Milli Yas ilan edilsin çağrısı
Gündem, 24 Aralık 2023 05:38Milli Savunma Bakanlığı 22 Aralık'ta 6 askerin şehit olduğu saldırının ardından 23 Aralık'ta da 6 askerin daha şehit olduğunu açıkladı. İki günde 12 askerimizin şehit olması karşısında siyasetçiler, milli yas ilan edilmesi yönünde hükümete çağrıda bulundular.
Türkiye bugün şehitlerine ağlıyor... Milli Savunma Bakanlığı 22 Aralık akşamı Irak'ın kuzeyinde ve 23 Aralık'ta Pençe-Kilit bölgesinde olmak üzere iki farklı noktada 12 askerimizin şehit düştüğünü duyurdu.
Son iki günde üs bölgelerine yapılan saldırılara karşı TBMM Genel Kurulu'nda "teröre karşı ortak bildiriye" AKP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi grupları imza attı.
CHP grup olarak ayrı bir bildiri yayınlayarak milli yas çağrısında bulundu.
AKŞENER DE MİLLİ YAS ÇAĞRISI YAPTI
Öte yandan CHP lideri Milli Yas ilan edilmediği gerekçesiyle ortak bildiriye imza atmazken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Milli Yas çağrısı yaptı.
Akşener açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“24 saat içerisinde 12 evladımızı şehit vermek; millî bir meseledir ve millî bir acıdır. Dolayısıyla Türk Milleti'nin millî yasıdır.
Suud’ların kralı öldüğünde bile hemen ilan edilebilen yasın, bugün evlatlarımıza çok görülüyor olması bizim için kabul edilemez.
Böylesine önemli ve acı bir olayda; İYİ Parti TBMM Grubumuzun ortak açıklama için yapmış olduğu çağrının ötelenmesi de milletimizin vicdanının sesi olan Gazi Meclisimize yakışmaz.
Buradan iktidara ve Türkiye Büyük Millet Meclisine bir çağrıda bulunuyorum:
Türk milletinin iradesini, vicdanını, hakkını ve hukukunu koruma görevinizi derhâl yerine getirin.
Devletimizin adabına, edebine ve ciddiyetine uygun davranın.
Milletimizin yürek yangınını körüklemek için değil, söndürmek için bir adım atın.
Ezcümle; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yakışanı yapın!”
İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU'NDAN ÇAĞRI
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da milli yas çağrısında bulundu.
Milli Yas isyanı... Tepkiler art arda geldi - Resim : 3
MEMLEKET PARTİSİN'DEN DE ÇAĞRI GELDİ
Memleket Partisi lideri Muharrem İnce de hükümete seslenerek Milli Yas ilan edilmesi yönünde çağrıda bulundu.
İnce, X hesabından şu mesajı paylaştı;
"Suudi Arabistan Kralı için milli yas ilan edenler, 2 günde 12 evladımız şehit oldu neredesiniz? Milli yas ilan etmek için neyi bekliyorsunuz?"
DEMOKRAT PARTİ: "MİLLİ YAS İLAN EDİN"
Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek Milli Yas ilan edilmesi yönünde çağrıda bulundu.
Enginyurt X hesabından şu mesajı paylaştı;
"Suudi Arabistan Kralı öldü diye Milli yas ilan edilmişti. 1 günde 12 Vatan evladı ŞEHİT düştü. Samimi duygularla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunuyorum. MİLLİ YAS İLAN EDİN. Şehitlerimize tekrar Rahmet diliyorum. BAŞIMIZ SAĞOLSUN."
İYİ Parti Genel Başkan eski Yardımcısı Ece Güner: "Evet, Milli Yas ilan edilmelidir. Kaybettiğimiz kahraman evlatlarımız asla birer “sayıya” dönüşmemeli. Milletçe, birlik beraberlik içinde, terörü asla kabullenmeyeceğimizin duruşu olmalı milli yas. Kahrolsun terör!"
Basketbolcu Kemal Canpolat: "Milli Yas ilan edilsin. Şehit vermek artık normalleştirilmesin!"
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Selcan Taşçı Hamşıoğlu: "İYİ Parti Grubu olarak, milli yas talebimizi ilettik; anlaşılmaz bir direnç var! “Bu gece yetişmez” diyen bile çıktı! Şehitlerimiz, gece-gündüz, zifiri gecelerde, karda, yağmurda, ayazda canları pahasına bizi savunur, bizim için ölürken biz bir saat fazla mı çalışamayacağız!!!"
Sunucu Serhan Asker: "Yastayız, Milli Yas diyoruz..."
Gündem, 24 Aralık 2023 05:38
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
