Bilişim sektörü KOTO’da toplandı
İş Dünyası, 04 Ocak 2024 08:03Kocaeli Ticaret Odası 15. Meslek Komitesi bünyesinde faaliyet gösteren Bilişim Sektörü, istişare toplantısında bir araya geldi. 15. Meslek Komitesi Başkanı Serkan Kasımoğlu’nun, Komite Başkan Yardımcısı Gürsel Süt, Meclis Üyeleri Mehmet Akif Şen, Emrullah Yolasığmaz ve Komite Üyesi Mustafa Elol ile birlikte ev sahipliği yaptığı toplantıya, sektörde faaliyet gösteren firmaların temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Komite Başkanı Kasımoğlu, Oda’nın ve komitenin faaliyetleri ile ilgili detaylı bilgiler vererek, sektöre özel çalışmalarla ilgili de konuştu. İstişare toplantılarının, Oda ve komitenin faaliyetlerine ışık tuttuğunu ifade eden Kasımoğlu, “Sadece sektörel istişare toplantılarında değil, yılın her günü irtibatlı olalım” dedi.
TOPLANTIDA GÖRÜŞÜLEN KONULAR
Toplantı, firma temsilcilerinin görüş ve önerileri ile devam etti. Toplantıda ele alınan konular şöyle; Bilişim firmaları arasında sözleşme konusunda yaşanan sıkıntıların azaltılması adına KOTO tarafından aracılık ya da danışmanlık yapılması önerisi, bilişim sektörüne yönelik “Bilgi Güvenliği Eğitimi” düzenlenmesi, şirketlerin profesyonel ve gelişmiş personel bulamaması nedeniyle staj eğitimi gören öğrencilerin daha iyi yetişmesi adına Meslek Lisesi öğrencilerine özel eğitimler verilmesi, sanayici iş insanları ile iletişimin güçlendirilmesi adına organizasyonlar düzenlenmesi, yapay zeka konusunda kamu-sektör iş birliği gerçekleştirilmesi adına çalışmalar yapılması önerisi, sektörde faaliyet gösteren üyeler arasında etkileşimin sağlanması adına çalışmalar yapılması, ilimizde faaliyet gösteren fabrikaların il dışındaki şirketlerden destek almasının sektöre olumsuz etkileri, dış pazara yönelik çalışmalara ağırlık verilmesi, finansmana erişim sıkıntısı ve sektöre özel anlaşmalar düzenlenmesi.
İş Dünyası, 04 Ocak 2024 08:03
Yorumlar (0)
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
