Büyükşehir adayı Arzu Erkan güne Pulver işçileriyle başladı
Siyaset, 31 Ocak 2024 23:47Emek Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Arzu Erkan, güne Gebze'de Pulver Kimya işçilerini ziyaret ederek başladı. Fabrika önünde vardiya değişiminde işçilerle sohbet eden Erkan, "Gelin hep birlikte bu kentin işçilerinin ihtiyaçlarına uygun kararlar alan, patronlara değil, işçilere hizmet eden bir yerel yönetim anlayışı için mücadele edelim" dedi.
Gece vardiyasından çıkan işçilere seslenen Erkan, "Gece vardiyasından çıktınız. Ben de sizler gibi işçi kökenli bir arkadaşınızım, gece vardiyasının ne demek olduğunu, hangi koşullarda çalıştığınızı gayet iyi biliyorum" dedi.
"KENTİ YÖNETENLER İŞÇİNİN YANINDA OLMALI"
Pulver Kimya işçilerinin sendikalaşma mücadelesine değinen Erkan, yerel yönetimlerin emekçiden yana bir tutum alması gerektiğini söyledi. Belediyelerin görevlerine değinen Erkan, "Siz burada 161 gün boyunca direndiniz, o dönem ben Emek Partisi Kocaeli İl Başkanıydım. Direnişinize çok geldik, yanınızda olduk. O dönem de konuşuyorduk sizlerle, işçiyle işveren arasında eşit bir ilişki olmadığını biliyoruz. Siz şimdi sendikalı bile olsanız, toplu sözleşme bile imzalasınız işverenle eşit bir ilişkinizin olması mümkün değil. İşçiler ekmeğini büyütmek, insanca koşullarda çalışmak için sendikalaşır ve örgütlenir. Siz örgütlendiğinizde işten atılmayla karşı karşıya kaldınız. Bu kenti yönetenlerden beklenen de eşitsiz koşullarda mücadele yürüten işçinin yanında olmak. Büyükşehir Belediyesi de, Gebze Belediyesi de işçinin burada beklediği süre boyunca yemeğini vermek, çayını vermek, ulaşımını sağlamak gibi temel görevleri vardı ama yapmadılar" diye konuştu.
.gif)
"İŞÇİLERE HİZMET EDEN YEREL YÖNETİM"
İşçilere hizmet eden bir yönetim anlayışı için aday olduklarını aktaran Erkan, "Burası bir emek kenti, biz diyoruz ki bu kent işçilerin emeğiyle var olmuş, o zaman siz bu kentte işçileri yok sayamazsınız. İşçiler bu kentteki bütün kararlarda, bütün uygulamalarda söz sahibi olmalılar. Bu kentte demokratik bir yönetim anlayışı tesis edilmeli, biz bu yüzden yola çıktık. Dedik ki burası emek kenti, emek kenti Kocaeli'yi emekçiler yönetecek, birlikte yöneteceğiz. Daha demokratik, emekten yana, halkçı bir yerel yönetim için sizlerden destek bekliyoruz. Gelin hep birlikte bu kentin işçilerinin ihtiyaçlarına uygun kararlar alan, patronlara değil, işçilere hizmet eden bir yerel yönetim anlayışı için mücadele edelim" dedi.
Siyaset, 31 Ocak 2024 23:47
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
