Körfezli güreşçiler grup müsabakalarına katılma hakkı kazandılar
Spor, 09 Ocak 2024 21:06Sporu tabana yayarak sporcu alt yapısını oluşturmak, okullarda spor kültürünü ve olimpizm ruhunu yaygınlaştırmanın yanı sıra öğrencileri zihnen ve bedenen sağlıklı yetiştirmek, obezite oranını düşürmek, zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmak, uluslararası alanda ülkemizi temsil edecek sporcuların keşfedilmesine ortam yaratmak, öğrencileri sporcu bursları ile destekleyerek, eğitim ve öğrenimlerine devam etmelerini sağlamak amacıyla “Hem Sporda Hem Okulda Başarı” mottosuyla ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından oluşturulan Okul Sporları bütün spor branşlarında müsabakalar ve yarışmalar düzenliyor.
KÖRFEZLİ GÜREŞÇİLER SEÇMELERDE 3 MADALYA ALDI
İlimizde de Okul Sporları Güreş İl Seçmeleri 6 Ocak 2024 tarihinde Kartepe Hergeleci İbrahim Spor Salonu’nda yapıldı. Serbest stilde yapılan güreş müsabakalarına Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü sporcuları da başarılı olarak madalya aldılar. 52 kg’da Çağlar Reşitoğlu ve 68 kg’da Ahmet Tarık Şimşek sıkletlerinde ikinci olarak önümüzdeki günlerde Edirne’de yapılacak grup müsabakalarına katılmaya hak kazandılar. 68 kg Ali Rıza Şeker de üçüncü olarak kürsüye çıkma başarısı gösterdi.
GÜREŞ ARTIK GENÇLERİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR, YENİ GÜREŞÇİLER YETİŞİYOR
Körfez Gençlerbirliği SK Güreş Başantrenörü Veysel Şirin konuyla ilgili olarak; “Birçok spor branşında başarılı sporcular yetiştiren kulübümüz güreşte de son yıllarda yetiştirdiğimiz sporcular ve aldığımız başarılı sonuçlar ile farkımızı ortaya koyuyoruz. İlçemizde Belediye başkanımız Sayın Şener Söğüt’ün yaptığı tesisleşme ve sporcu yetiştirme hamleleri ile sporcu sayımız ve spor alt yapımız çok ilerledi. Sporcularımız artık il dereceleri ile kalmıyorlar ülke ve uluslararası başarılar elde ediyorlar. Popüler spor dallarının yanı sıra güreş gibi ata sporumuz ve bireysel spor dalları da artık Körfez ilçeden çıkan sporcular ile başarıyla temsil edilir oldu. Biz sadece sıradan sporcu yetiştirmiyoruz aynı zamanda sahalarda ve salonlarda görmek istediğimiz sağlıklı, ahlaklı, centilmen, dürüst, dostluk ve kardeşliği benimseyen, sporun düşmanlık olmadığını rakibini tebrik etmesini ve alkışlamasını bilen, rekabeti önemseyen başarılı sporcular yetiştirmeye özen gösteriyoruz. Güreş sporu da artık gençlerimizin ilgisini çekiyor ve yeni sporcular geliyor. Her geçen gün artan ilgi ile biz de güreş için yatırımlarımızı ve çalışmalarımızı arttırıyoruz. Gençlerimizin ilgisi bizi sevindiriyor. Yakın gelecekte Körfez ilçemizin adını uluslararası müsabakalarda başarıyla temsil eden sporcularımızı görmeyi ümit ediyoruz. İl seçmelerinde başarılı olan sporcularımız bu çalışmalarımızın ilk etaplarını oluşturuyor. Dereceye giren sporcularımız grup müsabakalarında Türkiye Şampiyonasına katılmak için mücadele edecekler. Şimdiden onlara başarılar diliyoruz” diyerek açıklamalarda bulundu.
Spor, 09 Ocak 2024 21:06
Yorumlar (0)
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor
