Türk Ocakları Kocaeli Şubesi 2023’ün son toplantısını yaptı
Genel, 31 Aralık 2023 06:24Türk Ocakları Kocaeli Şubesi yönetim kurulu Ali Yıldız Başkanlığında bir araya gelerek 2023 yılının son toplantısını gerçekleştirdi.
Şube Başkanı Yıldız şöyle konuştu: “2023 yılında milletimiz için son derece ağır acıları peşi peşine kaldırmak zorunda kaldı. Önce 6 Şubat tarihinde eşi görülmemiş bir depremle karşılaştı, yaraların sarılması için devletimiz milletimizle beraber emsalsiz bir seferberlik halinde yardıma koştu. Akabinde ise iki turlu bir seçimle demokrasimiz dosta düşmana ders verdi.
Bir yandan Karabağ’dan güzel haberler alırken, Doğu Türkistan’dan gönüllerimizi dağlayan bilgiler aldık. Yetmedi Filistin’den yükselen katliam ile dünyanın mazluma karşı ne kadar sağır ve kör olduğunu tekrar gördük.
Yine de Türkiye Cumhuriyeti yeni bir asra öyle bir adım attı ki anlamayanlar olsa da Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlik her zaman yaşatacağını gösterdi.
Ne var ki çok geçmedi hainlerce yine yavrularımız hedef oldu, şehit haberleri ile hüzünlendik, gururlandık. Bir’e bin dirildik, bayraklarımızla dikildik, birleştik, gürleştik.
Daha birkaç gün önce de Fenerbahçe ve Galatasaray takımlarımız gösterdi ki Türk Spor camiası şahsında milli birliğimiz yıkılmaz bir kaledir. “Sözleriyle geride bıraktığımız dönemi özetledi.
Toplantı şubenin geçen hafta Cihat Yaycı Bey’in misafir olduğu etkinlik hakkında faaliyet sonu tespitleri ile devam etti. Gelecek programlar için olumlu ve olumsuz geri dönüşleri değerlendirerek dikkat edilecek hususlar tartışıldı.
2024 yılı faaliyetlerinin de hazırlıklarının gündeme gelmesiyle Başkan Yardımcısı Yıldırım Yılmaz Bey’in şehrin önemli kurumlarına ziyaretler yapılması önerisi kabul edildi.
Yine ocak ayının ilk etkinliği olarak Murat Yalçınkaya Bey’in “Sarıkamış Şehitlerini Anma” etkinliği kabul edildi. Kendisi de bir Sarıkamışlı olan İlhami Gültekin Bey tarafından da bu etkinliğin hazırlanması karar bağlandı.
Toplantının son ve en önemli gündem maddesi ise “Türk Yurdu” dergisi oldu. 1911’den beri milli meseleler hakkında tarihe notlar bırakan, tehditlere karşı milletimizi uyaran ve bilgi veren bir yayının daha bulunmadığını belirten Gürsel Süt, aboneliklerin yenilenme zamanının geldiğini hatırlattı. Abone olmak isteyenlerin de şubeden bilgi alabilecekleri belirtildi.
Toplantının kapanışında Başkan Ali Yıldız; “Takvimleri yenileyerek 2024 yılını idrak edeceğiz. Cenab-ı Allah bu yılda; mazlum coğrafyaların güldüğü, Türk Milletinin her alanda daha da yükseldiği, gençlerimizin de özellikle bilimle yükseldiğini bizlere gösterir. Dileriz ki gelecek yıl geçmişten dersini almış bir dünyayı görür, zulümleri değil icatları konuşuruz” dedi.
Genel, 31 Aralık 2023 06:24
Yorumlar (0)
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
