grubu damga vurdu
Bu kul hakkıdır, hak gaspıdır
Celal Bayraktar’dan öğrencilere çarpıcı uyarı!
İzmit’in köylerindeki annelere sürpriz
Kocaelispor Başkanı Recep Durul, KOTO’da ağırlandı
Darıca’da Başkan Bıyık öğrencilerle sahili temizledi
Dilovası Meclisi’nde kararlar oy birliği ile alındı
Sürekli lafı çarpıtarak önüne gelene dil uzatanların son marifeti!
Satılmadık kurum kalmadı, hesap verilmiyor!
Büyükşehir’in o tesisi örnek gösterildi
Dervişoğlu, Bahçeli'yi topa tuttu
Bilnet Okulları öğrencileri Vali Aktaş’la röportaj yaptı
Derince’de yine iş arayanlar ve işverenler bir araya gelecek
Araçlar bu yollar yüzünden mahvoluyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık sektöründe sorunlar KOTO’da masaya yatırıldı
İşsiz kalanların sayısı çığ gibi artıyor
Çayırova’da bilim şenlikleri başlıyor
Akaryakıta yine zam geliyor
Körfez Meclisi’nde neler konuşuldu?
Erdoğan yanlış bilgilendiriliyor!
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
