Gölcük halkı hak ettiği sağlık hizmetine kavuşmalı
Siyaset, 24 Ocak 2024 15:58Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, yeni yapılan hastane binasının bir an evvel hizmete açılması gerektiğini söyledi.
Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesini ziyaret ederek yetkililerden bilgi alan Gergerlioğlu, “Hastane başhekimimizi ziyaret ettik. Hastane çalışmaları ve hizmetleri hakkında bilgi aldık. Meclis Sağlık Komisyonu üyesiyim. Kocaeli’nin hastanelerini ziyaret ediyor ve hem idarecilerden hem de hastalarımızdan bilgi alıyoruz. Günde yaklaşık 3000-3500 poliklinik yapan, acil başvuru sayısı 1100 civarında olan, birçok uzman hekimin genel olarak olduğu, uzman sayısında çok fazla bir eksiğin olmadığı bir hastane. 175 yatak bulunmakta. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinin verdiği bir hizmet var ama yeni Gölcük Devlet Hastanesi açılmadığı için bu hizmet binası biraz yetersiz kalıyor.” ifadelerini kullandı.
GÖLCÜK DEVLET HASTANESİ A GRUBU OLMASI GEREKİYOR
Gölcük Devlet Hastanesi’nin A grubu bir hastane olması gerektiğini vurgulayan Gergerlioğlu, “Gölcük 170.000 nüfusa sahip büyük bir ilçe ve hastanemiz çevre bölgelerden Altınova‘dan Karamürsel’den Yalova’dan hatta yerine göre Gebze’den Başiskele‘den hasta alan bir hastanedir. Bu yüzden çok şey hak ediyor. Şu anda hizmet verdiği alan çok küçük kalıyor. Koca Gölcük’ün nüfusuna göre çok dar kalıyor eski Gölcük Devlet Hastanesi. Acil de 4 doktor aynı anda çalışıyormuş bu dar alanda. Fakat günde 3500 civarında bir poliklinik 1100 civarında acil başvurusu hastaneyi ana baba gününe çeviriyor. Bunu aşmak için geniş büyük bir hastane ihtiyacı var. Yani kesinlikle mevcut hastane binası yetmiyor. 170.000’i bulan ve çevreden aldığı hastalarla çok önemli bir nüfusa hitap eden hastanenin çok daha fazlasını hak ettiğini inanıyoruz. Gölcük halkı en iyi sağlık hizmetini almalıdır.” şeklinde konuştu.
BAKAN KOCA BİTECEK DEDİ, BİTMEDİ!
Yeni hastane yapımının yılan hikayesine döndüğünü belirten Gergerlioğlu, “Yıllardır bitirilemiyor ve çok uzadı. Biz bunu Sağlık Bakanlığı’na defalarca sorduk. Gerek yazılı önergeyle, gerek Sayın Bakan Fahrettin Koca'nın yüzüne sorarak, yeni devlet hastanesi ne zaman bitecek dedik? Haziran ayında orayı ziyaret etmiştik ve izolatörler sonrasında hastane hizmeti açılacak denmişti. Soru önergemize ise Bakan Koca cevaben 31 Aralık 2023’te inşaatı tamamlanacak ve şubatta hizmete açılacak demişti. Fakat gelinen noktada halen yeni devlet hastanesinin inşaatı bitmiş değil. Biz sürecin takipçisiyiz. Sayın başhekimimizin isteği de yeni devlet hastanesinin bir an önce bitirilerek komplike, donanımlı ve A sınıfı listesinde olmasıdır. Biz de bunu arzu ediyoruz.” dedi.
“AK PARTİ İL BAŞKANI PARA KAZANSIN DİYE Mİ GECİKİYOR?”
Hastaneye randevu bulmakta zorluklar yaşandığını söyleyen Gergerlioğlu, “Yıllar geçmesine rağmen yeni hastane bitmedi. Bu sebeple hizmette aksamalar oluyor. Vatandaşlar randevu bulamıyor. Bu yeni binanın bu kadar gecikmesinin sebebi AK Parti İl başkanı Şahin Talus’un Gölcük’teki hastanesi para kazansın diye mi? Devlet hastanesinde sıra bulamayan vatandaşlar mecburen özele gitmek zorunda kalıyor. Böylece Ak Parti yöneticilerinin özel hastaneleri para kazanıyor. Bu durum kabul edilebilecek bir şey değil. Bakan Koca soru önergemize kaçamak cevaplar veriyor. Sürecin takipçisi olacağız. Gölcük halkı en iyi sağlık hizmetini hak ediyor.” şeklinde konuştu.
YENİ BİNA BİR AN EVVEL HİZMETE AÇILMALI
Gölcük bölgesinde iyi bir sağlık merkezi ihtiyacı olduğunu ifade eden Gergerlioğlu, “ Başhekimimiz Anestezi Uzmanı ve hastanede de 5-6 anestezi uzmanı varmış. Birçok ameliyat yapılıyor. Önemli bir sirkülasyon var. Hekimlerin burada kalması, yeni pratisyen arkadaşlarımızın gelmesi ve halka en iyi hizmeti vermek için Sağlık Bakanlığı'nın Gölcük Devlet Hastanesi’ne yönelmesi ve yeni binanın bir an evvel hizmete açılması gerekiyor.” şeklinde konuştu.
Siyaset, 24 Ocak 2024 15:58
Yorumlar (0)
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
