Okullarda tarikatlar ve Şehir Hastanesi’nde torpil var
Siyaset, 08 Ocak 2024 19:26Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Emek Komisyonu üyeleri, sendikaların sorunlarını dinlemek, talep ve şikayetlerini almak amacıyla Kocaeli’de bulunan sendikaları ziyaretler gerçekleştirdi. CHP İl Başkan Yardımcısı Remzi Polat’ın komisyon başkanlığını yaptığı ziyaretlerde birçok sendika dinlendi.
Ziyaretlerin tamamlanmasını ardından Komisyon Başkanı Polat, “ 2024 yılının derinleşen yoksullukla mücadele eden çalışanların sesi sendikalarımız olacak. Bu yıl da her yıl olduğu gibi, yaşam koşullarımızın iyileştirilmesi ve örgütlü hak mücadelesi için sendikalarla kol kola çalışacağız. Bu anlamda sendikalarımızın kararlı duruşunu da ziyaretlerimizde yeniden görmüş olduk. İl Emek Komisyonu olarak, emekçi ve emeklilerimizin sorunlarını dinlemek, desteğimizi göstermek ve bilgi alışverişi sağlamak adına saha çalışmalarımıza başladık. Geçtiğimiz hafta Tüm Bel Sen, Eğitim Sen, Ses Bes Yapı Yol Sen sendikalarına ziyaret gerçekleştirdik. Onların taleplerini dinledik. Bu hafta ise DİSK’e bağlı Genel-İş, Eğitim-İş ve Lastik-İş sendikalarına ziyaret gerçekleştirdik.” İfadelerini kullandı.
2024 TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI
Ziyaret edilen sendikalardan Lastik İş Sendikası 2024 Toplu İş Sözleşmelerine başladığını komisyon üyelerine iletti.
CEMAATLER VE LİYAKATSİZ ATAMALAR
Ziyaretlerde komisyon sendikaların taleplerini not aldı. Şikayetler arasında öne çıkan konular ise laiklik dışı politikalar, cemaat ve tarikatların okullarda din eğitimi vermesi ve sosyal hayata müdahil olması, liyakatsiz atamalar ile ilgili şikâyetleri komisyon dikkatle dinledi.
.gif)
DEPREM, SOSYAL HAYAT, 3600 EK GÖSTERGE..
Kocaeli ile ilgili taleplerini de sıralayan sendikaların en çok öne çıkardığı konular ise;
Beklenen Marmara Depremine karşı alınması gereken önlemler, sosyal belediyecilik anlayışının tüm Kocaeli’de hayata geçmesi ve yaşlılar ile çocuklara özel politikalar geliştirilmesi oldu. Sendikaların talepleri arasında 3600 ek göstergeden faydalanamayan memurların da yaşadığı mağduriyette dile getirildi.
OKULLARDA TARİKATLAR VE ŞEHİR HASTANESİNDE TORPİL VAR
Sendikalarla yapılan görüşmelerde tarikat ve cemaatlerin Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde bulunan 15.Kolordu İlköğretim okulunda din adamlarının sınıflarda öğrencilere ders verdikleri de gündeme geldi. Konunu ivedilikle Türkiye genelinde üzerine gidilmesi komisyondan istendi. Diğer bir şikayet konusu ise Kocaeli Şehir hastanesinde 1000 kişi üzerinde temizlik çalışanının olduğu ve neredeyse tamamını AKP havuzda kendi partililerini işe aldığını belirtiler.
SAĞLAM OKUL VE LAİK EĞİTİM TALEP ETTİLER
Talepleri dinlenilen sendikaların birinci gündem maddelerinden biri de deprem oldu. Ziyaretlerde Kocaeli genelinde 300’e yakın okulun depreme karşı riskli yapıların mevcut olduğu ve bu okulların acilen depreme dayanıklı hale gelmesi gerektiği komisyondan talep edilirken okullar ile ilgili bir diğer talebi ise ÇEDES projesinin uygulanmaması için siyasi partiler tarafından velileri örgütleyerek eylemliliklerin yapılması karşı duruş sergilenmesi gerektiği oldu. Sendikalar belediyelerin bakıma muhtaç kimsesizler için bakım evleri projesini hayata geçirilmeli ayrıca bakıma muhtaç kişileri cüzü fiyatlarla bakımlarını sağlanması gerektiğini de vurguladı.
Siyaset, 08 Ocak 2024 19:26
Yorumlar (0)
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
