İzmit’te elektrikli araç yangını eğitimi
Gündem, 14 Ocak 2024 13:40Büyükşehir İtfaiyesi, son yıllarda kullanımı yaygınlaşan elektrikli araç yangın ve kazalarına yönelik eğitimler veriyor.
Türkiye’nin eğitim üssü olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, eğitim çalışmalarını yeni yılda da aralıksız olarak sürdürüyor. Büyükşehir’in yeni dönemdeki ilk eğitimlerinden biri elektrikli araçlara yönelik oldu. Yerli marka TOGG’un da piyasaya girmesiyle gelişimini hızlandıran elektrikli araçlara acil durumlarda müdahale bilinmesi gereken konulardan biri haline geldi.
ÜRETİMİ VE KULLANIMI ARTIYOR
Küresel olarak fosil yakıtlarının kullanımının azaltılmasına yönelik çalışmalar kapsamında, içten yanmalı motor ile çalışan araçların karşısında, elektrikli batarya ve motora sahip araçların üretimi ve kullanımı gün geçtikçe artıyor. Türkiye’nin ilk doğuştan elektrikli yerli ve milli aracı TOGG da bu sektörde yerini alarak ülkemizi başarı ile temsil ediyor.
.gif)
MÜDAHALE YÖNTEMLERİNİN BİLİNMESİ GEREKİYOR
Elektrikli araçlarda olası kaza ve yangın durumlarında müdahale prosedürleri, içten yanmalı motor teknolojisine sahip araçlar ile farklılık arz edebiliyor. Bu yeni teknolojiye yönelik özellikle müdahale prosedürlerindeki farklılık nedeniyle itfaiyecilerin, bu araçlara yönelik müdahale yöntemlerini ve yaklaşım stratejilerini iyi bilmeleri gerekiyor.
YANGIN VE KAZA DURUMLARINDA MÜDAHALE EĞİTİMİ
İtfaiye Dairesi Başkanlığı, elektrikli araçlarda meydana gelebilecek yangın ve kaza durumlarına karşı, müdahale personelinin bilgi ve beceri düzeyini artırmak adına çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında, İtfaiye Müdahale Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplere, “Elektrikli Araçlarda Yangın ve Kaza Durumlarında Müdahale Teknikleri” konusunda eğitimler veriliyor.
ÇEŞİTLİ BİLGİLER SUNULUYOR
Eğitimler, Büyükşehir İtfaiyesi İtfaiye Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü Eğitim Birimi KOBİTEM eğitmenleri tarafından veriliyor. Eğitimlerde, Elektrikli ve Hibrit Araç Yapısı ve Temel Donanımlar, Elektrikli Araç Kaza ve Yangınlarında Müdahale ve Güvenlik Yöntemleri, Olay Sonrası Kontrol ve Güvenlik Prosedürleri başta olmak üzere çeşitli konularda bilgiler sunuluyor.
Gündem, 14 Ocak 2024 13:40
Yorumlar (0)
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
Sarsıntılar büyük depremin habercisi mi?
İzmitli iş kadını kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
Millî birliğimizi tehdit edecek bu senaryodan uzak durun
Hadi çocuklar Fuar Park’a! Karneval coşkusu başladı
Başkan Ömeroğlu sınava geç kalan öğrencileri makam aracıyla sınava yetiştirdi
Dev akvaryuma koştular!
Çocuk edebiyatının sevilen ismi Orhan okurları ile bir araya geldi
