Türk Ocakları Kocaeli Şubesi 2023’ün son toplantısını yaptı
Genel, 31 Aralık 2023 22:00Türk Ocakları Kocaeli Şubesi yönetim kurulu Ali Yıldız Başkanlığında bir araya gelerek 2023 yılının son toplantısını gerçekleştirdi.
Şube Başkanı Yıldız şöyle konuştu: “2023 yılında milletimiz için son derece ağır acıları peşi peşine kaldırmak zorunda kaldı. Önce 6 Şubat tarihinde eşi görülmemiş bir depremle karşılaştı, yaraların sarılması için devletimiz milletimizle beraber emsalsiz bir seferberlik halinde yardıma koştu. Akabinde ise iki turlu bir seçimle demokrasimiz dosta düşmana ders verdi.
Bir yandan Karabağ’dan güzel haberler alırken, Doğu Türkistan’dan gönüllerimizi dağlayan bilgiler aldık. Yetmedi Filistin’den yükselen katliam ile dünyanın mazluma karşı ne kadar sağır ve kör olduğunu tekrar gördük.
Yine de Türkiye Cumhuriyeti yeni bir asra öyle bir adım attı ki anlamayanlar olsa da Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlik her zaman yaşatacağını gösterdi.
Ne var ki çok geçmedi hainlerce yine yavrularımız hedef oldu, şehit haberleri ile hüzünlendik, gururlandık. Bir’e bin dirildik, bayraklarımızla dikildik, birleştik, gürleştik.
Daha birkaç gün önce de Fenerbahçe ve Galatasaray takımlarımız gösterdi ki Türk Spor camiası şahsında milli birliğimiz yıkılmaz bir kaledir. “Sözleriyle geride bıraktığımız dönemi özetledi.
Toplantı şubenin geçen hafta Cihat Yaycı Bey’in misafir olduğu etkinlik hakkında faaliyet sonu tespitleri ile devam etti. Gelecek programlar için olumlu ve olumsuz geri dönüşleri değerlendirerek dikkat edilecek hususlar tartışıldı.
2024 yılı faaliyetlerinin de hazırlıklarının gündeme gelmesiyle Başkan Yardımcısı Yıldırım Yılmaz Bey’in şehrin önemli kurumlarına ziyaretler yapılması önerisi kabul edildi.
Yine ocak ayının ilk etkinliği olarak Murat Yalçınkaya Bey’in “Sarıkamış Şehitlerini Anma” etkinliği kabul edildi. Kendisi de bir Sarıkamışlı olan İlhami Gültekin Bey tarafından da bu etkinliğin hazırlanması karar bağlandı.
Toplantının son ve en önemli gündem maddesi ise “Türk Yurdu” dergisi oldu. 1911’den beri milli meseleler hakkında tarihe notlar bırakan, tehditlere karşı milletimizi uyaran ve bilgi veren bir yayının daha bulunmadığını belirten Gürsel Süt, aboneliklerin yenilenme zamanının geldiğini hatırlattı. Abone olmak isteyenlerin de şubeden bilgi alabilecekleri belirtildi.
Toplantının kapanışında Başkan Ali Yıldız; “Takvimleri yenileyerek 2024 yılını idrak edeceğiz. Cenab-ı Allah bu yılda; mazlum coğrafyaların güldüğü, Türk Milletinin her alanda daha da yükseldiği, gençlerimizin de özellikle bilimle yükseldiğini bizlere gösterir. Dileriz ki gelecek yıl geçmişten dersini almış bir dünyayı görür, zulümleri değil icatları konuşuruz” dedi.
Genel, 31 Aralık 2023 22:00
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
