İYİ Parti’de Durmuş’tan Türkkan’a subliminal mesaj!
Siyaset, 28 Aralık 2023 01:33Bilindiği gibi İYİ Parti’de Kocaeli eski Milletvekili Cumali Durmuş, Lütfü Türkkan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmalı demişti. Kurt bir siyasetçi olan Durmuş’un bu çıkışı birden fazla mesaj barındırıyor. Türkkan’ın Darıca ilçe eski Başkanı Gencay Yıldıztekin’in Büyükşehir aday olmasını istediği, Durmuş’un ise aynı konuda farklı düşündüğüne dair bilgiler geliyor. Durmuş’un, Türkkan Büyükşehir’e aday olmalı sözü de sitem ve illa benim dediğim olsun diye diretme, istişareye önem ver mesajı olarak, yorumlanıyor.
Belli ki İYİ Parti’de Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ile eski vekil ve GİK üyesi Cumali Durmuş arasında adayların belirlenmesi noktasında ciddi görüş ayrılıkları var. Ve Durmuş’un, Türkkan’ın Kocaeli’nin patronu olarak anılmasından rahatsız olduğu da çok açık!
Sosyal medya hesabından Türkkan Büyükşehir aday olmalı mesajı vermesi de subliminal mesaj olarak yorumlandı. Nasıl mı? İlla benim dediğim olsun diye tutturma, istişareye önem ver gibi.
İşte Cumali Durmuş’un sosyal medya hesabından herkesle paylaştığı o mesajın içeriği:
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR ADAYI LÜTFÜ TÜRKKAN OLMALI
Türkiye 31 Mart 2024 Pazar günü tarihi bir yerel seçim için sandık başına gidiyor, Genel başkanımız Meral Akşener hanımefendinin “yerel seçime tek başımıza kendi adaylarımız ile katılacağız” şeklindeki talimatları ile parti teşkilatlarımızda hiç görülmediği kadar büyük bir heyecan dalgası estiğine şahit olmaktayız.
HÜR VE MÜSTAKİL HEYECAN YARATTI
31 Mart 2019 tarihinde bilindiği gibi Türkiye’nin çok sayıdaki seçim bölgesine CHP ile oluşturduğumuz Millet İttifakına mensup adaylar ile girilmiş başta İstanbul ve Ankara olmak üzere çok sayıda belediye kazanılmıştı. O tarihte yapılan Kocaeli Büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde Cumhur İttifakının adayı Tahir Büyükakın 650 bin 350 oy, Millet İttifakın adayı Dr.Serdar kaman ise 359 bin 010 almış, Seçimi de cumhur ittifakının adayı kazanmıştı.
SEÇİME KENDİ ADAYLARIMIZ İLE KATILACAĞIZ
Aradan beş yıl geçti, yerel seçime 3 aylık bir zaman kaldı, Kalan bu zaman dilimi içerisinde tüm yurt genelinde olduğu gibi Kocaeli’nin 12 ilçesi ile birlikte Büyükşehir belediyesi seçimlerinde İYİ parti olarak kendi adaylarımız ile katılacağız.
31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçim öncesi Partimizin il ve ilçe teşkilatları seçim kazanabilmek adına kılı kırk yararcasına ilçe adaylarını belli bir sıra dahilinde açıklayarak saha çalışmalarına başlamış durumdadırlar.
Bilindiği gibi 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimde partimizden belediye başkan adayı olacaklar için son başvuru tarihi 12 Ocak 2024 Belediye meclisi ve il genel meclisi adayı olacaklar içinde son gün 15 Şubat 2024 olarak belirtilmiştir.
Partimiz için son derece önemli olan yerel seçimde 12 ilçe belediye başkan adayı arasında koordinasyon sağlayacak, Gebze’nin Pelitli bölgesinde, Çayırova’nın Güzeltepe semtinde, Kartepe’nin Uzunbey mevkisinde kısaca Kocaeli’nin tamamını bilen bir büyükşehir adayı ile Kocaeli genelinde en fazla oyu alacağımızı düşünmekteyiz.
BÜYÜKŞEHİR ADAYI LÜTFÜ TÜRKKAN OLMALI
Bu şartlar dahilinde İYİ Partinin Kocaeli büyükşehir adaylığı için en uygun adayın İYİ Parti Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan olduğu kanaatini taşımaktayız, Üç dönemdir TBMM’de görev yapan Lütfü Türkkan’ın aday olması durumunda bizde kendisi ile birlikte sahada olacağımızı belirtiyoruz.
14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan milletvekili genel seçiminde İYİ Partiden seçilen çok sayıda milletvekilimizin kendi bölgelerinden aday olacağı haberleri ile keyif aldığımız bir süreçte Lütfü Türkkan’ında böylesi ulvi bir göreve talip olacağına ve 2019 yılındaki oy farkını kapatarak seçileceğine inanıyoruz. 31 Mart 2024 tarihinde adaylıklarını açıklayan tüm arkadaşlarımıza bir kez daha başarılar diliyoruz.
Siyaset, 28 Aralık 2023 01:33
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
