Rumelilerden dostluk ve kaynaşma gecesi
Gündem, 17 Ocak 2024 07:19İlimizde faaliyetlerini dürdüren Rumeli ve Balkanlı beş dernek bir araya gelerek dostluk ve kaynaşma gecesi düzenledi.
Kısa adı BAMDER olan Başiskele Rumeli Balkan Derneği, Kocaeli Pomak Derneği, Gölcük Trakya illeri Derneği, Gebze balkan Derneği ve Map Hoytag’ın katıldığı dostluk buluşması İzmit Belediyesi Balkan yerleşkesinde yapıldı.
Rumeli ve balkanlara ait geleneksel yemeklerden düğün çorbası, Kapama (pilavlı tavuk), irmik helvası, ekşimekli biber kavurmasından oluşan özel menü geceye katılanlardan tam not aldı. 60 kişinin katıldığı yemeğe, İzmit Kent Konsey başkan vekili Özlem Durmuş Şenyüz, Hacı Hızır Mahaller Muhtarı Lütfi Bodur, Bamder Başkanı Raşit İlhan, Kocaeli Pomak Derneği Başkanı Dr. Orhan Eren, Gölcük Trakya İlleri Derneği Başkanı Ramazan Korkut, Gebze Balkan Derneği Başkanı Hüseyin Aksu, Map Hoytag Başkanı Özkan Göçenler ve Batı Trakya Türkleri Derneği üyeleri katıldı. Dostluk ve Dayanışma derneğinde söz alan Bamder Başkanı Raşit İlhan ilimizde ilk kez Rumelilerin meşhur kapama yemeği düzenlediklerini belirtirken, Kocaeli Pomak Derneği Başkanı Dr. Orhan Eren Kültürlerin yaşatılması adına bu etkinliklerin önemine vurgu yaptı.
.gif)
Gölcük Trakya İlleri Derneği Başkanı Ramazan Korkut ve Map Hoytag Başkanı Özkan Göçenler yaptığı konuşmalarda geceye emeği geçenlere teşekkür ettiler. Dostluk ve kaynaşma yemeği şair Erdem Arcan Rumeli şiirleri okuyarak coşku katarken, Map Hoytag folklor ekibi Zeybek gösterisi sundu. Faruk Ertok Udu ile ve Hayrettin Koraz Akordiyonuyla Atatürk’ün sevdiği türküleri icra ederek yemeğe renk kattılar. Dostluk ve Kaynaşma gecesinden memnun ayrılan Rumeli ve Balkanlılar her ay bu tür etkinliklerin ayda bir yapılmasını istediler.
Gündem, 17 Ocak 2024 07:19
Yorumlar (0)
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
